Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      borna

borna

(5 wyników)
    • Nie wiem czy wszystkie z Was dotarły do forum z ekspertem - kosmetyki dziecięce!! Ja nadal jestem w szoku po przeczytaniu o toksyczności kwasu bornego, który PANI OKULISTKA KAZAŁA STOSOWAĆ NA ZAROPIAŁE OCZKO MOJEJ CÓRCI, GDY MIAŁA 4 TYGODNIE!!!! Skóra cierpnie i włosy mi wstają na głowie!!! Niekompetencja lekarzy nie zna granic!!! Uważajcie na kwas borny!!! Nie wolno go stosować u dzieci poniżej 3 roku życia w żadnej formie (kremy, zasypki itd.)!!!! Brrrr, strach pomyśleć, co gro...
    • Linomag(9)

Ja stosuję do pielęgnacji synka linomag - na mały interesik i krem nivea baby ochronny do pupci do tej pory nie było żadnych odparzeń itp. a co wy stosujecie i możecie polecić pozdrawiam
    • Lekarz zalecil smarowanie dziecku pupy tormentiolem. Problem w tym, ze plam z tormentiolu nie daje sie wyprac, ani wywabic np. Vanish'em. Czy macie jakies sposoby na Tormentiol na ubraniach? Pozdrawiam, Kasia
    • Linomag krem z czerwona nakretką -czy ktoś go stosuje? Jesetm przerazona bo smarowałąm nim pupę małego 7 miesięcy. Nikt mi nie powiedzial ze nie wolno gdyż zawiera kwas borny, nie pisało na opakowani, nie było ulotki - dlaczego? A dziś przeczytalam ze nie wolno do 11 roku zycia. Dziewczyny tak sie martwię czy małemu nic nie będzie. Pomóżcie
    • na odparzenia mojego malucha do tej pory urzywalam tormentiolu w dosc durzych ilosciach. Zostal mi on polecony przez lekarzy i pielegniarki w szpitalu. Powiedziano mi ze moge smarowac grubo i po kazdej zmianie pieluszki bo nie wysusza. Na plesniawki pan pediatra przepisal aphtin. owiedzial ze moge nim tez smarowac smoczek, zeby maly chetniej ssał. A ja glupia wierzylam i tak robilam. Dopiero dzisiaj przeczytalam informacje o kwasie borowym w internecie. Zaraz wyrzucam te s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się