candida

(19 wyników)
  • candida(11)

Mam pytanie,jakie badanie należy wykonać aby sprawdzić obecność candidy w organiźmie ?Słyszałam,że bardzo trudno się ją diagnozuje,a mam pewne niepokojące objawy...
  • Od dawna mam problemy z jelitami, chciałabym zrobić prywatnie badanie na Candidę i Klebsiellę ale nie wiem czy to się robiło z kwri czy z kału? A jeśli z kału to pojemniczek taki jak na posiew? Wcześniej wyniki miałam pozytywne, dlatego teraz chcę powtórzyć badanie.
  • Witam! Kilka dni temu w posiewie z pochwy wyskoczyła mi candida albicans. Byłam u ginekologa, zapisalm mi milion globułek, które mają tego syfka wyplenic z mojej pochwy. wcześniej notorycznie mialam jakies infekcje, a tantum rosa czy przepisywany przez gin clotrimazol dopochwowy dzialal na bardzo krotka mete. od kilku tygodni mam duze problemu ze wzdeciami. kazdego wieczora dosc silnie boli mnie brzuch, mam okropne wzdecia i rozne inne przykre i krepujace dolegliwosci, jesli wie...
  • Mój ginekolog zaproponował mi stosowanie tego preparatu w związku z nawracającą grzybicą pochwy.Czy znacie ten preparat i możecie coś o nim powiedzieć?Czy komuś pomógł przy zakażeniu candidą albiclans.Poczytałam o nim w internecie,ale chciałabym zasięgnć rady od kogoś kto go stosował.
  • skąd mieć pewność że się ma lub nie ma candidy?? jest jakieś badanie? test? cokolwiek??
  • jestem absolutnie nie w temacie. chcialabym dowiedziec sie od Was jakie badania nalezy zrobic zeby wykryc ewentualna candidę. (dodam ze mam rozne objawy). czy to jest badanie krwi?? czy jakies inne? z gory dziekuje za pomoc:)
  • Z posiewu z kanalu szyjki macicy wyszedl mi ten grzyb-wzrost obfity.Dotychczas od lat walcze z infekcjami pochwy ale nigdy nie mialam grzybicy.Troche poczytalam o candida i sie przerazilam 8( Zaobserwowalam u siebie bialawy nalot na jezyku ale nie wiem czy wczesniej juz go mialam. Czy to mozliwe zebym miala ogolna kandydoze mimo, ze mi wyszla przy tylu infenkcjach od lat dopiero pierwszy raz candida?
  • Przy okazji badań u ginekologa, okazało się, że mam prawdopodobnie kandydozę układową /piszę: przy okazji, gdyż drożdżycę pochwy mam stwierdzoną na 100%, u dermatologa też /paznokcie i skóra głowy/ czekam na wyniki od laryngologa, który też podejrzewa /zapalenie zatok szczękowych, co miesiąc stany zapalne gardła, nawracające infekcje oskrzeli/ kłopoty trawienne, zaparcia. Mam przepisaną Nystatynę dopochwowo, smarowanie Pimafucortem oraz doustnie Fluconazole w kapsułkach 150mg co 3...
  • Witam, czy ktoś może mi pomóc? Jak pozbyć się tego grzyba? Od kilku lat lecze się na nawracające grzybice pochwy( tzn. w moim mniemaniu nigdy się jej nie pozbyłam tylko zaleczałam a w wymazach wychodziła C.albicans). Oprócz tego towarzyszy jej cały czas E.coli. Obrałam się już tyle antybiotyków i fluconazolu,ze ten problem to chyba nie tylko w pochwie ale i jelitach. Proszę czy komus udałao się zwalczyc te mikroby? Cały czas mam uczucie świądu i pieczenia i żólto - kremowe upławy....
  • Z cytologii wyszlo mi ze mam candida albicans, jednak lekarka to zlekcewazyla mowiac ze to samo przejdzie- jakos nie jestem pewna. czy ktoras z was to leczyła?jak dlugo trwa leczenie- kiedy mozna po tym zajsc w ciaze- bo nie ukrywam ze planuje, za ewentualne informacje dzieki.
  • Witajcie dziewczyny. Ostatnio po badaniach (nie miałam objawów!) poszłam zrobic tak okresowo dla siebie, okazało się, że mam mysoplazmę, chlamydie i flore grzybioczną (candida coś..) po pierwsze jestem zszokowana bo dwa lata temu przy ostatnich badaniach tego nie miałam, po drugi mam stałego partnera od prawie dwóch lat. Wg mojej ginekolog mam to od niego. Dostałam orungal 4 tabletki dla mnie i dla niego oraz macmiror w globulkach i w maści. W globulkach dopochwowych dla mnie, w...
  • zawsze czytam gazete wyborcza i korzystam z portalu gazeta.pl, ale jedna rzecza jaka mnie razi to bardzo czesto uzywane wulgaryzmy w wypowiedziach roznych uczestnikow chatow i forum czy naprawde administratorzy nie moga z tym czegos zrobic nawet mala cenzura nie zaszkodzi marcinn
  • borykam sie z drozdzakami ciagle mam stan zapalny pochwy, macie jakies cudowne sposoby, lub godnego polecenia lekarza gin w wwie?
  • 2 miesiace temu zlapalam to swinstwo...wyleczylam (tak mi sie zdawalo...:-( przed okresem znowu candida zaatakowala...-posmarowalam mascia i niby lepiej, ale boje sie ze okres mi sie skonczy i grzyb powroci... mysle juz nad jakas dieta..wyeliminowalam slodycze, biore actimel, jem jogurty co jeszcze robic? wyeliminowac chleb?czy moge wzamian jesc np pieczywo ryzowe? slyszalam ze sok z cytryny pomaga...a z grejpfruta takze??
  • bo nawet moj lekarz nie umietego odczytac oto 2 wyniki z krwi przeciwciala IgG WYNIK: 1,945 cut off:0,572 kontrola pozytywna : 1,267 przeciwciala igm WYNIK: 0,324 cut off: 0,776 kontrola pozytywna : 1,485 co to oznacza? mam candide ,mialam??
  • Sersecznie zapraszam do dyskusji forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155
  • Opiszę i zapytam: 1. dyskomfort w okolichach intymnych, wrażenie, że coś jest nie tak, że coś się pojawiło, czasami swędzenie, ale żadnych brzydkich upławów. Swędzenie nie cały czas, ale np. kiedy dotykałam podczas mycia okolic intymnych. 2. wizyta u ginekologa, który daje standardowe dopochwowe lactovaginale i jest w zasadzie bezradny, pewnie myslał, że jestem kolejna przewrażliwioną babą. W końcu po zmianie lekarza - w sumie przypadkowej zmianie, na odczepnego zasugerowane...
  • stwierdzono candida albicans przeszłam kuracje- clotrimazolum dopochwowo+ masc pimafucort, rownoczesnie smarował sie mój facet. co sie okazuje tydzien po zakonczonej kuracji jest masakra- swędzi mnie jak nigdy a mu jakies krosty wyszły. oczywiscie jak to potrwa pare dni ide do lekarza. CZY MIALYSCIE PODOBNY PROBLEM?
  • Czy ktoś z was orientuje się czy grzybica narządów rodnych(candida) może mieć jakiś związek ze stanem zapalnym przydatków? Jeśli tak,to kóre schorzenie wywołało to drugie? Najpierw grzybica a potem zapalenie czy na odwrót? będę wdzięczna za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się