Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      barlinek

barlinek

(19 wyników)
    • witam jedna z dębowych desek podłogi Barlinek zaczyna pośrodku pękać, podłoga ma kilka lat. Wymiana pękniętej deski na nową będzie widoczna (nowe deski dębowe mają inną kolorystykę). Czego żądać w reklamacji?
    • Witam. Czy ktoś z Forumowiczów zdejmował już deski Barlinka montowane za pomocą zamka 5Gs? Jak to się odbywa i czy nie ma z tym problemów?
    • Witam, Co jest lepsze jako podkład pod panele? Chcę żeby było jak najciszej i żeby efekt "dźwięku panela" zminimalizować. Do tej pory używałem pianki w płytach arbiton, ale jestem z nich niezbyt zadowolony. Jak się spisują w praktyce płyty pod panele z Barlinka? z góry dzięki za pomoc
    • Wlasnie przymierzam sie do zakupu deski barlineckiej buk, ale doszly mnie opinie ze rysuje sie tak samo łatwo jak panele HDF. Czy ktoś ma podobne doświadczenia ? Czy warto położyć barlinek (4000 zł całość dla 42 metrów) czy lepiej dolozyc i zrobić parkiet dębowy ? (7000 zł całość). Dzięki za opinie
    • witam, sprzedawca w autoryzowanym sklepie doradził żeby układać barkiet używając uszczelniacza, producent nic takiego nie sugeruje. Stwierdził też że lakier używany przez Barlinka pozostawia wiele do życzenia, a niektórzy zaraz po połozeniu nakładają dodatkową warstwę lakieru. Co wy na to, dobrze mówi, czy szkoda sobie tym głowe zawracać?
    • Potrzebuję porady kwestia zasadnicza dla mnie z uwagi na ogrzewnie podłogowe. wstępny wybór barlinek-3 warstwowa deska, pod nią wodne podłogowe ogrzewanie dawac pływającą czy kleić? kwestia druga: podłoga na górze to powierzchnia długości 12 m, przedzielona ścianami z otworami drzwiowymi, ale w porywach w najdłuższym miejsu tyle będzie. DYLATOWAĆ???????????? wstępnie doradzono mi że jak klejone będą to nie trzeba dylatacji, jak pływające to trzeba. Moim marzeniem było uniknąć progów w...
    • czy to skomplikowana sprawa? czy układa się jak zwykłe panele? czy łatwo można wszystko popsuć? poprosze o wszelkie wskazówki zadałam pytanie na innym forum ale to chyba jest częściej odwiedzane. gabi
    • Witam jestem jeszcze na etapie przed położeniem podłogi, nie wiem co wybrać czy deskę Barlinecką czy jakieś panele a może coś całkiem innego. Parę dni temu byłem u znajomego który właśnie położył deskę barlinecką, wygląda fajnie ale jak po niej chodziłem to trzeszczała. I teraz moje pytanie, czy to normale że podłoga wydaje dźwięki podczas chodzenia po niej?? strasznie irytujące, czy ta deska może musi się uleżeć ?? a tak w ogóle jeżeli ktoś ma jakieś dobre rady co do podłóg ...
    • Chcę położyc deskę barlinecką. Pan w sklepie powiedział mi, że najlepszy sposób na to żeby były "ciche" to przyklejenie ich do podłoża. Faktycznie widziałam próbke w sklepie, jest cicho. Mam tylko wątpliwości czy drzewo nie będzie kurczyć się i rozkurczać pod wpływem zmian wilgotności czy temperatury, czy nie powstaną szpary? Czy ktoś z Was kleił je i odpowie na moje pytanie??PZDR
    • Czy ktoś może zna i może wypowiedzieć swoje zdanie? Jak sie one mają do desek z Barlinka? Musze szybko podjąć decyzję czy kupić Kahrs'a czy Barlinka. Nie wiem. pomóżcie...
    • Witam, zamierzam położyć w mieszkaniu deskę barlinecką i już miałem się zdecydować na zakup u przedstawiciela barlinka ale ostatnio gdy byłem w OBI zobaczyłem, że tam także sprzedają deskę barlinecką dokładnie taką samą jak chcę kupić i do tego po niższej cenie i teraz pytanie: czy te deski będą takiej samej jakości jakbym kupował w innym sklepie typowo z podłogami? Czy może do takich hipermarketów dają jakiś chłam? Gwarancja jest taka sama czyli 25lat. Bardzo proszę o odpowiedź i...
    • bardzo proszę ojakieś informacje,ile kosztuje m2 ale bez robocizny?bardzo proszę o jakieś foto jesli ktoś ma.....z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.Mój e-mail: monisse@tlen.pl
    • Czy orientujecie sie z jakimi dodatkowymi kosztami nalezy sie liczyc decydujac sie na deske barlinecka (np ile w Wwie placi sie za sama robocizne, ile kosztuje podklad....czy co tam jeszcze trzeba...) bardzo bede wdzieczna za Wasz odzew pozdrawiam
    • Jestem już tak skołowany informacjami o desce barlineckiej (DB), że proszę Was o opinie.Z tego co wiem to: -jest stosunkowo droga, (nawet w promocji cena dużo wyższa od paneli) -górna ozdobna warstwa drewna jest naprawdę tak cienka, że problematy- czne jest szlifowanie w celu odnowienia powierzchni.W rzeczywistości produkt ten jest tak krótko na rynku, że chyba nikt DB nie cyklinował. -szybko "się" układa, i może to zrobić każdy -jednego nie wiem i proszę o opinie: czy DB "dudni"- jak...
    • panele z jakiego drewna polecilibyście do jadalni połączonej z kuchnią (otwarta przestrzeń)?
    • Co sądzicie o deskach barlineckich? CZy to prawda, że po dwoch latach sa pełne dziur?
    • Witam, Zdecydowaliśmy sie z mężem na położenie deski trojwarstwowej. Myśleliśmy o parkeicie owszem ale te które nam się pdobaja kosztują koszmarne pieniądze! a kładzenie parkietu tylko po to żeby mieć parkiet uważamy za bezsens. Dlatego będzie deska. Podobaja nam się dwa rodzeje JATOBE i MERBAU, obydwie są z twardego drewan i mają duża odporoność. Problem polega teraz na wyborze producenta Barlinek czy Baltic Foolr? o Barlinku czyłam dużo opinii zarówno pozytywnych jak i negatywnych....
    • za kilka tygodni musze zamontować nową podłogę w mieszkaniu ale nie bardzo wiem jaką???Myslałem o barlinku. Czy ma ktos jakie doswiadczenia???Dzieki z góry!!!
    • Czy ktoś z Forumowiczów próbował kleić taką deskę bezpośrednio do posadzki betonowej.Mam na myśli deskę barlinecką merbau BARCLICK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się