Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      balustrady

balustrady

(13 wyniki)
    • Witam Chcialabym zapytac o rade jak i czym pomalowac metalowa balustrade na balkonie wokol domu . W tej chwili jest ona zielona i pokryta brazowa rdza co nie wyglada ladnie . Chcialabym pomalowac na ciemny braz i tak zeby kolor trzymal sie jak najdluzej . Dziekuje za porady
    • Jaką wysokość powinna mieć - według Was - balustrada na balkonie ???
    • Łącznie z balkonem i tarasem mam ok. 60m balustrady, ceny kutych balustrad są delikatnie porażające - tym bardziej na taką skalę. Z czego proponujecie wykonać balustrady, by jednocześnie nie zbankrutować, a i efekt aby nie był tragiczny. Dodam, iż jest to dom prostokąt ze stropodachem typowa architektura lat 80-tych "tynk barankowy" :). Macie jakieś sugestie czy doświadczenia? pozdrawiam
    • poszukuję w Warszawie i okolicach kogoś, kto mi takowe wykona. Nic nadzwyczajnego, prosty wzór, ew. koszowe zakończenia. Nie chcę przy tym zrujnować się finansowo. Będę wdzięczna za namierzenie kogoś solidnego. Pozdrawiam.
    • Proszę o opinie osób,które posiadają w swoich domach białe wykończenia.Chodzi o wykończenia dachu,rynny,balustrady. Chodzi o coś mniej więcej takiego jak w tym projekcie: www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&new=1&sid=m4816cc44d4757 Czy bardzo to się brudzi? Myjecie jakoś rynny?Jeśłi tak ,co ile? Jeśli malujecie - jak często? Co lepsze? Panele czy drewno jako wykończenie dachu? Rynny z PCV czy tradycyjne?Balustrady na balkon metalowe czy drewniane? Strasznie podobają mi się te bi...
    • Cześć, Chcielibysmy sobie zrobić fajne drewniane barierki na balkonach w naszym domu. Niestety, bardzo trudno znaleźć firmę, która takie coś stawia. Ogólnie - dominują metalowe nowoczesne brzydactwa. Szukamy wykonawcy barierki z takich niby-krzyżaków z grubych drewnianych czworobocznych w przekroju prętów. Jeśli ktoś ma jakiś namiar, albo może udzielić jakiejkolwiek wskazówki, będziemy wdzięczni za informację :-)) Pod tym linkiem widać, o jakie balkoyn nam chodzi: www....
    • mam balkon w donu jednorodzinnym i chciałabym zrobic barierkę ktora by od srtony ulicy była pełna tzn. nieprzezroczysta a od strony ogrodu z jakimis prześwitami a trzeci bok aby sprytnie połączyc tą kombinację .Może ktos ma pomysł z jakich materiałów aby było i praktycznie i orginalnie. naprwde liczę na pomysły - pomóżcie coś zaprojektować
    • Może ktoś wie, gdzie znajde przepisy regulujące odstępy między barierkami na klatkach schodowych, tzn. chodzi mi o to, że u mnie na klatce są przerwy między barierkami, że normalnie dziecko może się przecisnąć i spaść, wiem że jest to okreslone w jakiś przepisach, tylko nie mam pojęcia gdzie tego szukać, z tego co wiem powinno być to 8 lub 12 cm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się