Gość: lena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 09:56 witam! wiem ze ten wątek powtarzal sie sto tysięcy razy, no ale... wczoraj odebralam wynik; TSH 3-cia generacja 2,53mU/l czy nie wydaje Wam sie ze to troche za duzo ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: wynik TSH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 09:59 za dużo? normy TSH to 0,35 -5,5 mlU/l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takaja Re: wynik TSH IP: *.chello.pl 01.09.07, 14:02 Normy tsh sa rozne w roznych labolatoriach Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: wynik TSH 01.09.07, 19:58 Ten wynik wydaje się w normie (szkoda, że nie podałaś norm z tego laboratorium, w którym robiłaś). A czy jeszcze jakieś badanie robiłaś w kierunku tarczycy? Samo tsh to mało. I co Cię skłoniło żeby badać tsh? Czy podejrzewasz u siebie jakś chorobę tarczycy? Pzdr. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: wynik TSH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 22:53 norma 0,4 do 4.0 (jesli dobrze pamietam ) Nie, robilma tylko to badanie w tym tyg ide jeszcze do lekarza,zobacze co mi powie.Chcialam zbadac sobie poziom tsh bo od dluzszego czasu mam zgrubienie na szyji( czasem az mam węzel powiekszony)i troche mnie to zaniepokoiło(ale w sumie patrząc na norme nie ma chyba powodu) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: wynik TSH 02.09.07, 23:36 Dobrze by było gdybyś sobie zrobiła USG tarczycy, to by wszystko wyjaśniło. Czasami TSH wychodzi ok, a z tarczycą dzieje się coś niedobrego, albo zaczyna się dziać, wtedy na usg będzie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
kurpianeczka Re: wynik TSH 10.09.07, 09:12 Wynik mieści się w granicy normy, ale nei znaczy to, że wszystko jest w porządku. U mnie też pierwszy wynik był w normie, ale lakarz zleciła inne badaniu ku chorobom tarczycy-przeciwciałą tarczycowe, usg tarczycy i okazało się, że nie wszystko jest w porządku, pomimo, że samo TSH było w normie. Te normy laboratoryjne podane są dla zdrowej osoby, więc dla chorych na tarczycę są dużo niższe, dla mnie najlepsze TSH to w granicach 0,5-1. Odpowiedz Link Zgłoś