czwartek

(29 wyników)
  • Witajcie 15 pazdziernika urodzilam synka przez cc poniewaz mialam torbiel na janiku oczyszczalam sie do 16 listopada za 2dni dotalam nastepne plamienie a po dniu krwawienie ze rady dac sobie nie moge ktore trwa do teraz czuje sie coraz to slabsza a mialam po cc anemie podobniez sporawa ale jakos wrocila krew do normy.Leje sie ze mnie strasznie i nie wiem co mam myslec czy to krwotok czy tez tak obfity okres choc po porodzie tak nie cieklo ze mnie jak teraz boje sie rowniez o ta anemie.W czwar...
  • Zauwazylam wczoraj, ze chyba przyplątala mi sie jakas infekcja pochwy:(, nigdy wczesniej nie mialam takich problemów wiec nieco sie przestraszylam. Nie mam uplawow tylko dzis okropnie mnie piecze, okolica jest zaczerwieniona i chyba nawet miejscami opuchnięta, jak robię siku to tez boli. Umowilam się dzis do ginekologa ale dopiero na czwartek co i tak nie bylo latwe bo zgodzil sie mnie przyjąc dopiero o 21. Ale tak sie zastanawiam, czy z taką ostrą infekcją mogę czekac do czwartku, czy ...
  • witam, mam troszkę banalne pytanie ale dotyczy brania tabletek antykoncepcyjnych a bardziej precyzyjnie przerwy w ich braniu! skończyłam opakowanie w ubiegły czwartek! kiedy zacząc brac tabletkę dziś? w czwartek czy w piątek ? zgłupiałam :((
  • dziewczyny mam zacząć drugi listek yasminelle i już mi się pomieszało, czy jak ostatnią tabletke wzięłam w zeszły czwartek to dziś biorę czy jutro.w ulotce napisano, że po 7 dniach przerwy a mi się coś ubzdurało, że mój gin powiedział , że tego samego dnia tygodnia mam zacząc nowe opakowanie?? jak to jest w końcu ???
  • Nie wiem co robic....biore tabletki od dluzszego czasu i w tym miesiacu bralam o jeden dzien krocej(najprawdopodobniej wzielam 2 tabletki jednego dnia-innego wytlumaczenia nie widze jakim cudem jednej zabraklo)i zazwyczaj oststnia tabletke bralam w czwartek a okres dostawalam w poniedzialek i kolejne opakowanie zaczynalam w piatek.....w tym miesiacu ostatnia tabletke wzielam w srode a okres dostalam w niedziele(czyli dzisiaj) i nie wiem kiedy mam zaczac nowe opakowanie?tak jak zawsze w piatek...
  • sory za szybko mi sie wyslalo.mam takie pytanie.w czwartek tydzien temu wzielam ostatnia tabletke z opakowania cilestu.mialam poczekac 7 dni i mialo wystapic krwawienie.wystapilo.kiedy wziac nastepna dzisiaj czy jutro?to dopiero moje drugie opakowanie wiec niewiem.poradzcie
  • Od ok. 2 lat biore tab anty Jeanine i jeszcze mi sie nie przytrafilo aby nie miec okresu; razm mialam bardzo obfity, raz "normalny" ale po pewnym czasie zamienil sie on w odrobinke, zauwazalna np po podtarciu sie (sorry) po sikaniu - na papierze zostawalo troche czerwonego no i to byl ten okres. Powinnam dostac go dzisiaj, zazwyczaj dostaje go po poludniu, ok. 16, czasem 18, teraz jest 21.40 i go nie mam... bolaly mnie piersi tak jak przed okresem, dzisiaj juz przestaly ale okre...
  • Skończyłam opakowanie w środe(w srodę ostatnia tabletka) i teraz kiedy mam zaczac? W srode czy w czwartek kolejna?
  • czesc dziewczyny:) przewertowalam cale archiwum, niby sporo sie dowiedzialam, ale wiadomo- dla kazdej z nas jej wlasny problem jest troche inny od pozostalych:) tak wiec mam dwa pytania- po pierwsze: biore drugie opakowanie cilestu (pech chail, ze juz na poczatku musialam je wziac bez pprzerwy siedmiodniowej- gadalam o tym z moim gin. i sie zgodzil- sam uznal ze lepiej taki niz pozniej leczyc sie z jakiejs grzybicy, a ryzyko na wyjezdzie mialam spore...)...no i tak mi teraz zosta...
