buty

(34 wyniki)
  • Mam ogromny problem z butami - mam płaskostopie, noga wylewa mi się z buta w każdym kierunki - do środka i na zewnątrz też, bo mam bardzo szeroką stopę. Do tego zaczynają mi sie robić halluksy. Co mi pozostaje? Obuwie ortopedyczne? Widzieliście jak ono wygląda? Mam 17 lat! Obeszłam wszystkie sklepy i nic. Nie wiem co mam zrobić. Jestem po prostu zrozpaczona, bo nie mogę znaleźć butów. Żadnych. Błagam o radę.
  • Witam was serdecznie!!potrzebuje pomocy otóż kupiłam sobie nowe buty takie z czubami czarne skórzanę no i wybrałam się dzisiaj w nich na spacer i zdarłam sobie całą lewą nogę szok!!!takie fajne buciki i co ja mam z nimi zrobić???"marchewka" zdarta aż do krwi!!proszę poradzcie cos???będę wdzięczna bardzo!!!!!!!! Agnieszka
  • Muszę kupić sobie nowe buty i tu mam dylemat. Od lipca leczę się na grzybicę paznokci stóp. Mój lekarz powiedział, że najprawdopodobniej złapałam to świństwo na basenie albo mierząc buty w sklepie. Jako jednostka szlachetna nie chcę nikogo zarazić i omijam sklepy z butami szerokim łukiem ale zbliżają się chłody a ja przecież nie mogę chodzić boso. Co zrobić?
  • Czy w 5 miesiącu ciąży można nosić buty na obcasach ok. 5 cm? Mam uroczyste spotkanie i chciałabym wyglądać elegancko.
  • Może to was śmieszy, ale czy przed badaniem ginekologicznym, przed położeniem się na fotel zdejmuje się buty? Pytam bo idę pierwszy raz, a moimi jedynymi butami zimowymi są kozaki. Tak w kozakach na fotel to torochę bez sensu :(. Czy powinnam w takim razie wziąć jakieś adidasy do torebki?
  • Obuwie na odchudzanie czy to możliwe ?
  • prawdopodobnie mam złamany palec - ten u nogi, najmniejszy. w razie złamania i tak pewnie się go nie daje do gipsu no bo raczej nie wleją gipsu na ten najmniejszy palec, co więc robić by zeszła opuchlizna i żeby jakoś dobrze się zrósł ? niestety krążę pomiędzy pracą, domem a uczelnią i nie mam ani chwili by jechać do lekarza czy też na pogotowie, więc proszę o odp :) z góry dzięki. pozdrawiam
  • Moje stopy nie są ładne. Problem polega na tym, że na prawej i lewej stopie przy paluchu mam zgrubienia. Czytałam, że to się nazywa haluks, do tej pory myślałam, że to problem kosmetyczny, ale od jakiegoś pół roku bolą i z czasem bolą coraz bardziej. Próbowałam zmienić buty, ale nic nie pomaga. Nie wiem na ile to schorzenie jest powszechne, ale jeśli któraś z was miała haluksy i udało się jej to wyleczyć, to bardzo proszę napiszcie mi jak, bo strasznie się boję, że może wyjść z tego coś...
  • Czy na fotelu u gina siadacie/kładziecie się w butach czy bez? Za każdym razem podczas wizyty mam dylemat :) Jak się ubieracie na wizytę? Dłuższe odzienie żeby złagodzić nieco zażenowanie podczas "biegania" po gabinecie, czy jest wam wszystko jedno i wkładacie np. krótką bluzeczkę?
  • Czesc! Wybieram się pierwszy raz do ginekologa i oczywiscie juz od tygodnia ciagle o tym mysle i sie stresuję. Moze to glupie ale zastanawiam się, czy mam na ten fotel wejśc w skarpetkach czy jak? Jeszcze jest ciepło więc chodzię w sandałkach (oczywiscie bez zadnych rajstop) ale jak się rozbiorę to pewnie bede musiala przejsc kawalek na fotel więc na boso to chyba nie bardzo. To może lepiej iśc w innych butach i skarpetkach? Bede jechala do lekarza samochodem więc chyba mi sie przez te kilka...
