Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      choroby tarczycy

choroby tarczycy

(16 wyników)
    • Leczenie Chorób Tarczycy. Holistyczne Metody Poprawy Pracy Tarczycy. tu opis: www.empik.com/leczenie-chorob-tarczycy-holistyczne-metody-poprawy-pracy-tarczycy-ksiazka,prod29890128,p i tu polecenie autorki: www.youtube.com/watch?v=I3CvIKZ25kk&feature=related Warto ją nabyć? Polecacie? A może coś innego?
    • Dziewczyny wypowiedzcie sie prosze na temat Waszego samopoczucia psychicznego, jaki towrzyszył lub nadal towarzyszy przy objawach lub leczeniu chorób tarczycy-chodzi mi tu najbardziej o niedoczynnosc i hashi i czy ewentualnie zaszły jakieś zmiany..bo chce mniej wiecej porownac co do siebie wiem, ze kazdy jest inny kazdy moze miec inne objawy..ale nie wiem czy u mnie zle samopoczucie psychiczne beirze sie od chorej tarczycy. chociaz podkreslam, ze tak, jak i złe samopoczucie fizyczne tak i psy...
    • Mam pytanie, czy może ktokolwiek z Was brał ten magiczny proszek? Lekarz (nie endokrynolog) zalecił mi go by normalizować, wspomagać funkcjonowanie tarczycy. Jest on również z powodzeniem stosowany w otyłości. Zastanawiam się tylko czy nadaje się akurat dla mnie bo mam niedowagę i na jakiej zasadzie działa jeśli chodzi o naszą chorobę? Bierze się go niewielką ilość na czczo, jak weźmiecie za dużo to daje objawy pobudzenia, poddenerwowania i kołatania serca. brałam przez jakieś 2 tygodni...
    • KOlezance coreczka sie urodzila ma niesamowita niedoczynnosc tarczycy prosze napiszcie cos co wiecie czemu,jak i co sie dzieja ??
    • Naczytałam się sporo pozytywnych rzeczy o occie jabłkowym (przede wszystkim o jego właściwościach odchudzających) i zastanawiam się, czy można go stosować przy Hashi? W jednym z artykułów w internecie napisano, że nie wolno w przypadku chorób tarczycy. Ale może nie przy Hashi? Proszę, napiszcie, co wiecie na ten temat. Czy ktoś z Was stosował? Pozdrawiam.
    • Rostedo, Często powołujesz się na tą pozycję. Z tego, co wyczytałam w archiwum rozumiem, że książka nie była tłumaczona na polski. Stąd pytanie/prośba - czy Ty dysponujesz może tłumaczeniem całej książki/fragmentów i mogłabyś je udostępnić/odsprzedać ? Mam nadzieję, że nie uraziłam Cię tym pytaniem.
    • Bardzo prosze o pomoc. Choroba zostala u mnie zdiagnozowana w maju ubieglego roku. Zaczynalam od wyniku TSH 20. Dostalam dawke 50mcg, po 2 miesiacah wynik byl 3,4. W grudniu ponownie badania i TSH ponizej normy - 0.003. Lekarz zmienil dawke do 25mcg. Po trzech miesiacach coraz gorszego samopoczucia zrobilam badania, tym razem wynik jest 15,4. I lekarz kazala wrocic do 50mcg (samopoczucie po 3 tygodniach nadal zle...). Moje pytanie - czy takie wahania sa normalne? Mieszkam ...
    • Postanowiłam przepisać kilka zdań z n/w pozycji książkowej ponieważ wiele pisało się na forum na temat leczenia hormonem T3. Może mój endo jest niedouczony. Jednak nie chciał ze mną w ogóle na ten temat rozmawiać. Powiedział nie i koniec. Nie chcę podważać jakiehjkolwiek opinii na ten temat. Jedynie z czystej uczciwości postanowiłam poruszyć temat leczenia hormonem T3. Cytuję za "Choroby tarczycy" autorstwa Sary Rosenthal: .....nadal nie ma odpowiedzi na następujące pytania: 1. Ja...
    • www.wrongdiagnosis.com/h/hashimotos_thyroiditis/stats-country.htm
    • pytanie(6)

