Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      bakteryjne

bakteryjne

(3 wyniki)
    • Lekarz przepisal na drozdzyce dla 2,5 letniego dziecka, powiedzial tez ze mozna tym smarowac zmiany skorne alergiczne. Nie wiem jak to stosowac, wg ulotki mozna wcierac 5-10 kropli w skore zmieniona chorobowa, ale jesli tych zmian jest na ciele mnostwo, niektore sa duze, to mam wcierac 5-10 kropli w jedno miejsce, czy to jst max dla calego ciala? Drozdzyca - okolice odbytu - nie ma problemu, ale reszta? na ulotce pisze tez ze mozna przyjmowac doustnie 8 kropli, czy to wszystko jed...
    • Bardzo proszę o radę, mój synek 14 miesięcy ma katar juz od miesiaca, na poczatku podawałam mu krople do picia euphorbium, póżniej kapis, teraz granulki kalium bichromicum i zaczyna przechodzić chociaż rano schodzi jeszcze zielona wydzielina a w dzień taka przezroczysta gęsta, a już wybrał prawie całe opakowanie. cały czas kaszle a na kaszel dostaje sulfur 30ch. Ja wprowadziłam mu jeszcze l52 (jak długo można podawac?) od soboty. Wydaje mi się że kaszle mniej, ale nie jestem teg...
    • nie bede sie tu rozpisywac, powiem krotko o co chodzi. Moja corka jest leczona homeopatycznie, dostala juz silicee, sulfur i tuberkuline, przestala chorowac, ale ma potworne zmiany skorne. Nie pomagaja zadne masci, oprocz sterydow. Tych ostatnich jednak nie stosuje, tzn. czasam, bardzo rzadko. Generalnie jest tak, ze po wszelkich specyfikach rana robi jeszcze bardziej czerwona i jakby puchnie, do tego swedzi, najgorsze sa rzeczy tluste czyli to co mi polecal homeopata - olej z ogo...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się