Gość: M IP: *.nat0.sta.nsm.pl 03.07.09, 12:33 Ten gont z daleka wygląda fajnie, ale z bliska to tak, jakby był już mocno wysłużony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TOMI Gont i Beton IP: 217.153.125.* 03.07.09, 12:34 Piekny, prosty, szlachetny budynek. Rodzynek na tle polskiej arch. sakralnej...swietny projekt. nie trzeba super technologii, mnostwa kasy i na siłe udziwnionej formy aby powstala wartosciowa architektura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrtn Re: Gont i Beton IP: *.tktelekom.pl 03.07.09, 13:01 Bardzo dobra architektura! niesamowicie mi się podoba, a patrząc na inne przykłady kościołów w Polsce nie pozostaje mi nic innego jak uchylic kapelusz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gont i Beton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 13:40 Projekt ciekawy w Polsce. Przypomina trochę z założenia jednolitego przykrycia, szklanej ściany i wystroju wnętrz kaplicę w Turku [Finlandia] www.mimoa.eu/projects/Finland/Turku/St.%20Henry's%20ecumenical%20art%20chapel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomitell Re: Gont i Beton IP: 62.242.147.* 03.07.09, 14:05 bardzo wartosciowy projekt! pochylam czolo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Gont i Beton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 14:26 Prosty, skromny, zachęcający do modlitwy, czyli taki jaki powinien być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złotko Re: Gont i Beton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 14:32 A co na to strażak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barton Re: Gont i Beton IP: *.3s.pl 03.07.09, 14:56 Prostota i moc. Bardzo dobra architektura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Penitent [...] IP: *.gemini.net.pl 03.07.09, 15:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzataboguslaw Re: Gont i Beton 03.07.09, 15:32 Typowy projekt mninimalistyczny: ładny,skromny, świetnie wpisany w otoczenie, jestem jak najbardziej za tym,żeby takie kościoły, a nie Ryzykowe koszmary powstawały w tym państwie. Jest tylko jeden problem. Oceniając ten obiekt jako dzieło sztuki, mogę go podziwiać przez 10,20,30 minut, godzinę, ale nie dłużej, bo brakuje mi więcej i więcej rzeczy do podziwiania. Nie będę miała ochoty oglądać tego budynku jutro ani pojutrze, ani za rok, bo po jednym obejrzeniu znam go na pamięć. No i to jest ten problem z minimalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smg Re: Gont i Beton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 16:59 Gdzie jest ten Tarnów na Wisłą, nie mogę nigdzie znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
argino Re: Gont i Beton 03.07.09, 17:03 Ciekawe w jaki sposób zabezpieczone jest drewno, że pozostało jasne, bo wygląda jak niezabezpieczone. Może jest ługowane lub olejowane i potem zabezpieczone tak ze nadal wygląda jak surowe. Ma ktoś jakiś pomysł lub wiedzę na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LWP Re: Gont i Beton IP: 217.153.125.* 03.07.09, 17:05 Zwróćcie uwagę na ich metodę pracy/życia. Umieją skupić się na rzeczach ważnych. Gdyby wszyscy architekci mieli taką mentalność nie było by w PL dzikiej deweloperki, kiczowatych i przerośniętych "retaili" - słowem haosu skutkującego degeneracją przestrzeni i zamęczeniem korzystających z niej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lumberjack Re: Gont i Beton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 17:14 chylę czoła. projekt przypomina mi klimatemiem do pracy i materiałów dokonania zumthora, a w szczególności kaplice braci klaus. beton, tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Gont i Beton IP: *.chello.pl 03.07.09, 17:15 kościół piękny ale pracownia "Beton"? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek968 Re: Gont i Beton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 17:55 Czy mowa jest o Tarnowie przy szosie nadwiślańskiej Warszawa - Dęblin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignatz Re: Gont i Beton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 18:07 Fajny. Gdzie jest zakrystia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sława! Re: Gont i Beton IP: *.lublin.mm.pl 03.07.09, 18:16 Podoba mi się. Kiedyś zaadoptujemy na świątynię Swarożyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OdraOKS Re: Gont i Beton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 19:07 Sława! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gont i Beton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 19:26 Argino: to prawdopodobnie jest wiór osikowy, tego nie trzeba impregnować, natomiast zaleca się natryskową impregnację przeciwogniową, którą trzeba powtarzać co kilka lat, podobnie jak impregnację przeciwgrzybiczną. Dach tylko dla amatorów takiego stylu - drogi i średniotrwały, ale efektowny Piękny projekt - ale to chyba nie kościół a kaplica lub oratorium - nie ma ołtarza i tabernakulum oraz wiecznej lampki. Trochę wąski w środku,ławki niewygodne ale piękne przeszklenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andretti Re: Gont i Beton IP: *.centrum.gliwice.pl 03.07.09, 19:38 gratulacje ! ciekawa strona www. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeer Re: Gont i Beton IP: 83.18.176.* 03.07.09, 20:08 jeszcze jeden kościół potrzebny... kiedy sie to wreszcie skończy Odpowiedz Link Zgłoś