Forum Komputery SAP R/3
ZMIEŃ
      bazy danych

bazy danych

(11 wyników)
    • Witam prosze o porade pomoc ostatnio przy wykonywaniu zapytań strasznie wzrosło mi czasowo wykonywanie zapytań przez serwer prezentacji. Nawet przy niewielkich zapytaniach trwa to ciut długo po kilkanaście kilkadziesiąt sekund. Co może być powodem ?? Co sprawdzić?? Może jakieś ustawienia Basic trzeba przejrzeć ?? Pozdrawiam Kras
    • Witam. Poszukuje informacji (materiałów) niezbędnych do przeprowadzenia exportu/importu bazy danych (Oracle 8.0.5.1.1) z systemu SAP R/3 4.5B do systemu SAP R/3 4.6D (Oracle 8.1.7.0.1). Jeżeli ktoś z Państwa zna rozwiązanie proszę o pomoc. Kontakt gall_anonim3@gazeta.pl Pozdrawiam
    • witam, po uruchomieniu przebiegu testowego aktualizacji SAPa z patchy, SAP sie zapetlil i nie mozna sie zalogowac do sytemu (ekran logowania wisi...) lub nawet uzyskac efekt pierwszego ekranu do logowania. jak mozna przywrocic system do prawidlowej pracy. restarty serwera nie pomogly.
    • No to teraz na rynku zostaja dwa rywale: Oracle i SAP. W Stanach Oracle jest bardzo mocny, a jak wyglada sytuacja w Europie?
    • Witam Male pytanko: czy w SAPie jest zaimplementowany mechanizm FOREIGN KEY Przyklad: Tabela GLOWNA (POLE1, POLE2) gdzie POLE2 jest pobierane ze SLOWNIKA Tabela SLOWNIK (POLE2, POLE3) Czy SAP sam potrafi pilnować sytuacji: zmieniam SLOWNIK->POLE2 to automatycznie uaktualnia sie pole GLOWNA->POLE2 (automatycznie = bez ingerencji programisty) .... dotyczczasowe moje poszukiwania w tej sprawie wskazuja na to ze SAP nie posiada takiego podstawowego mechanizmu. Slyszalem...
    • Witajcie, Czy ktoś z Was może mógłby udostępnić bazę danych testowych? W danych powinny zawierać się wszystkie informacje potrzebne do zatrudnienai pracownika. pozdrawiam, Mariusz
    • cześć jestem początkujący w SAPie, w skrócie - chciałbym utworzyć łącze danych z ACCESSa które będzie pobierało dane z SAPa przy użyciu sterowników ODBC. czy macie może doświadczenie w tej materii, zainstalowałem sterowniki i przy próbie utworzenia nowego źródła danych pojawia się błąd? z góry dziękuję za pomoc.
    • Witam. Czy ktoś może mi udzielić informacji na temat poziomu kształcenia na kierunku administracja SAP R/3 w Rzeszowie? Czy wogóle się opłaca wybrać na te studia na tym kierunku?
    • Witam serdecznie, Ostatnio zdobyłem instalkę programu SAP i zastanawiam się nad jej instalacją na domowym komputerze. Proszę o informację czy po zainstalowaniu oprogramowania na komputerze stacjonarnym bez połączenia z serwerem oprogramowanie w ogóle bedzie działać. Po prostu chodzi mi o to czy da się z niego korzystać analogicznie jak np. z pakietu Offica, który niezależnie czy zainstalowany jest w sieci czy stacjonarnie może spełniać te same zadania. Ewentualnie może ktoś orien...
    • Witam, właśnie wpadłem na zaje... ciekawy problem, mianowicie, uzytkownik biura księgowości, który nie ma dostępu do sm50, sm13, sm14 wyłączył w systemie procesy aktualizacyjne... Nie wiem jakim cudem to zrobił ale raczej nie było to specjalnie, wydaje mi się ze kliknął na coś o czym nie miał pojęcia. No i teraz zapytanie, jak taka osoba mogła się tam dostac? Co sprawdzić? Jakie uprawnienia jej odebrać? Wydaje mi się że to poważny problem, przynajmniej dla mnie. Pozdrawiam, Paweł
    • Witam ponownie, Kolejne poszukiwania to ageing tylko ze dla vendorów. Czy ktoś z Was wie jak sobie ztym poradzić ponieważ standardowy ageing dla customerów jest rewlacyjny więc chcielibysmy miec identyczny tylko ze zamiast customerów mielibysmy vendorów - czy wiecie jak można połączyć tam może vendora zamist klienta? Albo moze ktoś zna ageing w AP :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się