Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      bulion

bulion

(5 wyników)
    • Wiecie może ja przygotować bulion wegetariański? Gdzieś słyszałam że można samemu ugotować i potem zamrozić w kostkach, ale nie wiem jak. I jeszcze jedno: ponieważ nie mam zbyt dużo czasu na pichcenie chciałabym ugotowac za jednym razem większą ilość strączkowych i miec je na poźniej, ale nie wiem jak je przechowywac i ile wytrzymają
    • czy macie jakies dobre pomysly, jak zagospodarowac warzywa po ugotowaniu bulionu? nie chodzi mi o konkretne przepisy (choc beda one mile widziane) lecz raczej kierunki poszukiwan. bulion gotuje z pora, marchewki, cebuli, pomidorow, pieczarek, selera naciowego, bulwy kopru, siekajac to wszystko, mieszajac ze soba i gotujac 15 min. Dobra pozostaje co niemiara i szkoda wyrzucac to wszystko co trzy dni.
    • Witam serdecznie, Od dłuższego czasu poszukuję informacji na temat dostępnych w sprzedaży kostek rosołowych/bulionowych warzywnych knorra czy winiarów czy też innych producentów, czy sa one wegetariańskie?? Opis składu produktu nie zawiera w prawdzie składników pochodzenia zwierzęcego, ale nie zawsze nalezy wierzyć temu co jest napisane na opakowaniu. Może ktoś z Was cos wie na ten temat? Bedę zobowiązana. Pozdrawiam, Kasztanowa
    • Ryżuś(7)

Jak dla mnie, zbliża się pora ryżu... niedawno skończyłam jeść ryż, mniam...gotuję ryżyk, a do osobnego garnuszka wrzucam żółtko ze śmietaną, ubijam to, dodaję cukier waniliowy i dalej ubijam a jak zrobi się zbite (jak ubita piana) to dorzucam do tego ryż i rodzynki i mieszam i jem! Mniam:o) Może macie jakieś pycha danka z ryżem? Pozdrawiam
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się