Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      candida

candida

(32 wyniki)
    • Wyjaśnijcie jak głupiej blondynie, bo czytam i głupieję coraz bardziej: bb a kandydoza mogą dawać podobne objawy, nawet lekarzowi czasem trudno odróżnić jedno świństwo od drugiego. I w jednym, i w drugim przypadku, kwestia diagnostyki nie jest prosta. I bb i candida może zaatakować cały organizm i dać cały wachlarz objawów. To skąd do licha wiedzieć na początku drogi, w którą stronę iść i co zaczynać leczyć? Nie piszcie, ze mam przeszukać neta, to znajdę. Szukam i jedyne, co znajduję, t...
    • Witam! Mam pytanie-wciąż czekam na wyniki badań w kierunku boreliozy, chciałabym jeszcze wykonać w kierunku Candida-objawy są podobne...Znalazłam CBDNA w Poznaniu-wykonują Panel infekcji grzybiczych (C.albicans, C.tropicalis, C.parapsilosis, C.glabrata, C.krusei, Aspergillus fumigatus). Czy to dobre badanie na początek? Wydałam już masę pieniędzy na różne badania, muszę jeszcze sprawdzić Candidę, ale nie wiem czy wystarczy jedno z nich, cały panel czy może zupełnie inne badania? Poradźcie co ...
    • Witam interesuje mnie czy trzeba robić dstępy od abx biorąc Candida Clear?Jeśli tak to jakie?napiszcie jak to bierzecie?
    • Chciałam zapytac sie czy robicie badania na candidę jako że podawane jej objawy sa tak podobne do boreliozy.Jak to jest u Was i co robicie? Zrobiłam własnie to badanie i wynik wyszedł wzrost obfity.Zrobiłam to badanie bo ciągle ale przed leczeniem też tak było utrzymują mi się takie objawy tez typowe dla candidy/jesli w nia wierzyć bo rózne czytałam opinie/ -ciagłe zmęczenie,osłabienie -rozwolnienia rano ze 4-5 razy -refluks /zgaga/ -brak koncentacji,kłopoty z pamięcią -ok...
    • Witam. Pozwole sie dolaczyc. Dodam ze przeczytalem faq. U mnie sprawa sie ma tak. Bylem na spacerze. Wracam do domu przebieram sie w pizame i widze kleszcza.Bylem troche pijany wiec zrobilem blad i go wyrwalem golymi rekami. Wszystko ok. Ale za 2 dni zaczolem drapac i momentalnie pojawil sie duzy rumien. Byl caly czerwony. Srednica gdzies 10-15 cm. Goracy. Ale nie zaczol blednac od srodka.Od razu poszedlem do lekarza i przepisala mi Unidox 2x1 tabletke. Do tego proboiotyk. Ale juz mi si...
    • Czy ktos z was podejrzewał (lekarze podejrzewali) u siebie Candidę, a okazało się że to Borelioza. I na odwrót: podejrzewał Boreliozę a wyszła Candida. Zajrzałam dzisiaj na forum Candida i jestem szczerze zdziwiona że objawy są bardzo podobne jak w Boreliozie. Jak najsprawniej rozróżnic te choroby?
    • Biorac pod uwage, ze problemy z przerostem drozdzakow sa czeste w przypadku leczenia antybiotykami byc moze niektorzy z was zechca rowniez czytac nowo otwarte forum Candida forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155 Miejmy nadzieje, ze okaze sie przydatne.
    • Przeszukalam forum candida, ale tam jakis straszny chaos panuje i nie znalazlam informacji, na jakich mi zalezy. Grzybki sa rozne, wiadomo, nie tylko candida. i zbadac trzeba, co sie da. interesuje mnie, co najlepiej badac. kal? wymaz z gardla? z krwi? na stronie diagnostyki tych badan jest tyle, ze nie wiem, co wybrac? Pleśnie: M1 - Penicilium notatum M2 - Cladosporium herbarum M3 - Aspergillus fumigatus M6 - Alternaria tenuis M5 - Candida albica...
    • jak rozpoznajecie które objawy pochodzą od bb a które od candidy?
    • Witam Wykryto u mnie boreliozę ok 6 miesięcy po ukąszeniu, leczę się od 8 tygodni unidoxem (300mg dziennie) i tynidazolem (1000 co drugi dzień). Ok 2 tygodni po rozpoczęciu leczenia prze 1,5 dnia bardzo mrowiły mnie ręce i lekko drętwiały kciuki. Ok 3 tygodni po tym zdarzeniu przy wyjściu na dwór znów mrowiły mnie ręce, ale bardzo krótko i lekko. Nie mam żadnych innych objawów, trzymam się diety, biorę probiotyki i suplementy. Uznałam że pierwsze objawy to herxy, ale co z drugimi? Sły...
    • Ciekawe dla osob borykajacych sie z kandydoza, pasozytami czy alergiami.Niestety po angielsku, nie jestem najlepszym tlumaczem oraz brak czasu: www.mall-net.com/cooter/moly.html
    • Badanie na przeciwciała we krwii wyszły dodatnio w klasach iga, igg, igm natomiast posiew z kału i języka nic nie wykazał. Jak to rozumiec?
    • Witam, potrzebuję odpowiedzi na 2 pytania: 1. Jak stosować Candide Clear, czy można łączyć z antybiotykami: Ketokonazol, Nystatyna, Flukonazol czy raczej powinno sie ja laczyc z suplementami/probiotykami? 2. W jakich dawkach najlepiej przyjmować Candide Clear: 2x1 czy 2x2?
    • Piałam o tym w swoim watku, ale tam nie każdy zaglada. wczoraj otrzymałam wynik z Poznania-jak w tytule. wiedziałam, że coś jest na rzeczy od jakiegoś tygodnia, bo wybudziło mnie w nocy dziwne uczucie, było mi okropnie niedobrze, biały jęzk, poty, ból głowy, takie dziwne zawroty ale nie zawroty.... no w każdym razie mam do Was pytanie- szczególnie do osób leczących się w Krakowie0 wizyte mam na 1 lipca dopiero. czy ktoś w Was miała pozytywny pcr na grzybki i co wtedy zaleciła d...
    • www.sm.fki.pl/SMN.php?nr=Candida Historia pewnego człowieka i jego walka z grzybem. Fajnie napisane, dość szczegółowo. Wiele ciekawych informacji. Artykuł długi, ale na pewno wart przeczytania.
    • Czy ktoś z Was się orientuje dlaczego tego forum już nie ma? Było bardzo przydatne, szczególnie dla osób które walczą i z borelką i z candidą. A może gdzieś można dotrzeć do postów archiwalnych z tego forum?
    • Witajcie kochani i pomozcie! Mam objawy podobne do obu przypadkow tzn bola stawy, miesnie, drzy cale ciala, nie mozna sie skupic itp. 2 lata temu mialem jakis rumien i podobne objawy tj bole glowy itp ale ucichly. Niedawno czesto chorowalem chore gardlo 39 ponad goraczki. Co przemawia za Candia - bialy nalot na jezyku, proba "szklankowa" slina w szklance ciagnie sie w postaci glutow. Boli zaladek, resztki niestrawione w kale. Nie wiem co mi jest. Do jakiego lekarza sie udac, jakie wykonac...
    • Kupiłam to ostatnio na allegro,co o tym sądzicie?Próbował ktoś tego?w jakich odstępach od antybiotyku można to brać?
    • Jestem na początku rozpoczynam branie Zamur+Krarmin+Trinidazol i doktor przepisała mi też na nystatynę+Flucofast zaleciła dietę i probiotyki. Zastanawim się czy stle powinnam brać Flucofast czytałam, że dużo ma skutkow ubocznych. Może sama Nystanyna wystarczy a może tlko okresowo. Czy wy też bieżcie non sop przeciwgrzzzybcze czy stosując detę probiotyki i ew. naturalne srdki typu Candida Clear albo inne (jakie poradżcie) można zrezygnowac z Flucofastu na stałe ew. tylko Nystaty...
    • Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi jak sie ma stosowanie candida clear do olejku z oregano. stosowane bywają oba. jak to połączyć? stosować wymiennie? czy olejek jest mocniejszy? gdy mnie coś niepokoi na języku, część zawartości kapsułki candida clear wysypuję na język, dobrze robię? (jakoś mi się wydaje że to było najbardziej skuteczne)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się