Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      badanie moczu

badanie moczu

(5 wyników)
    • Witajcie, mam pytanie, czy podczas podawania leku homeopatycznego (stan zapalny drog moczowych) mozna wykonac badanie moczu (tzn. chodzi mi o to czy lek nie bedzie rzutowal na wynik badania)? Z gory dziekuje za odpowiedz,pozdarwiam, Asia
    • L 52(15)

Mój maluch 11 m-cy, złapał w żłobku jakiegoś wirusa. Ma gorączkę od 4 dni i lekki katarek- raczej wodnisty. Byliśmy u pediatry, zapisała clemastinum, syrop pyrosal i nurofen przeciwgorączkowo. A teraz moje pytanie o L52, czy takiemu małemu dziecku można podawać te kropelki? Jeżeli tak, to jak dawkować. A jeśli nie, to jaki lek homeopatyczny byłby odpowiedni? (i czy zaprzestać stosowania innych lekarstw przy podawaniu leków homeopatycznych) Dziękuję i pozdrawiam
    • Moje dziecko 2,5 roku zrobiło siku jakiego nigdy nie widziałam i nie czytałam o takim.Były to bardzo ciemno żółte oleiste krople o intensywnym zapachu.Tak było dwa razy wczoraj wieczorem.Noc niespokojna, budziła się kilka razy i piła wodę, zrobiła kupę co zdarza sie w nocy bardzo rzadko. Rano siku to duża kropla prawie pomarańczowa i gęsta.Na dnie ocnika drobny osad jak piasek (wcześniej nocnik wyparzał mąż i może to być też osad z czajnika).Temperatura ok 37st. Jestem bardzo zani...
    • Mój 4letni Maksio od wtorku ma wysoką temp. - zaczęło się w nocy - t.39,6. Przeddzień był marudny wciąż chciał na ręce, mówił, że bolą go nóżki. Dotąd tylko czasem narzeka na brzuszek, czasem na bolący ząb - bez kaszlu, kataru - przy blisko 39 daję mu jakiś Ibufen żeby zbić temp. Po podaniu leku bardzo się poci (bez tego gdy jest zdrowy zaraz gdy zaśnie ma mokre włoski i kark.Myślałam, że to wirusówka - znajomi mieli różny przebieg - ale tyle dni temp.? Poradźcie - nie mogę skon...
    • Mój 2-letni synek od 2 dni ma gorączkę do 38.5. Poza tym nic go nie boli, osłuchowo również w porządku. Zachowuje się również tak jak zwykle, humor mu raczej dopisuje, ale niepokoją mnie śluzowate kupy - ok. 3 razy dziennie i duża bladość twarzy. Gorączka jest raczej "sucha" - rozpalona twarz i zimne dłonie, brak pragnienia, chociaż apetyt w normie. Narasta i spada gwałtownie o różnych porach dnia - nie ma tu żadnej regularności. Jak dotąd podawałam Aconitum i Belladonna c9. Lekar...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się