Dodaj do ulubionych

Opalanie topless

IP: *.tktelekom.pl 03.12.17, 08:13
Zastrzegam, że pytanie jest poważne. W przyszłym roku będę kilka razy występowała w sukniach wieczorowych i nie chciałabym żeby efekt gołych pleców czy odkrytego dekoltu popsuły ślady po kostiumie kąpielowym. Dlatego latem chciałabym wyjechać gdzieś, gdzie będę mogła poopalać się topless i w stringach. Nie chcę jednak szokować ani wzbudzać taniej sensacji i dlatego szukam miejsc w Europie (krajów, regionów) gdzie wiele kobiet opala się w takim stroju i nie będę się wyróżniała na plaży. Podpowiedzcie coś proszę. Z przyczyn oczywistych Polska odpada.
Obserwuj wątek
    • Gość: bronceada Re: Opalanie topless IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.17, 10:16
      Zdziwisz się przyjemnie ale nie doceniasz kraju. Proponuję w lecie Świnoujście. Możesz przejść wygodnie szeroką piaszczystą plażą w kierunku Ahlbeck i zaraz po niemieckiej stronie jest oficjalna plaża dla nudystów. Tam położysz się na wybranej stronie ciała i będziesz mogła obracać się tak jak słonecznik za słońcem. Pies z kulawą nogą na Ciebie nie zwróci uwagi z tego względu, że plaża dla psów (sic!) jest zaraz obok. Będziesz czuła się doceniona ponieważ ceny w lecie w Świnoujściu ocierają się o ceny w Saint Tropez. Rób rezerwację już teraz:) Wklej fotkę pleców gdy już będziesz opalona:)
      • Gość: bronceada Re: Opalanie topless IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.17, 10:56
        Gdyby jednak bliska zagranica Tobie nie odpowiadała to proszę bardzo:
        www.wimdu.co.uk/blog/get-kit-off-24-best-nudist-beaches-europe/
        Znajdziesz tam również Ahlbeck:)
        • get-in-get-out Re: Opalanie topless 03.12.17, 16:00
          Ale jeśli dobrze rozumiem ona nie szuka plaż dla nudystów tylko "normalnych" plaż na których kobiety opalają się topless. Ja takie widziałam w Bułgarii w Słonecznym Brzegu (okolice Cacao Beach)
          • Gość: darek.59.pl Re: Opalanie topless IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.17, 19:24
            Oczywiście, że nie chodzi wyłącznie o plaże nudystyczne. Np. można pojechać do Chałup (półw. helski) albo do Dębek i wyłożyć swe ciało na plaży położonej po drugiej stronie rzeki Piaśnicy. Leżą tutaj tacy i tacy, plaża jest spokojna i słabo oblegana, jeno spacerowicze mogą pozerkać na to i owo. Golasy też tam są.
          • yosemitesam Re: Opalanie topless 16.02.18, 21:59
            Topless można się opalać praktycznie wszędzie, niby jest u nas jakiś przepis o 'zgorszeniu publicznym' ale jest on w zasadzie martwy. W ostateczności własny balkon, albo wyprawa rowerem za miasto w jakieś ustronne miejsce.
            • rzdrozny1 Re: Opalanie topless 15.05.18, 15:28
              Najbliżej Polski to zdecydowanie niemiecka Rugia. Raj naturystów. Na blogu trochę o wyspie.
              jadziemlecim.wordpress.com/2018/04/07/rugia-rowerem/

