Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      belgrad

belgrad

(9 wyników)
    • Witam Poszukuję najtańszego połaczenia W-wa-Belgrad w październiku. W kwestii samolotu juz wiem ze chyba najtaniej lata Austrian (ok. 1250 zł w obie strony z przesiadka w Wiedniu). Jednak na 2 osoby to sumka robi sie spora. Pociagi tańsze ale za to trzeba sie przesiadać do odległej o kilka km stacji bodaj w okolicach Pragi. Czyli niewygodnie i długo. Szukam ofert autokarowych lub minibusowych. Jesli ktoś wie cokolwiek proszę o odp. Piotr
    • Pod koniec czerwca mam jechać z zespołem (folklorystycznym) na jakiś międzynarodowy festiwal czy coś takiego, i mamy spać u rodzin, z braku możliwości zakwaterowania tak dużej grupy... może mi ktoś coś pomóc i powiedzieć jacy tam są ludzie i ew. czego mogę się spodziewać?
    • Witam! Wiem że istnieje połączenie kolejowe z Belgradu do Baru, czy może ktos z forumowiczów jechał tą trasa? Można na specjalne wagony załadować samochody, a samemu siedzieć sobie w przedziale. Ktoś coś wie o tym? Będę wdzięczny za informację. Pozdrawiam Maresz
    • Serbia (32)

Witam :) Przeszukałam to forum dosyć dokładnie i nie znalazłam żadnego wątku dotyczącego Serbii! a tak się akurat składa, że kraj ten mnie bardzo interesuje :) spędziłam tam tegoroczne wakacje więc jeśli ktoś ma jakieśpytania postarm się udzielic odpowiedzi, a jeśli są tu osoby zainteresowane Serbią - możemy wymienić się spostrzeżeniami i doświadczeniami :) Jedyną rzeczą jaka mnie smuci to brak bezpośredniego połączenia z Belgradem! zastanawiam się, kiedy ktoś się domyśli, że coraz...
    • Przymierzam się do samotnego wyjazdu do Serbii lub Macedonii. Czy podróżowanie tam jest obecnie bezpieczne? Jak wygląda transport publiczny? Chcę lecieć do Sofii - czy są stamtąd autobusy do Skopje bądź Niszu? Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie co do podróży
    • Służę świeżymi informacjami :)
    • Ile szacunkowo zajmie mi przejazd z Belgradu na czarnogórskie wybrzeże? Wiem, że trasa jest górzysta i nie znam stanu dróg, stąd moje pytanie.
    • Serbia(4)

Wybieram się w lipcu do Serbii - czy ktoś zwiedzał ten kraj? Będę wdzięczna za garść informacji: co warto zobaczyć, jakie ceny obowiązują, jaki jest kurs waluty, jakie drogi... Generalnie wszystko, co może być przydatne. Czy można w Polsce nabyć jakiś przewodnik po Serbii? Szukałam i nie znalazłam. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się