cypr

(4 wyniki)
  • Witajcie, Tak sie zlozylo,ze ostatnie 2 dni spedzilam na tureckim Cyprze-İngalil nawet myslalam,zeby sie z Toba spotkac,ale wierz mi,to byly tylko 2 dni z czego jeden w calosci poswiecony sprawom sluzbowym mojego meza,zabraklo czasu na duzo rzeczy. Bedac na Cyprze(jeden dzien zwiedzalismy-Girne,Nikozja,Lamagosa..-),rzucilo mi sie w oczy pare rzeczy,a i nasza przewodniczka duzo opowiadala o zyciu codziennym... Jak Tobie İngallil zyje sie tam.Uslyszelismy o limitowaniu wody,widziel...
  • witam, mam pytanie do zorientowanych: chcialabym będąc w Turcji (Antalya, Alanya) przedostać się na Cypr grecki. Ewentualnie (podobno są z tym problemy) na turecką część, ale bardziej zalezy mi na dotarciu do Nikozji bo tam mam przyjacioł, ktorych chcę odwiedzić (nawet na jedeń dzień). Szukam jakichś połączeń i generalnie informacji jak to wygląda, jakie są koszty itp. Jeśli ktoś coś wie, albo gdzie takich informacji szukać, będę wdzięczna ;) Pozdrawiam
  • Witam!!! Jak najlepiej przedluzyc wize bez koniecznosci powrotu do PL? Wyjezdzam niedlugo do Turcji na wizie 3 miesiecznej, jednak chcialbym zostac dluzej. Wiem, ze istnieje mozliwosc krotkiego wyjazdu z Tr do Bulgarii lub na Cypr, ale jak to dokladnie funkcjonuje?-na pewno ktos praktykowal:) Z góry dzieki za cenne rady, pozdrawiam mocno
  • Cześć, sądzę że nadszedł czas na kolejne spotkanie w Warszawie. Czy ktoś ma czas i ochotę spotkać się przy kawie i pogadać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się