Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      bakterie

bakterie

(9 wyników)
    • Nie, nie w panstwowych szpitalach tylko w prywatnych klinikach.Tak sie sklada ze rodzina lekarska (czyli wybrali najlepiej) kuzyn po operacji prostaty w prywatnej klinice warszawskiej powrocil z wszczepiona zoltaczka, brat po operacji oka w prywatnej klinice prawdopodobnie utraci oko (zarazony gronkowcem przez trzy dni nie mogl dodzwonic sie do swojego doktora) a siostra po badaniu okulistycznym w prywatnej klinice zostala poczestowana bakteria szpitalna ropy blekitnej.(wizyta -...
    • forum.gazeta.pl/forum/w,1151,103811563,,Blad_medyczny_sprzed_30_lat_odszkodowanie_.html?v=2 "Wiele lat temu - w środkowym PRL -u doszło do wypadku samochodowego. W jego rezultacie poszkodowany trafił na operację i w szpitalu, podczas zabiegu wszczepiono mu gronkowca złocistego." (...) "Czy możliwe jest jeszcze uzyskanie odszkodowania od szpitala (lekarz, który wszczepił gronkowca już dawno nie żyje)"
    • Piękne doniesienie prasowe na te szare i smutne grudniowe dni: biznes.onet.pl/copacabana-za-wlasciwy-antybiotyk,18570,3070029,1,prasa-detal[i] "Nasz Dziennik" pisze, że ...prawo powinno nakazywać, aby wszelkie wyjazdy sponsorowane pracowników służby zdrowia były zgłaszane samorządowi lekarskiemu..."[/i] Czy to oznacza, że gazeta reprezentująca "określone kręgi" :) uważa wyjazdy sponsorowane (to właśnie ta kopakabana) za codzienną praktykę, której dystrybucję powinny licencjonować Izby...
    • witam czyt moglby mi ktos odpowiedziec czy gronkowca mozna zdiagnozowac przez badania krwi czy tylko przez wymazy ? pozdrawiam
    • czy ktoś zna tą wredną bakterię zagnieździł się w jądrach i nie chce mimo prawie dwuletniej kuracji antybiotykowej się poddać boli i pomnaża się tylko jego liczba czy ktoś miał taki problem i się wyleczył?
    • CZY KTOS Z WAS MIAL TE BAKTERIE, JAK DLUGO ODCZUWAL BOLE ZOLADKA ZANIM ZOSTAL WYLECZONY, PROSZE O JAKIES INFORMACJE MAM TA BAKTERIE ,BRALAM ANTYBIOTYKI PRZEZ TYDZIEN I WTEDY NIC NIE BOLALO ,TERAZ ZACZELO SIE WSZYSTKO OD POCZATKU.
    • serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3476123.html a gdzie "powołanie"? Czekam na wypowiedzi arona i innych autorytetów tego forum. Ja jestem za wyrokiem śmierci za narzekanie na upał na sali operacyjnej. Rozstrzelać i pochować w tych slipkach.
    • ..bo to ma sens, gbybys to szczepienie miala robione jakies 5 lat temu, a nie 20, wytlumaczyl mi to jakis specjalista, ja mam podobniez w najlepszym wypadku ( bo wciaz jestem przed wynikiem ) bakterie tej choroby
    • Mam dwójkę dzieci które często chorują w okresie jesienno zimowym właściwie co tydzień jestem u lekarza. katar, kaszel zaropiałe oczy na zmianę, albo wszystko naraz dzieci mją 5 lat syn chodzi do przedszkola i córa 2 lata. Słyszałam o autoszczepionce. Czy we Wrocławiu gdzieś się ją wykonuje. Czy jest to skuteczne i czy dziecko przy pobieraniu bakterii ma być wyleczone czy chore . Ile to kosztuje. Czy ktoś się z tym spotkał? Jestem zdesperowana. Bo te choroby w zeszłym roku mnie wy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się