cypr

(4 wyniki)
  • Zważywszy na mój poniższy wpis: forum.gazeta.pl/forum/w,17007,143503944,143503944,Rosnieft_przejal_TNK_BP_na_Cyprze_.html wyborcza.biz/biznes/1,100896,13615232,Rosja_ma_najwiekszy_koncern_paliwowy_swiata__Z_pomoca.html vz.ru/news/2013/3/25/625912.html OSTATECZNIE ucinający i ośmieszający mainstreamowy bełkot, serwowany zarówno jewropejskim, jak i polskim lemingom, iż cypryjska krysza JEST WYMIERZONA W PUTINOWSKĄ ROSJĘ, stawiam tu spiskową tezę, iż... JEST WRĘCZ ODWROTNIE;-) Otóż, być...
  • Moim zdaniem news sezonu. www.money.pl/gospodarka/unia-europejska/wiadomosci/artykul/pomoc;dla;cypru;w;bankomatach;zabraklo;pieniedzy,189,0,1270461.html Czy ktoś może ma jakieś informacje z pierwszej ręki co się dzieje na Cyprze? Jeśli to prawda, to mamy nową jakość w bankowości. Moim zdaniem jest to bardzo niebezpieczny pomysł - może podważyć zaufanie do całej bankowości w UE. Ciekawe, jak to wygląda w szczegółach. A jak ktoś ma obligacje rządowe to też się dokłada? A jak ma obliga...
  • Wklejam calosc bo to na “Piano” moze nie wszyscy maja. Dla mnie tu nic nie pasuje w tych wypowiedziach, nie zgadza mi sie to takze z poprzednia proba dyskusji w temacie „radziecka mysl ekonomiczna”. Konsumuja, czy nie konsumuja? Wedlug mnie jak sie to czyta, to rozpasany amerykanski konsumpcjionizm to pierdniecie w porownaniu z tym co wy wyprawiacie w tej Europce. Ijeszcze to gadaniem, ze dzieci kuwa glodne. O co tu chodzi, ludzie mieli setki tysiecy na kontach a ...
  • Może jeszcze nie do wszystkich dotarło to co się stało. Może ktoś jeszcze myśli, że faktycznie akcja na Cyprze jest jednorazowa i wyjątkowa. Może ktoś jeszcze ma złudzenia wobec tego co podają media, mowią politycy, piszą ekonomiści. Najwyższa pora pozbyć się tych złudzeń. Politycy pieprzą o jakiejś solidarności, jednorazowym opodatkowaniu w celu ratowania gospodarki? Jaka solidarność, jakie opodatkowanie? jakie ratowanie gospodarki? To jest zwyczajna kradzież. Wymuszona i sankcjonowana...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się