Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      choroby tarczycy

choroby tarczycy

(9 wyników)
    • Czy takie wyniki "tarczycowe" są ok? Widzę, że wszystko w normie, ale ponoć ważne jest też, jak się te wyniki mają do siebie. TSH 1,85 mU/l (norma: 0,25-4,2) FT4 18,73 pmol/l (norma: 12-22) FT3 4,48 pmol/l (3,1-6,8) Będę bardzo wdzięczna za sugestie.
    • Co oznacza dla kobiety w ciązy (od półtora miesiąca), że ma znowu niskie wyniki hormonów tarczycy? Jakie mogą być skutki? Da się to jakoś leczyć bez szkody dla dziecka?
    • Czy miał ktoś operację na tarczycę?Mam nadczynnośc i do tego jestem genetycznie chora na nią.Możecie napisac jak długo trwa taka operacja czy po operacji ma się już spokój z nią.Gdzie zrobic taką operację pochodzę z małego miasteczka.W naszym szpitalu się boję bo wiele rzeczy słyszałam.Może Warszawa tu bym miała nie daleko.A co jest lepsze operacja czy jod.Za bardzo nie mogę iśc na jod bo mam roczne dziecko.A na operację strasznie się boję.Czy duże są blizny po tym.
    • jeśli mam regularne cykle, ale skąpe krwawienia trwające od 1 do 2 dni:(( Wykonałam usg (wewnętrzne i zewnętrzne), cytologia ok., żadnych upławów, bólów... Czy są choroby tarczycy, które mogą wpływać na obfitość krwawień? Od pół roku mam swoje naturalne cykle i problem miesiączek pojawił się po odstawieniu Femodenu:) Dzięki za ew. pomoc
    • Hej, widziałam, że na tym forum wiele osób zna się na chorobach tarczycy. Dziś odebrałam wyniki, do lekarza idę w przyszłym tygodniu, więc chciałabym najpierw poznać waszą opinię na temat następujących wyników: TSH 1,260 mU/l (norma: 0,27-4,2) FT4 17,12 pmol/l (norma: 12-22) FT3 4,4 pmol/l (norma 3,1-6,8). Niby wszystkie mieszczą się w normie, czy to znaczy, że tarczyca mi się wyleczyła?
    • wyszedł wynik TSH 0,25 -czy to bardzo źle?wizyta u lekarza dopiero w czwartek,a ja dziś znowu nie zasnę.
    • witam! wiem ze ten wątek powtarzal sie sto tysięcy razy, no ale... wczoraj odebralam wynik; TSH 3-cia generacja 2,53mU/l czy nie wydaje Wam sie ze to troche za duzo ? pozdrawiam
    • Hej - mam takie pytanie i może ktoś mógłby mi pomóc. Moja historia jest taka - jako dziecko leczyłam się na niedoczynność (chyba) tarczycy. Brałam jod. Kiedy skończyłam 18 lat lekarz powiedział mi, że przerywamy kurację i że mam się zgłosić jak będę w ciąży. Nic z tym nie robiłam. (teraz mam 23 lata) Ale zauważyłam, że: - coraz więcej wypada mi włosów - cały czas utrzymuje mi się waga (ok.68-70 kg przy wzroście 170), mimo, że nie jem dużo. - wokół brodawek wyrastają mi włoski (w...
    • pytam bo w rodzinie maja tarczyce powiększone, z czeog to się objawia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się