gsgalezowski 13.07.08, 21:12 Witam. Czy ktoś może mi udzielić informacji na temat poziomu kształcenia na kierunku administracja SAP R/3 w Rzeszowie? Czy wogóle się opłaca wybrać na te studia na tym kierunku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azalewski83 Re: studia podyplomowe R/3 14.07.08, 13:21 Odpowiedz sobie najpierw na pytanie, co zyskasz dzięki nim (oprócz dyplomu). Wiadomo co stracisz - czas i pieniądze, pytanie czy warto zainwestowac kupę kasy... Jeśli pracujesz z systemami ERP na co dzień, to myślę, że nie warto. Lepszą szkołę dostaje się poprzez pracę. Nie wiem, czy państwowa/prywatna uczelnia może zaoferowac w tym temacie więcej niż praktyka w dobrej firmie:) Różnica jest taka, że ucząc się na uczelni Ty płacisz, a ucząc sie w pracy - Tobie płacą :) Sam stałem w zeszłym roku przed takim wyborem, z tym że na EiTI na PW. I sobie odpuściłem... pozdr Odpowiedz Link
em_es Re: studia podyplomowe R/3 15.07.08, 19:34 moim zdaniem nie warto, strata kasy i czasu, a efektem jest głównie papierek, w sumie nic poza punktem w CV nie wnoszący bo wiedzy większej tam nie nabędziesz, a już szczególnie jeśli masz na myśli podyplomowe na rzeszowskiej polibudzie, poziom tamtejszego nauczania i kadry to jest kompletna porażka, cytat z gościa od baz danych: ten cały SAP to proszę państwa taka większa baza danych, przywożona w klientowi postaci gotowej.. na pytanie, czy ma świadomość ile trwa wdrożenie odparł, że nie podejrzewa, żeby dłużej niż kilka godzin.. Odpowiedz Link
hiubi Re: studia podyplomowe R/3 15.07.08, 22:13 :-)) Też znam pana doktora co sądzi, że systemy ERP to marketing i do wszystkiego excel wystarczy. Tragedia - czego to uczą na tych studiach :-( Odpowiedz Link
mozdzins Re: studia podyplomowe R/3 18.07.08, 10:16 Hehe kilka godzin :) Nawet ten cały All in One to co najmniej kilka tygodni. A propos jeśli czyta to ktoś z SAP Polska. Może byście przynajmniej raz przetestowali instalację polskiego Baseline AIO bo skrypt instalcyjny ma kilkanaście dość poważnych błędów z każdego niemal modułu. Odpowiedz Link
blindluck Re: studia podyplomowe R/3 05.08.08, 17:50 przetestowanie od zera sam wiesz ile potrwa... - wyslij zgloszenie pod BC-INS* ;-) Odpowiedz Link