borna

(5 wyników)
  • Ciągle się robią małemu w pachwinach odparzenia, pomaga Tormentiol, ale boję się go stosować z powodu kwasu bornego. Kupiłam Tormazol (odpowiednik, bez kwasu bornego), ale niestety, brak efektu. To samo Sudocrem. Zasypka Alantan jakby nawet pogarsza sprawę. Macie jakiś sprawdzony patent?
  • Przeczytałam sobie na forum o kosmetykach dla dzieci wątek nr 160 i normalnie mnie zamurowało. Ekspert wypowiada się tam, że kwas borowy zawarty np. w tormentiolu czy linomagu może być wręcz zabójczy dla dzieci. To jak to jest, że np. w szpitalu gdzie rodziłam stosuje się maść dla noworodków z kwasem borowym, że tą samą maść robioną na receptę przepisywała mi przez rok pediatra, nie mówiąc ani słowa o jej szkodliwości. Jak to jest, że u obydwu moich synów stosowałam tą maść, i lin...
  • mojej niespełna dwutygodniowej córeczce bardzo ropieje jedno oczko - po dwugodzinnym śnie ma je tak sklejone, że z trudem otwiera. Przemywam solą fizjologiczną a czasem rumiankiem, ale nie pomaga. Co robić?
  • mój 6 miesięczny synek miał bardzo odparzoną pupę po kuracji antybiotykiem, nie pomagał alantan, bepanthen, sudokrem, wietrzenie, przemywanie rumainkiem ani rywanolem, w końcu lekarka wypisała receptę na maść z kwasem borowym. na razie nie chciałam stosować, bo po lekturze forum wiem, że nie powinno się go stosować , ale po konsultacji z drugim lekarzem i znajomą, której lekarz też przepisuje taką maść, zdecydowałam się jej użyć. Po dwóch dniach stosowania pupa wyleczona. Teraz się zas...
  • Mam problem. Niedawno przechodzilismy kuracje zastrzykami. No i moja córcia skarży sie na piekącą ją pochwę. Piecze ją kiedy robi siusiu. Faktycznie jest podrażniona i lekko zaczerwieniona. Juto chce zrobić badania moczu. Ale mam pytanie czym mogę ją podmywać. My kobiety mamy srodki do higieny intymnej a trzylatka??? Lekarz zasugerował mi kwas borny (borasol)ale tam pisze, że dopiero od 11 r.ż można go uzywać u dzieci. Mam kłopot. Proszę poradźcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się