Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      candida

candida

(450 wyników)
    • Mam mnóstwo objawów candidy: trądzik w kombinacji z ŁZS, permanentny katar, pękające wargi, biały język, zimne ręce i stopy, fale potliwości itd itp. No i stały problem z lekarzami, którzy uważają, że zmyślam, bo ciśnienie i OB w krwi prawidłowe. Tak sobie myślę, że z tymi wszystkimi zaleceniami też trzeba rozważnie, bo człowiek tak się skupi na chorobie i jej leczeniu, że każdy najmniejszy symptom urośnie do rangi megadolegliwości. Ze swej strony rzuciłam kawę, alkohol i słodycze...
    • Witam! Zaczęłam desperacko poszukiwać w necie jakichś informacji skąd biorą się moje długoletnie objawy. Od podstawówki borykam się z ospałością, brakiem koncentracji, nieświeżym oddechem, potem poszły problemy skórne które towarzyszą mi do dziś. Mam 25 lat. Spodziewam się dziecka. Badania krwi wykazały jakieś przeciwciała w moim organizmie ale na razie nikt nie wie co to jest. Ja po cichu podejrzewam że to candida. Wypisałam tu tylko kilka moich najgorszych dolegliwości ale większość które p...
    • Witam skarbnicę wiedzy i wsparcia bez której życie byłoby trudniejsze! Jestem kolejną ofiarą candidy ze stwierdzonym hashimoto ok 13 lat temu. Tarczycę mam ok , choc ostatnio skoki hormonów były widoczne. Podobnie jak Wy wszyscy mialam zespół objawów towarzyszących candidzie, ale równiez hashimoto. Oczywiście sugerowałam się tym , iz jak tarczyca to tarczyca. Od 2 lat miałam leukopenie i to mnie zdziwiło, gdyż przeszłam wszystkie możliwe badania na czele z trepanobiopsją , która niczego ni...
    • Witam, chciałbym zapytać czy po kilku miesiącach diety i leczenie candidy (zanik objawów) można zacząć stosować kreatynę? Mam tu na myśli czyste formy kreatyny takie jak monohydrat i jabłczan bez dodatków chemii.
    • witam. podejrzewam u siebie jakiegos pasozyta w rodzaju candida - od kilku mies mam niepokojace objawy , nasilajace sie reakcje alergiczne, dodatkowo mgla umyslowa, uposledzona logika i pamieć , splątanie( jakby depresja) , bardzo szybko pogarsza sie stan skory. Szybko sie męcze , mam wrazenie jakbym non stop byl po kilku glębszych - niezgrabność ruchowa, Chce zrobic badanie laboratoryjne - potrzebuje pomocy jakie konkretnie bo w lab mają odnosnie grzybow , bakterii po kilka rodzajow ...
    • Witam, w badaniach wyszła mi candida albicans +. Mam 17 lat i w sumie odkąd pamiętam, problemy z cerą. Od dłuższego czasu wydaje mi się że to przez candide, ale jak czytam różne fora, to nie spotykam nikogo z takimi objawami. Jakie są moje? Na czole mam dosyć szorstką, bardzo błyszczącą się plamę. To samo dotyczy polików. W kącikach nosa mam czerwone zmiany grzybicze. Plama na czole czasem mnie swędzi (zależnie od tego co zjem. Głównie trzymam dietę, wiec ostatnio jest to rzadkością). Ogólni...
    • Witam, Od pewnego czasu mam problemy z układem trawiennym - gazy, burczenie czasami i czasami przelewanie się. Oprócz tego mam biały nalot na języku. Zaczęłam przypuszczać, ze to candida, ale zrobiłam posiew kału w Poznaniu w Sanepidzie na candidę, który wyszedł ujemny. Jednak zastanawia mnie to, że wynik badania dostałam po trzech dniach - czy to nie za krótko? Ze względu na biały nalot na języku zrobiłam również wymaz z gardła i tutaj candida również nie wyszła za to wyszedł gronkowiec zło...
    • Witam wszystkich forumowiczów. Od pewnego czasu (dość już długiego) męczą mnie pewne dolegliwości, które mogą wskazywać na problem z candida. Zanim jednak opiszę objawy mam pytanie o przyczyny powstania problemów. Wyczytałem, że zazwyczaj powstają one w wyniku kuracji antybiotykowych i/lub używania sterydów. Nigdy nie brałem ani antybiotyków ani sterydów, jak można w inny sposób doprowadzić do przerostu candida? Czy dieta bogata w cukry oraz liczne stare plomby w zębach mogą się do tego przyc...
    • Już jakiś czas temu znalazłam to forum, ale tak jak pewnie wszyscy miałam nadzieję, że to zwykła infekcja, nie candida. Nigdy nie miałam zbyt silnego organizmu, również nie odżywiałam się zbyt zdrowo, łapałam często infekcję, również zapalenia pęcherzu moczowego(3krotnie) jak i zapalenie jelit(2x) i tak w listopadzie 2010 nagle zaczęło się ... duszności, zapychanie zatok po zjedzeniu wielu rzeczy(flegma utrudniająca skutecznie oddychanie), bóle brzucha, ogromna nadkwasota, czułam się tak ja...
    • Witam. Mam 18 lat. W wakacje stwierdziłem (i potwierdziłem) obecność na rozrost Candida Albicans. Otóż od ok. 10 lat (jak nie więcej) brałem co roku antybiotyki o szerokim spektrum działania na angine. Zawsze gdy chodziłem do lekarzy przepisywali mi ten shit, co najlepsze jak wszędzie bez probiotyku. Jeszcze jakiś czas temu nie wiedziałem nawet co to probiotyk, a dzisiaj wiem o tym i Candidzie bardzo wiele. Otóż mój test polegał na tym,że zakupiłem herbate Lapacho (na allegro) i piłem jej doś...
    • witam cie jan440 jestem nowy na forum, stosuje sie do twojej diety przy candidzie + probiotyk biopron pewnie kupie sobie jeszce jakis blonnik. chcialem cie spytac jakie leki ziolowe jeszce brales przy zwalczaniu candidy? jest duzo przykladow lekow ktore rzekomo pomagaja ale one kosztuje zbyt wiele. przykladaowo suplement diety o nazwie Vilcacora ktora ma wlasciwosci grzybobojcze i przeciwbakteryjne i wiele innych wlasciwosci kosztuje okolo 80zl w normalnych aptekach. te 80zl to jeszce ni...
    • Witam serdecznie Opisze pokrótce swoje objawy chorobowe. Proszę Was o opinie. Dolegliwości atakują mnie w sumie z każdej strony. Od lat leczę się na depresję. Od dziecka ciągle choruję (mam lat 30), często brałam antybiotyki. W wieku 20 lat doszedł refluks żołądkowy, nerwica żołądka, przepuklina. Chodze ciagl;e zmeczona, bez siły. Pieką i łzawia mi oczy ( badania laryngologicznie niczego nie wykazały). W wieku 22 lat doszły silne bóle stawów, mięsni, kości, ból kręgosłupa, klatki piersiowej...
    • Witajcie, bardzo proszę o pomoc! Mam 18 lat, od konca MAJA roku 2012 mam problemy ze skórą, choruje na łuszczyce od 10 lat, jednak zmiany występowały około co 3-4 lata i po 3 miesiacach (pobycie w szpitalu) całkiem znikały. Ale nie chodzi o to. Od końca maja zeszłego roku zauważyłem ,że wysypuje mnie, sporadycznie ale wysypuje. Były to małe czerwone placki, oczywiście jak zawsze skonczylo sie pobytem w szpitalu, Neo-tigasonem smarowaniem jednak nic to nie pomagało-wręcz przeciwnie. Całe waka...
    • Mam problem, ponieważ nie jestem pewna diagnozy jaką postawiła mi lekarka zerkając do gardła - to grzyb. Zaraz po diagnozie zaczęłam szukać w internecie informacji na temat grzybicy i muszę przyznać, że nie mam takich typowych objawów. Ale od początku... Jakiś miesiąc temu zażywałam przez 4 dni antybiotyk z powodu zęba i w trakcie tego zaraziłam się jakimś wirusem (może grypą). Choroba przeszła po dwóch dniach, został tylko okropny ból gardła, migdałków i problemy z przełykaniem. Aha i ...
    • Mój 1,5 roczny synek jest po leczniu Candidy alb. Wcześniej był przeleczony Zentelem na owsiki, a potem miał podaną Nystatynę + dieta przeciwgrzybiczna + probiotyki (do teraz). No i po 4 tygodniach zrobiliśmy teraz ponowne badanie kału. Z Candidy ++ (średniolicznej) zmniejszyła się do + (nielicznej). Co teraz? Czy ponownie mamy się wybierać z tym do lekarza? Czy sotsować dalej dietę? Czy może jakieś leki? Zmagamy się też teraz prawdopodbnie ze skazą białkową, która niedawno wyszła. Sprawdzam...
    • mam pytanie do bardziej doswiadoczonych ktorzy juz nabyli duza wiedze o tym czy przez kontakt seksualny oralny moglem sie tym zarazic dosc sporo objawow mi sie zgadza bialy jezyk nasilenie tradziku na twarzy wyskoczyly mi tez krosty tradzikowe na plecach dosc nie typowy objaw jak na candida ponadto mam bole miesni stawow bole w podbrzuszu wyczerpanie zmeczenie potliwosc o mocno intesywnym zapachu swdzenie skory odczuwam dosc czesto na calym ciele jak by mnie ktos kol igla jakies takie d...
    • wiatm,jestem mamą 2,5 letniego chłopca,neurolog i psyholog stwierdzili u synka autyzm z czym ja sie nie zgadzam,zrobiłam mu na własną ręke posiew kału,dziś odebrałam wynik i jest ++,czy te zachowania synka min.brak mowy,brak rozumienia poleceń,mogą wskazywać na to iż problemem jest ta cancida a nie autyzm? Synek ponadto bardzo lubi się przytulać ,wciaz sie uśmiecha,lubi dzieci,bawić sie w ganianego z nimi,co teraz mam zrobić,do jakiego lekarza iść aby pomoógł mi wyleczyć to paskudżctwo u dz...
    • znacie kogoś w Poznaniu,kto jest naprawde dobrym spacjalista??Bardzo prosze o pomoc to pilne!!!!!!!!!!
    • Witam Jestem tuuaj nowy na tym forum i najpierw chcę się przywitać. Zaczną może od tego iż 3 miesiące temu miałem robioną polipektomię jelita grubego i przez 14 dni po zabiegu brałem antybiotyk metranidazol wspomną jeszcze że zabieg nie obył sie bez komplikacji a mianowicie dostałem krwotoku z miejsca po polipie i 4 krotnie dzien po dniu tamowano mi krawienie endoskopowo i 27 kwietnie tego roku wszedłem do domu ze szpitala i podzis dzień ma wzystkie dolegliwosci wskazujące na rozrost candid...
    • Najprawdopodobniej mam to cholerstwo. Mam wiele objawow, najwazniejsze to, luzne stolce, czeste uczucie nieporzadku w brzuchu, w gardle zatokach sluz splywa notorycznie, jestem podatny na infekcje, mam wachania nastrojow, bialy jezyk.. Chcialbym sie dowiedziec jak z tym walczyc. Jutro ide oddac kal do badania, czy "wyprodukowac go rano przed samem badaniem?" Czy stosowac jakas diete? Bralem czosnek w kapsulkach i minely mi objawy sluzu i infekcji ale pogorszyl sie stan jelit.. Nic ni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się