O temacie nagości warto poczytać w sieci.
    • Gość: Mg Re: Opalanie topless IP: *.rom.net.pl 01.08.18, 15:30
      Rumunia np, miejscowość Vana Veche - fajne plaże, jakieś co najmniej 20-30 % i to w rożnym wieku tak się opala i nikomu nie robi ta różnicy. Byłam w tym roku, więc wiem co piszę.
      W Bułgarii - Sozopol, w ubiegłym roku też część pań opalała się topless, ale zdecydowanie mniej.
      Mg
    • rikol Re: Opalanie topless 01.08.18, 15:56
      Z powodów oczywistych Francja odpada również. Polecam kraje i regiony, gdzie nie ma imigrantów. Może Polska?
      • radocha1to Re: Opalanie topless 02.08.18, 13:05
        w Cannes prawie co 2ga baba opala się bez cychaltra na normalnych plażach. Nie trzeba się szwendać po zadupiach - może być ta w centrum - "za torami" - nieco obok tego old town co na górce kościół stoi. Nie widziałem - by imigranci kogoś gonili. Co najwyżej Polak się ślinił.
    • judas1 Re: Opalanie topless 01.08.18, 17:55
      u mnie na działce :)
    • boczek150 Re: Opalanie topless 01.08.18, 18:52
      Kanary. Nawet całkowicie "na waleta" można praktycznie wszędzie, a topless jest powszechnie praktykowany.
      • Gość: Chico Re: Opalanie topless IP: *.dynamic-zab-08.vectranet.pl 01.08.18, 20:08
        Praktycznie cała Hiszpania...
      • dirk.gently Re: Opalanie topless 02.08.18, 19:42
        Otóż to. Ogólnie Hiszpania zdecydowanie najbardziej sprzyja, topless można się opalać dosłownie wszędzie, nawet na miejskich basenach i jest to powszechnie praktykowane.
    • jamarcin Re: Opalanie topless 01.08.18, 20:07
      napisze w skrócie: Gran Canaria kierunek Maspalomas....czy to plaza dla nudystów, czy tez zwykła...nikt nie zwróci uwagi (przesadnej). tam to norma.
    • norton2 Re: Opalanie topless 01.08.18, 20:09
      Polecam Nowogrodzką u Jarka K - frekwencja gwarantowana . A tak na poważnie to Chałupy - są tam ustronne plaże jednak trzeba się nachodzić !
    • vladek Re: Opalanie topless 01.08.18, 20:56
      Wielka Brytania. U mnie z tylu za domem. Od dwoch miesiecy slonce, slonce, slonce. Kupie piachu z B&Q zrobi sie plaze. Podlewam ogrod z weza co dzien wiec woda tez jest. Na kota trzeba bedzie uwazac bo robi do piachu. Ale poza tym miodnie jest. Zapraszam!
    • kklcft Re: Opalanie topless 01.08.18, 23:23
      Zapraszam do mojego ogrodu, oczywiscie pod warunkiem, ze jest na czym oko zwiesic
    • laure-sainclair Re: Opalanie topless 02.08.18, 00:12
      możesz u mnie na tarasie :) zapraszam, wysoki żywopłot zapewni 100% intymność
    • delfina77 Re: Opalanie topless 02.08.18, 00:37
      Francja i Monako
    • arnoldbuzdygan Re: Opalanie topless 02.08.18, 04:13
      W Polsce topless jest wszedzie dozwolony.
      W Chorwacji, Hiszpanii,Niemczech dozwolona jest wszedzie calkowita nagosc, a plaze dla wylacznie golasow sa co kilkaset metrow.
      • dirk.gently Re: Opalanie topless 02.08.18, 19:43
        W Chorwacji bynajmniej.
    • qqben Re: Opalanie topless 02.08.18, 06:52
      W moim ogrodzie.
    • upartamama Re: Opalanie topless 02.08.18, 13:00
      Leć na Teneryfę, tam jest topless na toplessie i nikogo to nie dziwi.
    • Gość: Joaquin Re: Opalanie topless IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.18, 13:21
      Kilka razy w roku jestem w Hiszpanii. Na zwykłej plaży możesz spotkać dziennie setki kobiet opalających się topless. Pozdrawiam.
    • hummer_my_vehicle Re: Opalanie topless 02.08.18, 15:03
      Dach twojego wiezowca
    • adamzalej Re: Opalanie topless 02.08.18, 16:08
      Dawaj do mnie do domu. Stara wyjechała na 3 tygodnie, więc nie będzie przeszkadzać.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka