Dodaj do ulubionych

studia podyplomowe R/3

13.07.08, 21:12
Witam. Czy ktoś może mi udzielić informacji na temat poziomu kształcenia na kierunku administracja SAP R/3 w Rzeszowie? Czy wogóle się opłaca wybrać na te studia na tym kierunku?
Obserwuj wątek
    • azalewski83 Re: studia podyplomowe R/3 14.07.08, 13:21
      Odpowiedz sobie najpierw na pytanie, co zyskasz dzięki nim (oprócz dyplomu).
      Wiadomo co stracisz - czas i pieniądze, pytanie czy warto zainwestowac kupę kasy...

Jeśli pracujesz z systemami ERP na co dzień, to myślę, że nie warto. Lepszą
      szkołę dostaje się poprzez pracę. Nie wiem, czy państwowa/prywatna uczelnia może
      zaoferowac w tym temacie więcej niż praktyka w dobrej firmie:) Różnica jest
      taka, że ucząc się na uczelni Ty płacisz, a ucząc sie w pracy - Tobie płacą :)

Sam stałem w zeszłym roku przed takim wyborem, z tym że na EiTI na PW. I sobie
      odpuściłem...

pozdr
    • em_es Re: studia podyplomowe R/3 15.07.08, 19:34
      moim zdaniem nie warto, strata kasy i czasu, a efektem jest głównie papierek, w
      sumie nic poza punktem w CV nie wnoszący bo wiedzy większej tam nie nabędziesz,
      a już szczególnie jeśli masz na myśli podyplomowe na rzeszowskiej polibudzie,
      poziom tamtejszego nauczania i kadry to jest kompletna porażka, cytat z gościa
      od baz danych: ten cały SAP to proszę państwa taka większa baza danych,
      przywożona w klientowi postaci gotowej.. na pytanie, czy ma świadomość ile trwa
      wdrożenie odparł, że nie podejrzewa, żeby dłużej niż kilka godzin..
      • hiubi Re: studia podyplomowe R/3 15.07.08, 22:13
        :-))
        Też znam pana doktora co sądzi, że systemy ERP to marketing i do wszystkiego excel wystarczy. Tragedia - czego to uczą na tych studiach :-(
      • mozdzins Re: studia podyplomowe R/3 18.07.08, 10:16
        Hehe kilka godzin :) Nawet ten cały All in One to co najmniej kilka tygodni. A
        propos jeśli czyta to ktoś z SAP Polska. Może byście przynajmniej raz
        przetestowali instalację polskiego Baseline AIO bo skrypt instalcyjny ma
        kilkanaście dość poważnych błędów z każdego niemal modułu.
        • blindluck Re: studia podyplomowe R/3 05.08.08, 17:50
          przetestowanie od zera sam wiesz ile potrwa... - wyslij zgloszenie pod BC-INS* ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka