Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      cysty

cysty

(34 wyniki)
    • Jak to jest z cystami? czy ziola same w sobie rozbijaja cysty czy trzeba oprocz ziol stosowac leki rozbijajace cysty tak jak citrosept?
    • Pytanie o cysty. Czym rozbijać. Co mówi internet: 1. grapefruit seed extract 2. Tinidazol 3. SerraPeptase 4. lumbrokinase czy są jeszcze inne leki/zioła/metody? co jest najskuteczniejsze? co można łączyć z abx?
    • Nie mogę się doszukać na forum w jakim czasie od momentu zakażenia się bb pojawiają się jej cysty. Rozumiem, że jeżeli domniemane zarażenie nastąpiło w stosunkowo niedługim czasie od terminu badania PCR to branie metronidazolu lub citroseptu jest zbędnę. Dziekuję Przemek
    • Bb zaklada w organizmie cysty, ktore sa niczym innym jak malymi zbiorniczkami z toksyna i kilkoma spiacymi bakteriami. Sa one zakladane w roznych tkankach ale w tym i w mozgu i w oczach (brrr!) Z czasem stare cysty bakteryjne jezeli sie nie budza do zycia wczesniej to zaczynaja przeciekac. W okolice tkanki jest wiec powolnie wydzielana trucizna. To wlasnie m.in ona odpowiada za problemy z mysleniem lub pamiecia. Zeby wymiesc cysty z organizmu nalezy wziasc leczenie metronidazolem lub l...
    • No właśnie, pytanie jak w temacie. W trakcie wertowania forum nigdzie nie natknąłem się na taka informację a to dość interesująca sprawa. Czy cysty tworzą pojedyncze bakterie, czy to skupiska bakterii, które mogą być widoczne gołym okiem. Czy np taka mała podskórna krosta, nieprzebarwiona, w kolorze skóry, średnicy 3- 4 mm to może być cysta boreliozy?
    • bardzo prosze opowiedzcie mi kto wie na czym to polega. dopisalam prosbe do jakiegos watku, ale bez odzewu:/ dzieki, Ola
    • No wiec na ostatnim zjezdzie ILADS ktory dopiero co sie zakonczyl Dr. Brorson powiadomil, ze w jego obserwacjach wyciag z pestek grejpfruta (Grapefruit Seed Extract) jest jednym z najsilniejszych srodkow przeciwko cystom boreliozy. Dotad przestrzegalem by nie brac tego srodka (ktory ma raczej potwierdzona efektywnosc przeciwko grzybom Candida) poniewaz moze powaznie zmieniac metabolizm antybiotykow; w dodatku trudno powiedziec w jaki sposob. Np moze spowodowac, ze porcja leku wchlonie sie...
    • Jeszcze jeden ciekawy artykul. Wywiad z lekarzem ( chorym na borelioze), ktory otwiera cysty flukonazolem. www.immunesupport.com/library/print.cfm?ID=6431 Co Ty na to Artur? Wlasnie ide do apteki po triflucan. Podobno trzeba bardzo uwazac na watrobe...
    • Mam pytanie czy 1. jak szybko od zakażenia pojawiają się w organiźmie cysty? 2. Czy podanie antybiotyku dwa tyg. od ukąszenia uniemożliwi Bb założenie w organizmie cysty ? 3. Może należałoby podawać od razu z antybiotykiem metronidazol lub tinidazolem ? Proszę o odpowiedź .
    • Witajcie, jestem tu nowa. Choruję na boreliozę od niedawna. Wiedzę mam, przyznam szczerze, niewielką. Czytałam FAQ i kilka wątków z Waszego Forum. Widzę jak bardzo sobie pomagacie, wspieracie się i dzielicie doświadczeniami. To naprawdę wspaniałe. Mam mnóstwo pytań, wątpliwości. Bardzo Was proszę o pomoc, o radę. Od kilku dni bolą mnie stawy. Boję się trochę, że będę w Waszych oczach hipochondryczką (wielu z Was ma poważniejsze objawy i naprawdę cierpi). Lekarz, u którego byłam też ch...
    • www1.biogema.de/WEK/312-Margulis-final.pdf
    • Witam Czy ktoś z was słyszał o leczeniu boreliozy metodą pulsacyjną (cykl życia bakterii)? Chodzi o postać przewlekłą choroby (około 7 lat). Przez miesiąc byłem leczony 3 g amoksycyliny dziennie. Nastąpiła lekka poprawa. Teraz lekarz zapisał 500 mg Klacidu przez 2 dni z rzędu. Później przerwa 5-dniowa i znów 2 dni z rzędu Klacid. Taki cykl ma trwać przez 7 tygodni. Później dawka może zostać zmniejszona i odstępy czasowe większe. Podobno jest to leczenie oparte na cyklu życia bakterii. Cys...
    • pomijając że to tłumaczenie,więc może jakieś terminy medyczne zostały nieco przekręcone,to jakoś bardzo znajomo to wygląda ;) kolejna choroba z cechami autoagresji w której nadal są drobnoustroje i jest reakcja na antybiotyki i to taki kawał czasu temu opisane, teraz jest chociaż PCR więc takie dziwne formy nie podobne do klasycznej bakterii można spróbować zidentyfikować a z tego co wiem to choroby reumatyczne są leczone nadal-NSAIDS i immunosupresyjne + chirurgicznie (nie licząc przy...
    • Witam Miesiąc temu lekarz zmienił mi dotychczasowy schemat przyjnowania tynidazolu. Kiedyś było: 15dni 2x500mg i 15dni przerwy, teraz jest: 4 dni 2x500mg i 3 dni przerwy (podobno to najnowsze zalecenie Horowitza). Jakiś tydzień od zmiany zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Nasilenie objawów ze strony układu nerwowego bardzo wzrosło. Pojawiły się straszliwe kłucia całego ciała (dosłownie, od głowy po czubki palców nóg). Kłucia kilkusekundowe o charakterze zbliżonym do kolki nerkowej, ale o nas...
    • czy ktoś z was ma lekarza, ktory wierzy w to że borrelia może występować w formie cysty, dowiedziałam się, od lekarza, że borrelia to tylko krętek i nie ma form przetrwalinikowych, ja czegoś chyba nie rozumię z tego co mi wiadomo o tych formach jest już mowa w liceum w klasach bio-chem.
    • Czy metronidazol może wywołać "uśpioną " boreliozę? Mam zaleczoną, starą boreliozę, teraz zażywam metronidazol z powodu innych kłopotów zdrowotnych. I czuję się okropnie: wróciły dawne dolegliwości plus zmęczenie. Czy ktoś orientuje się może czy metronidazol może być przyczyną? Czy może działać podobnie do tinidazolu?
    • Czy taka kombinacja ma w ogóle sens? I czy są osoby, które mogą potwierdzić działanie takiego zestawu w leczeniu boreliozy? Taki mi zaoferowano, niestety jakoś trudno mi w to uwierzyć, że to pomoże. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie proszę o odpowiedź.
    • Jakiś czas temu na tym forum pojawił się link do ciekawego artykułu: „Antibiotic susceptibility of Borrelia burgdorferi” ( www.canlyme.com/Sapi_et_al_2011.pdf). Oczywiście może okazać się, że wyniki zaprezentowane w tym artykule są błędne lub, że zaprezentowane wyniki in vitro są zupełnie inne in vivio. Załóżmy jednak, że możemy bazować na wynikach tego artykułu i przeprowadźmy pewne rozumowanie, które oczywiście może okazać się fałszywe. Dwie hipotetyczne osoby zostały ukąszon...
    • Gdzieś na forum czytałam. że razem z doxycykliną trzeba brać coś na rozbijanie cyst np. citrosept, który jest środkiem naturalnym. W innym miejscu czytam, że citrospetu nie należy brać równocześnie z doxycykliną. To jak jest faktycznie? Bardzo proszę o wskazówki. Może napisze któryś z forumowych lekarzy.
    • Witam.przepraszam za mało apetyczny temat,ale czy ktos przy leczeniu boreliozy zaobserwował u siebie cos takiego.sa to małe żołte kuleczki do złudzenia przypominające gorczycę i na pewno nie wziely sie z niczego co jadlam.moze to jajeczka,cysty.kretki albo cos takiego.lykam antybiotyk na rozbijanie cyst.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się