-
to my sie na jakas wojenke szykujemy? Jak PIS "odzyska" waaaadze to nawet wiem z kim....
-
Kadaafi nie uzyje broni chemicznej, bo jej nie ma. Ciesze sie, ze Polska nie wziela udzialu w agresji na Libie. Agresorzy nie wiedza co czynia. Swiat arabski im tego nie zapomni.Podzial miedzy Chrzescijanami i Muzulmanami jeszcze bardaiej sie poglebi i w ostatecznosci Europa przegra z kretesem
-
...powtórka z Iraku???
-
Źle nie ma w tym "więzieniu" - nawet jednego siniaka nie ma ani nie schudł. Wybiórcza jak zwykle kłamała!
-
Szwecja chce sprzedać Gripena (czyli po polsku Gryfa) JAS firmy SAAB do Brazylii i Indii, test bojowy maszyny jest szwecji bardzo potrzebny, może przechylić szale na korzyść Szwecji w przetargu. Dotychczas ta maszyna nie jest "combat proven", czyli w żadnej akcji bojowej nie brała udziału.
Co do jej użyteczności w Libii to mam wątpliwości, ponieważ Szwecja nie jest w NATO i używa innych systemów komunikacyjnych (chociaż technicznie maszyna jest dostosowana - amunicja, uchwyty do rakiet etc....
-
moze akurat "ci" nie benda tego robic, ale od dawna tam juz sa inni ktorzy po cichu to robia, to po co ta zciema.
Ktos musi selekcjonowac cele i te babki naprowadzac tam gdzie trzeba.
chca tam demokracji, czyli musi u wladzy byc ktos kto ICH sie bedzie sluchal i dbal o ICH interesy, bo to jest dopiero demokracja.
-
Nic już z tego nie kapuje. To nie szło zaprzęgnąć naszej zbrojeniówki
wcześniej i kupić swojskie wozy bojowe, a nie za granicą jak Rosomaki?
-
:/
-
ja proponuje drzwi od stodoly.
-
Czy samochody dla VIP-ów też kupuje MON? Jeśli nie, to dlaczego szwejki wtrącają się do samolotów? Jaka to różnica - samoloty mogą pozostawać w gestii kancelarii premiera, zwłaszcza, że załogi i tak daje w tej chwili LOT.