Forum Dom Ogród na balkonie
ZMIEŃ
      balustrady

balustrady

(7 wyników)
    • Mam bardzo duzy zasłoniety od wiatru taras- południowo wschodni, Z czego balustrada to kilkanascie metrów długosci szyby. Postawiłam w donicach rózne kwiaty i dopoki nie przyszły upały, rosły mi pięknie. Teraz od kilku dni wstawiałam wczesnym rankiem w głąb tarasu,bo bałam sie,że nagrzane szyby porażą rosliny, a jak zeszło słońce znów podstawiałam na miejsce. Ale zastanawiam się, czy to "wędrowanie"( tak około 1,5 m w te i we wte, im nie zaszkodzi. Dziś zasłoniłam zwykłymi jasnym parasolkami...
    • Czym zasłonić balustradę na balkonie (poręcz), mam chodnik pod oknem i wszyscy sie gapią , nie chciałabym zasłaniac jakś plexą czy drewnem wole roslinki. Czy na balkonie sprawdzi sie powojnik lub fasola albo winnobluszcz co radzicie ?pozdr.
    • Czy są już w sprzedaży? I czy nie za wcześnie na wysadzanie na balkonie? Wymyśliłam sobie taki mix do skrzynek z niecierpków, bakopy lub lobelii, i surfinii ewentualnie petunii + osteospermum, i chętnie zaczęłabym działać :-) Do tej pory niecierpków nie uprawiałam, więc będę wdzięczna za sprawdzone rady odnośnie ich pielęgnacji, bo z tego co się orientuję nie lubią zbyt mocnego słonca. Czy jeszcze czegoś poza tym powinnam unikać? pozdrawiam
    • Miałam piękne rododendrony,pierisa japońskiego,bugenville,ale jakoś na klatce nie przetrzymały,bo chyba je zasuszyłam:/ Teraz już jakoś zapał minął:( Chciałabym coś mało wymagającego i coś co przetrzymałoby zimę. Poczytałam o winobluszczu i zamiast na ścianę puścić go na balustradę.Czy się uda,aby się tak zaczepił? Pomyślałam jeszcze na ścianie o clematisie i różach pnących. Co o tym myślicie?
    • Tak sobie myslę, ze w tym roku zrobiłabym jakąś kompozycję w skrzynkach zwisających na z balustrady balkonu. Tylko zastanawiam się czy do standardowej plastikowej skrzynki o długości 1 metra, uda mi się to wszystko wcisnąc, tak zeby rosło i dobrze wyglądało, i zeby nie nawsadzać za dużo. Będę więc wdzięczna za podpowiedzi czy w jednej skrzynce 100 cm mogą swododnie rosnąć: 3 surfinie (może lepiej 2, ale chciałabym mieć efekt gęstych wiszący kwiatów) + 2 niecierpki (ewentualnie 2...
    • fotoforum.gazeta.pl/72,2,638,76891086,76891086.html istota problemu jest wyłuszczona w wątku foto, dodam, że zadaszenie ma obejmować ok. 8-9m2 tarasu, oraz że nie można go montować do podłogi tylko do ściany i dość niskiej ścianki balustrady zewnętrznej. Fajnie żeby wytrzymało wiele (!) sezonów, żeby było "klimatyczne"... więcej życzeń nie mam ;-)
    • Witam, Czy ktoś z Was ma może jakiś program do projektowania balkonów? Szukam, szukam i nic :( Jak już coś się trafi darmowego to do projektowania ogrodów a mnie zależy bardzo na balkonie. Jeśli ktoś zna może jakąś stronę to proszę i pomoc. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się