Byłem dzisiaj u lekarza, nie endokrynologa ale internisty ze specjalnością chorób tarczycy. No i pokazałem wyniki: tsh: 1,04 (0,27-4,20) ft3: 4,60 (2,53-4,43) ft4: 1,85 (0,93-1,70) ft3 i ft4 są nieco powyżej poziomu. Zadałem też pani doktor pytanie czy te ft mogą mieć wpływ na samopoczucie i odpowiedziała że nie, i jej właściwie to do niczego nie jest potrzebne bo na wysokość ft mają też wpływ inne czynniki, i ze ona się kieruje tylko tsh dobierając dawkę euthyroxu. Trochę się zdziwiłem...
    • Pozwoliłam sobie skopiować tekst Małej Diablicy z wątku "Tłumaczenia", bo jak rozumiem, tamten wątek służy tylko do zamieszczania tekstów medycznych i nie powinno się na nim dyskutować. Jeśli nie, to mnie poprawcie. ENCEFALOPATIA HASHIMOTO: Krótkie przedstawienie Zapalenie tarczycy Hashimoto jest autoimmunologiczną chorobą tarczycy, która jest najpowszechniejszą przyczyną niedoczynności tarczycy. Bardzo rzadkim stanem powiązanym z zapaleniem tarczycy Hashimoto jest Encefalopatia Hash...
    • Może tu będziemy wrzucać rzeczy, któe zostały przetłumaczone z innych języków. Fajnie by było, aby oprócz tłuamczenia podawać również orginalne źródło (najczęściej pewnie to będzie adres stronki internetowej) Czytałam sobie angielskie linki na stronie pani Ani.. Jak zaczęłam je tłumaczyć to już nie było tak różowo, nie wrzucam na razie nic stamtąd, bo są jakieś zdania, których jeszcze nie roszyfrowałam (chyba za mało chemi i biologii uczyłam się w liceum) ;)
    • możecie polecic jakąs ksiązke o tej chorobie ,napisaną przystępnym językiem ?
    • Mam wszystkie wrecz objawy niedoczynności tarczycy. Nasilenie uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie. Ale wyniki TSH i T4 sa w normie. Ostatnio zauwazyłam lekko opuchniete węzły chłonne, poza tym odczuwam tam lekki ból, powiedzmy dyskomfort. Czy to może byc Hashimoto?? A właściwie to jakie są objawy tej choroby?? wiem, sa topiki ale jestem nowa i nie przeczytam wszystkiego od razu. Bo, jestem przekonana, że to cos z tarczyca, objawy sa naprawdę ksiązkowe!!!!! Nie chcę dłuzej cierpiec (...
    • Witam wszystkich. Od kilku dni z zainetersowanie śledzę wszystkie wątki. Zdiagnzowoano u mnie to schorzenie pół roku temu. Poza ewidentną poprawą ogólnego sampoczucia ( wszelkie objawy depresyjne zniknęły), lepszej koncentracji, mam 30 kg nadwagę. Niestety jest to dość uciążliwe - kręgosłup i stawy ledwo to wytrzymują. Większą część życia byłam bardzo szczupła.Oczywiście żadne diety nie skutkują. Oprócz regualarnych ćwiczeń , zapropownowano mi skorzystanie z krioterapii. Czy kto...
    • zdiagnozowano mi miesiąc temu Hashimoto.Tg 1863,TPO 7160,TSH 5,34. Dostałam euthyrox 25. Czy ta dawka nie jest za mała? czytam, co tu piszecie, ale ja się aż tak źle nie czuję. Mam tylko obfite miesiączki i nadwagę ok. 10 kg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się