  • Witam, może komuś wyda się śmieszne to pytanie, ale zamierzam wybrać się pierwszy raz w życiu do ginekologa i nie za bardzo wiem jak się zachować. Otóz, czy kładąc się na fotel wypada byc w butach. Z jednej strony wydaje mi się, że to trochę dziwacznie będzie wyglądać , ale z drugiej strony chociaż trochę będę " ubrana" na dole :)Jak myslicie?
  • Witam, szukam osoób, które pomogłyby mi uporać się z moim problemem. Otóż, od lat mam problem ze stopami, a teraz ten problem się nasila. Mam duże (rozm.40), wąskie stopy z... wielkim paluchem. To przez niego nie mogę dostać nigdzie butów! "Łażąc" (nie daje mi to jakiejkolwiek przyjemnosci) po sklepach widzę same buty z wyciętymi palcami. Mój palec wypada przez niego i wygląda to komicznie. W pełnym, skórzanym obuwiu, mój paluch jest za to strasznie uciskany i po kilkunastu minu...
  • stopa(4)

mam brodawkę na stopie bardzo starą wielką i zaczęłam ją już leczyć, chodzę regularnie na wypalanie. ale przed momentem cos mnie zączęło bolec miedzy palcami stopy, tej z brodawką i to wygląda jakbym się między palcami skaleczyła, ale - to niemożliwe. i teraz ktos mnie nastraszył, ze to grzybica :// ostatnio łażę w butach, w których pocą mi się stopy - czy to faktycznie moze byc grzybica...? wiem, wiem - mam isc do lekarza i pojde, bo chodze z brodawką, ale.. co teraz jesli to g...
  • Witam, bardzo prosze ojakieś informacje, jaki jest okres rekonwalescencji, czy polecacie taki zabieg i jak to się wszystko odbywa?
  • witam, czy ktoś mial cos podobnego?paznokiec u stopy stał się brunatno-fioletowy, a nie stało się to na skutek żadnego uderzenia (nie przypominam sobie)naczytalam sie o zcerniakach paznokci i jest mi conajmniej niewesoło...wybieram sie do lekarza ale najpierw chcialam wiedziec, czy któraś z was borykała sie z takim problemem....
  • Proszę o pomoc!!!! Jestem 21 letnią dziewczyną i mam 43 rozmiar stopy. Mój koszmar to zakup butów. Jako nastolatka jakoś sobie radziłam : adidasy, trampki, sandały. Teraz mój sposób ubierania się zmienił, marzą mi się zgrabne na maleńkim obcasiku półbuty, sandałki itp. Lecz niestety na naszym rynku brak jest takich rozmiarów obuwia damskiego ( rozmiarówka najczęściej kończy się na 41). To doprowadza mnie do rozpaczy. Mając już dość zdartych palców i pięt zdecydowałam się na op...
  • Czy jest jakaś metoda odsunięcia w czasie operacji bolącego haluksa? Chodzi mi o coś co na jakiś czas przyniesie ulgę, wiem, że . Nie mam w tej chwili czasu na zabieg, rehabilitację i tym podobne historie, a jest coraz gorzej. Tylko proszę, nie piszcie, że zdrowie najważniejsze, że nie można tego odwlekać bo po prostu teraz nie mogę iść na zabieg i już. Nie ja pierwsza odwlekam i nie ostatnia. A noga boli mnie już jak cholera, nawet w płaskich butach, które i tak niestety mogę z...
  • Witam! chciałabym spytać co polecicie na parzące stopy??Niewiem czy to od butów na wysokim obcasie ale ostatnio bardzo zaczęły parzyć mnie stopy i niewiem co mam z ty zrobić??Proszę o pomoc
  • Czy ściągacie buty siadająć do badania na fotelu?
  • Mam bardzo delikatne stopy - obciera mnie dokladnie kazdy rodzaj obuwia!!:( Np. wczoraj zalozylam adidasy. Po godzinnym spacerze mam 2 "bable" (na kazdej piecie) i odcisk na placu:/ Nawet plastry nie pomagaja... JEst jakis sposob na to abym mogla "spokojnie" (czyt. bez obaw, ze 30 min. po wyjsciu z domu nie bede mogla zrobic kroku albo bede ledwo szla) chodzic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się