borna

(4 wyniki)
  • Pediatra przepisał maść z zawartością kwasu bornego. Czy mogę stosować ją codziennie aż zaleczą się zaczerwienienia? Czy kwas borny jest szkodliwy i nie należy stosować maści dłuzej niż kilka dni...? Nie spytałam lekarza...
  • Na forum z kosmetykami dziecięcymi ekspert stanowczo wyklucza stosowanie kwasu bornego u dzieci do lat 3. Natomiast ów kwas jest powszechnie zapisywany przez lekarzy do przemywania ropiejacego oczka, czy jako składnik maści np na AZS. Padła nawet na forum opinia o niedokształconych lekarzach, ale trudno mi w coś takiego uwierzyć. Prosiłabym w miarę możliwości o podanie przyczyn, dlaczego na opakowaniu kwasu bornego jest ostrzeżenie, że nie może być stosowany u dzieci do lat 3? Moj...
  • Bylam z moja 2 tygodniowa coreczkau okulisty gdyz b ropialo jej oczko. Okulistka przepisl kropl i kwas borny do przecierania oczka, teraz przeczytalam, ze kwas borny jest zabroniony dla malutkicg dzieci. Czy do oczu tez? Bardzo sie niepokoje uzywam go juz tydzien.
  • Witam, moja córeczka ma od jakiegoś czasu coś w rodzaju wysypki na lewym boczku i trochę na brzuszku, dokładnie w tym miejscu gdzie znajduje się pieluszka. Podejrzewam, że to otarła ją pieluszka; ta wysypka nie jest swędząca i raczej nieuciążliwa, ale byłabym szczęśliwa, gdyby zniknęła! Są to takie zaczerwienione, suche krosteczki, jedna koło drugiej, tak że tworzą taką większą plamkę; nic się z nich nie sączy, są raczej suche, raz są bardziej czerwone, raz mniej. Zmieniałam pielu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się