bakterie

(7 wyników)
  • Bakterie(18)

Streptococcus faecalis - co to za bakteria ??? ewaiela 15.03.2005 12:44 + odpowiedz Odebralismy wyniki z posiewu i wyszła nam bakteria streptococcus faecalis .Jak coś wiecie o niej to napiszcie please. • Re: Streptococcus faecalis - co to za bakteria ?? mamakuby3 15.03.2005 13:04 + odpowiedz Cześć My też często borykamy się z zakażeniami. Ja już zdążyłam się dowiedzieć ,że Streptococcus faecalis to paciorkowiec kałowy , zwany potocznie enter...
  • Odebralismy wyniki z posiewu i wyszła nam bakteria streptococcus faecalis .Jak coś wiecie o niej to napiszcie please.
  • mam pytanie, u mego synka wykryto bakterie E.Coli w moczu, na początku była to minimalna ilosc , poznej po kolejnym posiewie zaczeto leczyc Małego. Moj problem polega na tym iz bardzo poca mu sie łapki i stopy (taki zimny pot)i troche głowka-ale zadko, czy to ma zwiazek z tymi bakteriami? Nadmieniam iz te pocenie zaczelo sie mniej wiecej w czasie wykrycia tych bakterii. Maly ma 2 msc dostaje 2 krople Vit D3 codziennie, wazy 7kg (a moze za mało vit d3 ?) pozdrawiam
  • witam serdecznie, jestem na tym forum nowa i chcialabym was prosic o rade, bo widze, ze jestescie niezlymi ekspertkami w tej dziedzinie. Moj 7-tygodniowy synek od 2 tygodni zaczal byc marudny i nie jadl dobrze. Postanowilam zrobic posiew i analize moczu. Dzis odebralam wyniki. Analiza wydaje sie byc ok: glukoza - brak bilirubina - brak ketony - brak ph 7,0 ciezar wlasciwy <= 1,005 bialko nieobecne azotyny - nieobecne leukocyty - 1-3 eytrocyty swieze - 0-1 nablonki plask...
  • Robiłam to już kilka razy,ostatnio nawet z sukcesami, bo udawało mi się złapać siuśki prosto na Uromedium, czyli na tę płytkę, na której bada się mocz na posiew. Brałam synusia zaraz po obudzeniu, kładłam na przewijaku, zabawiałam żeby się nie wiercił i czatowałam na fontannę... zwykle się udawało, ale teraz mam problem. Zdawało mi się, że roczne dziecko nie kontroluje jeszcze wypłuwu moczu, ale mój synuś zachowuje się tak, jakby już to potrafił... czekam tradycyjnie z tym pojemni...
  • Dzień Dobry Moje dziecko bardzo często zakaża się i w moczu ujawnia się bakteria coli.Czy ta bakteria może powodować jakieś szkody w organiźmie ? Pozdrawiam
  • Jestem załamana, bo dziś odebrałam wyniki posiewu mojej małej i co tam czytam??? E.coli Prot.mirabilis ESBL ilość : w 1 ml -1000. E. coli mała kiedys juz miała, to drugie jest nam obce, ale zdążyłam się dowiedzieć, że to nic dobrego. Badania ogólne moczu dobre. Drogie Panie, oświećcie mnie , co to za paskudztwo i jak sie za to zabrać?? Może toczyłyście walkę z tymi bakteriami?? Mała nie ma żadnych wad układu moczoqwego, ma tylko jedna nerkę. Czekam na wiadomości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się