Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      beton

beton

(6 wyników)
    • Witam, planuję zakup mieszkania w bloku, który jest wykonany z lanego betonu.Czy ktoś z Was słyszał o takiej technologii? Deweloper twierdzi, że tak się buduje we Francji i że tam wszyscy sobie to chwalą... Pozdrawiam Ania
    • pod spodem jest zywy beton zero cegiel !!! www.fotodom.pl/zdjecie.php?id_zdjecia=6783
    • Jak wam się mieszka w mieszkaniach budowanych przez Edbud? Czy jesteście zadowaoleni? A jak z akustyką? Bardzo słyszycie sąsiadów? Zastanawiam się nad kupnem mieszkani w jednej z ich inwestycji. Będę wdzięczna za opinie.
    • Jak ma się temp. zewnętrzna (np. taka jak teraz tzn. ok. -4/-8 w dzień/nocy) do robót budowlanych np. wylewania stropów, słupów, ścian nośnych itp? Czy ujemna temp. nie przekłada się na trwałość el. konstrukcyjnych i całych budynków? Jak wiąże beton w ujemnych temperaturach? Obserwując kilka budów odniosłem wrażenie, że te kilka stopni na minusie nie ma żadnego znaczenia - prace trwają w najlepsze. Ale czy aby na pewno? A może stołeczni developerzy nie przejmują się tym, bo ewentual...
    • Byłem na budowie I etapu Mariny i zauważyłem podparcia balkonów na czterech budynkach. W zaufaniu dowiedziałem się, że jest to spowodowane ugięciem się konstrukcji balkonów o 12 cm. Zarysowane są także stropy w okolicach słupów nośnych. Wygląda to na poważną sprawę, czekają na ekspertyzę. Więcej się na razie nie dowiedziałem. Wkurza mnie, że za taką cenę jaką płacę za m2 jeszcze partolą robotę. Może inni wiedzą coś więcej na ten temat?
    • kupilem nowe mieszkanie od dewelopera, niestety przes sciane nosna w sypialni wszystko slychac co mowia sasiedzi, czy to jest nieprawidlowosc, czy dane sa grubosci scian nosnych ktore musza byc przez budujacege spelnione, prosze o pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się