Dodaj do ulubionych

Otwieranie cyst

30.08.06, 17:42
Jeszcze jeden ciekawy artykul. Wywiad z lekarzem ( chorym na borelioze),
ktory otwiera cysty flukonazolem.
www.immunesupport.com/library/print.cfm?ID=6431
Co Ty na to Artur?
Wlasnie ide do apteki po triflucan. Podobno trzeba bardzo uwazac na watrobe...
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: Otwieranie cyst 30.08.06, 17:50
      Ten tekst jest w watku Sezon na kleszcza choc nie przetlumaczony.

Sama metoda, hmm, nie mam przekonania. Tlumaczyc nie trzeba a sam opis metody byl na forum juz wielokrotnie.
      • franiolek1 Re: Otwieranie cyst 30.08.06, 18:29
        Pewnie jestes zly, ze nie doczytalam na forum...i masz racje. Ale czytam
        powolutku, z moim malym zniszczonym mozdzkiem....
        Na forum francuskim panuje moda na otwieranie cyst flukonazolem. Trzeba chyba
        bardzo uwazac na watrobe. Lekarze tutaj nie chca przepisywac metronidazolu, bo
        byly przypadki ciezkich powikalan watrobowych, ciagania po sadach itp. Dzieki
        temu, teraz, boja sie i nie mozna sie doblagac metro. Wszyscy sie wiec
        przerzucaja na triflucan.
        Ciesze sie, ze nie musze tlumaczyc smile
        • artur737 Re: Otwieranie cyst 30.08.06, 18:37
          Nie jestem zly. Podziwiam ludzi, ktorym sie cos chce zrobic.
          • franiolek1 Re: Otwieranie cyst 30.08.06, 18:42
            Mnie sie che cos zrobic - zeby siebie ratowac. To bardzo silna motywacja.
            Ja podziwiam Ciebie, ktoremu sie chce odpowiadac na te wszystkie nasze jeki...
            • dziubolek2 Re: Otwieranie cyst 31.08.06, 11:03
              Flukonazol nie służy otwieraniu cyst, tylko, wg tego co się o tej metodzie
              naczytałam osłabianiu borelii. metodę stosuje się nie solo, ale w połączeniu z
              antybiotykiem. Ostatnio zalecany schemat przez profesora to 2-3 tygodnie
              antybiotyku, najlepiej cefalosporyny, później 51 dni flukonazolu i powtórka 2-3
              razy. Samym diflucanem nic nie zdziałasz.
              • michal056 Re: Otwieranie cyst 31.08.06, 21:07
                Też kiedyś czytałem o tej metodzie i wtedy profesor zalecał do flukonazolu
                debecyline.Czy teraz poleca cefalosporyny.Gdzieś o tym mozna poczytac?.
                • dziubolek2 Re: Otwieranie cyst 01.09.06, 10:46
                  Można poczytać na stronie prof. Schardta www.neuroborreliose.net po lewej
                  stronie jest zakładka "Veroeffentlichungen" lub też na stronie
                  www.borrelioseweb.de po lewej stronie na dole są publikacje różnych lekarzy, w
                  tym profesora też.
                  Obie strony niemieckie, ale materiały są też po angielsku.
                  Profesor Schardt nie prowadził badań klinicznych, ale ma ponoć sukcesy (artykuł
                  jest sprzed kilku lat!). Publikacja w European Journal of Medical Research jest
                  o tyle wiarygodna, że jest to pismo medyczne, które jest medycznie cenzurowane
                  i recenzowane i nie piszą tam głupot.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka