Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      beton

beton

(27 wyników)
    • Zwracam się z pytaniem do wszystkich architektów wnętrz - jakim preparatem najlepiej zabezpieczyć beton na podłodze w części mieszkalnej. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
    • Czy ktoś wie jak wykonać beton na ścianach w łazience, pokojach?
    • www.deplazes.arch.ethz.ch/index.php?iid=512 Jak nie znacie to polecam ten link do strony Prof. Deplazes z ETH Zürich. Historia nieco starsza- zastrzegam, bo mnie niektorzy palcami zaczynaja wytykac. :-) Nie znalazlem lepszych zdjec tej niesamowitej (nadal) realizacji przy uzyciu tej nowatorskiej technologii: www.swiss-architects.com/content/buildingotw/ct_bau_d_2002_14.html Jak dla mnie material przyszlosci. Wasz opiniodawca.
    • Począwszy od tanich pląmb w zębach ( tak , tak w publicznej służbie zdrowia ) dziurę w zębie sadysta dentysta zatka specjalną , zaprawą , szybkoschnącym cementem dla medycyny , w zasadzie , betonem. O budownictwie to już raczej nie ma co mówić bez betonu . Nawet tzw. budownictwo kanadyjskie ( ściany z waty i trocinowych płyt ), nie może obyć się bez betonu. Muszą fundament zrobić z betonu , czyli sztucznego kamienia ( piasek 39 % , żwir 41 % , cement 12 % i ok. 87 % woda ) Jak ...
    • Witam wszystkich forumowiczów, Jestem nieuleczalnym fanem modernizmu, betonu, Le Corbusiera itd... Za chwilę będę się zabierał za wykańczanie mieszkania a tak sie "nieszczęśliwie" ;) składa, że wszystkie ściany są ceglane. Mam pytanie, chciałbym osiągnąć efekt betonowej ściany wykonanej z dużych bloków (podziały co jakieś 100-150 cm) szalowanych gładko (szalunek deskami to już za duży hardcore :) czy ktoś z Was bawił się w coś takiego? Czy na rynku można dostać tego typu betonowe okł...
    • miód na moje architektoniczne serce
    • www.rieder.cc/upload/img/%7BEHK1C-IOD6Y-RLYT1%7D-weincenter+kaltern+fibrec+14.jpg www.rieder.cc/upload/img/%7BUSBGQ-7Z07V-X4RCB%7D-weincenter+kaltern+fibrec+21.jpg www.rieder.cc/upload/img/%7BBC6NJ-C1ZQJ-45EST%7D-weincenter+kaltern+fibrec+05.jpg
    • Ten gont z daleka wygląda fajnie, ale z bliska to tak, jakby był już mocno wysłużony.
    • Sam pomysł dobry, ale nie wiem czy powala... Takie sobie..
    • jestem ciekawy, który z poniższych domów reprezentujący inny styl jest Wam najbliższy i który chcielibyście sobie wybudować: 1. www.rezydencja.cc.pl/rezydencja.php 2. www.willamagdalenka.com/oferta_w298.php 3. architekturbild.ch/static/030103.D.html i dlaczego ten?
    • Cimoszewicz to beton i sztywniak zakompleksiony. w dodatku jest kmiotkiem i burakiem. My lewica powinniśmy wystawić naszego wodza Leszka Millera.
    • Pierwszy!!!! :D:D:D
    • ha ha ha wszystkich wciągnęła dyskusja nad MHP(za późno, nie ma nad czym dyskutować) PIERWSZY!!!
    • Link do pliku: voila.pl/1y04i/?1 W pliku wszysko jak na dłoni Po lewej pragmatycznie beton po prawej Tradycyjnie drogo pomize tzw. systemem gospodarczym . I jak zawsze kiedy idzie o dom decyduje , beton i to jest to . Nie wierzysz otwóerz czytaj plik
    • Architektura lepsza niż niektórych domów mieszkalnych :) Kilka elementów by się usunęło i mógłbym tam zamieszkać :)
    • witam chcialam spytac czy jest tu ktos komu podoba sie nowoczesna architektura i budowal lub buduje dom z technologii betonowej - lany z betonu po prostu, tak jak niektore budynki uzytecznosci publ. prosze o jakies linki projekty opinie itp pozdr
    • a właściwie obudowa kominka. Mam już wbudowany wkład. Początkowo w planie była prostao budowa, własciwie ściana, pomalowana białą farbą. Mocno mnie zakrzyczano, że bardzo niepraktyczne, poza tym pozostaje problem jakiejś ochrony drewnianej podłogi tuż przed kominkiem. Marmuru i innych trawertynów raczej nie chcę. Stąd pomysł betonu. Problem polega na tym, że nie wiem jak się za to zabrać. Porada: idź do architekta może być trochę za mało konkretna. Jeden ma upodobanie do błyszvczący...
    • Szukam architekta wnętrz we Wrocławiu - mam koncepcję (bardzo określoną), potrzebuję kogoś, kto doradziłby od strony bardziej architektonicznej niż designerskiej. Bardziej chodzi mi o kogoś, kto zna się na zastosowaniu materiałów, doradzeniu w położeniu na nowo instalacji, w wyburzaniu ścian etc. Chodzi o 80 m2 w kamienicy, niezbyt starej. Proszę o info, namiary, strony www, etc. Pozdrawiam
    • witam, jakich materiałów uzyc by parterowy 100m2 domek byl bardzo cieply? moze jakies podwojne sciany? jak odizolowac podloge? Dziekuje
    • a co na to "BETON" ???!! - MAMY PLAGIACIK? TYLKO KTO KOGO??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się