country

(9 wyników)
  • Płyty nowej jeszcze nie ma, ale singiel owszem, do usłyszenia już od jakiegoś czasu, więc pewnie już kilka osób zna. "Country Girl" trwa niecałe cztery minuty i jest powrotem do brzmienia z płyty "Give Out But Don't Give Up", na której Bobby i reszta gangu próbowali być Stonesami. "Screamadelica" to nie była, ale że tęsknię za trochę bardziej przystępnym Primal Scream niż na ostatnich albumach, to i nowy singiel mi się podoba. Prosta, melodyjna piosenka. Opinie?
  • Po „When I Was Cruel”, a zwłaszcza po „North” z pewną nieufnością podeszłam do najnowszej produkcji pana Costello. Trudno przewidzieć, w jakim kierunku mógł pożeglować po płycie wypełnionej jazzującymi balladami. W pewnym sensie Costello wraca do punkowej energii „When I Was Cruel”, a konkretnie jednego utworu - „Tear Off Your Own Head (It's a Doll Revolution)”. Taka jest płyta „The Delivery Man” - poraża energią i emocjona...
  • Jim White DRILL A HOLE IN THAT SUBSTRATE AND TELL ME WHAT YOU SEE Luaka Bop, 2004 wydania polskiego brak (oczywiście) Zachęcony gremialnym i entuzjastycznym odzewem Forumowiczów na mój tekst dotyczący poprzedniej płyty Jima White'a NO SUCH PLACE z 2001 roku, postanowiłem skrobnąć parę słów o najnowszym dziele tego bardzo średnio znanego w Lechistanie Artysty. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20715&w=20516093&v=2&s=0 Przygotowując swój trzeci album Jim White postanowił pod...
  • To śliczna płyta jest po prostu. I naprawdę kantry. [tu uciekają wszyscy, którzy nie uciekli już przeczytawszy tytuł wątku, bo skojarzyli, kto to jest ta pani Harris] Tak czy owak, to moja płyta tygodnia, i z każdym przesłuchem fajniejsza mi się wydaje. A być może jakimś cudem ktoś jeszcze uzna, iż Knopflerowi dobrze zrobiło tym razem gatunkowe 'oczyszczenie', bo przy kilku wcześniejszych płytach nie wiadomo było czy to blus, czy pop, czy coś kantropodobne, i zamęt katalogo...
  • Jakoś ostatnio zwykły flow nowości nam się załamał, więc chciałem to choć trochę naprawić sytuację, polecając Koleżankom i Kolegom dwie tegoroczne płyty: Jedna to gorąca nowość, chwilowo chyba niedostępna w handlu <palacz>: Califone - Roots & Crowns. Zdaje się, że parę osób oprócz mnie słuchało tutaj Califone - pozostałym wyjaśniam, że to takie dziwadło gdzieś między country, bluesem (banjo ! - czy zauważyliście, że ostatnio wszyscy kochają banjo ?), i eksperymentem, dużo różn...
  • Nie będę katował Was hip hopem, chociaż dobry Bóg świadkiem jak mnie korciło. Wręcz przeciwnie, jedziemy z 16 Horsepower. Recenzowałem kiedyś na użytek forum trzecią płytę tego zacnego składu pt. "Secret South", ale do słuchania proponuję album debiutancki, nagrany w składzie: David Eugene Edwards - wokal, gitary, banjo, bandoneon Keven Soll - kontrabas, wiolonczela, chórki Jean-Yves Tola - bębny, chórki + Gordon Gano - skrzypce Mam ochotę opisywać dalej i rozpływać się, ale da...
  • Generalnie nie lubie muzyki county, ale zespol Lambchop, ktorego muzyka opiera sie w znacznej mierze na owym gatunku wielce sobie cenie. Podobnie rzecz ma sie z Captainem Beefheartem, ktory czerpal z county az milo. Ale dodal do tego pare kilo swego cudownego szalenstwa i wyszly rzeczy wielkie...
  • bedzie krotko. bylo wspaniale. o muzyce samej w sobie nie ma co pisac - jak ktos nie byl, moze jedynie bardzo bardzo zalowac. rzadko zdarza sie znalezc w jednym miejscu tyle spontanicznosci, radosci, lekkosci i soczystosci. wszystkie instrumenty, wszystkie dzwieki sa potrzebne. sa wrecz niezbedne. znakomity wokal, ktory na zywo brzmi jeszcze klimatyczniej, niz studyjnie. wspanialy wybor utworow. swietna atmosfera samego koncertu. dowcip, otwartosc, znakomity kontakt z publicz...
  • W ramach powrotów wszystkiego, co żyje (i nie żyje) na muzyczną scenę, doczekaliśmy się również (tzn. nie my, oczywiście, tylko Amerykanie i inni tacy, naturalnie :)) ) nowej płyty zespołu American Music Club, czyli grupy pod wodzą Marka Eitzela. tinyurl.com/6x6k2 AME to wspaniali artyści nagrywający bardzo ładne płyty. Grupa rozpadła się jednak 10 lat temu, a Eitzel rozpoczął karierę solową, nagrywając równie ładne płyty. Niewielu amerykańskich artystów potrafi tak ślicznie n...
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się