  • Pominę przyczynę, w każdym bądź razie NIE WZIĘŁAM dwóch pierwszych tabletek z opakowania. Zaczynam brać we wtorki,a tym razem przez moje zaniedbanie wzięłam dopiero w czwartek dwa dni później. Zażyłam dwie naraz. Z ulotki wynika, że mogłam zajść w ciąże ponieważ w tygodniu poprzedzającym branie pigułek było współżycie. Dalej biorę tabletki i zabezpieczam się dodatkowo. I teraz moje pytanie: Jak mogę sprawdzić czy doszło do zaplodnienia?? Zrobić test?? Czy trezba czekać do terminu spo...
  • Zaczęłam brać harmonet. Teraz mam te 7 dni przerwy. Zastanawiam się, czy następną tabletkę mam wziąć po 7 dniu przerwy (czyli w 8 dzień)? Czy też mam ją połknąć w 7 dniu przerwy...??? Czy ktoś mi może podpowiedzieć? Dzięuję z góry!!
  • W środę skończyłam pierwsze opakowanie tabletek Harmonet.Następne zaczynam w przyszły czwartek.Dzis sobota a więc trzeci dzień 7-dniowej przerwy i nie mam jeszcze okresu.Czy moze sie tak zdażyć że nie pojawi sie on wogóle podczas tej przerwy.
  • Dziewczyny mam problem, otóż skonczylam 1 opakowanie jasmine i nie wiem, kiedy rozpoczac kolejne, poniewaz... na opakowaniu pisze, ze np. jak ostatnia tabletke wzielam w srode, to nastepna nalezy wziasc za tydzien w srode... Z tego co sie orientuje, to w takiej sytuacji powinno sie wziasc w czwartek, po 7 dniowej przerwie... Juz sama nie wiem, poradzicie mi, bo juz zgupialam... Dzieki Pozdrawiam
  • Witam od pewnego czasu staramy się o dziecko. Okres spóźnił mi się o 4 dni, mimo to dostałam go . Przed okresem pojawiła mi się już siara oraz podwyższona temperatura (37, 1; 37,4). Obecnie jestem po okresie, nadal jednak czuję pełne piersi i od czasu do czasu wycieknie mi siara, delikatny ból w podbrzuszu, temperatura podwyższona. Test robiłam tydzień temu, ale nie jestem go pewna do końca. Jestem umówiona do lekarza w czwartek, mimo to bardzo chciałabym poznać Wasze opinie. Pozdraw...
  • Byłam w czwartek u gin. i według niej to chyba jestem w ciąży bo mam szyjkę macicy zasinioną i rozpulchnioną, no albo to może świadczyć o zbliżającej sie miesiaczce. Śluz mam w kolorze jakby żółtawym. Dwa, trzy tygodnie wczesniej bolała mnie dół brzucha tak jak na @ ale ona nie przyszła. Beta HCG mam zrobić w ten czwartek jak nie dostanę @. Co o tym myślicie czy to może być ciąża. Strasznie bym chciałą zeby to byłą ciąża bo brałam w maju depo-proverę ostatnią i strasznie sie baąłm...
  • Pani Doktor, prosze o porade ! Jestem w ciazy, to dopiero poczatek – 5 tydz. i 2 dzien. Przez ostatnie 1,5 tygodnia nie nawiedzaly mnie zadne bole podbrzusza, za to dzisiaj przez caly dzien pojawial sie dziwny bol. Sa to chwilowe kujniecia w macicy, tylko w jednym i tym samym miejscu. Trwa chwile i zaraz przechodzi i za chwile znowu. -Czy tego typu bole naleza do typowych na poczatku ciazy. Jezeli nie to jakie dokladnie powiny byc? -Co Pani sadzi o tych dziwnych bolach ? ...
  • W czwartek biorę ostatnią tabletkę a w sobotę mam umówioną wizytę u ginekologa, chciałabym zrobić USG dopochwowe... Mam w związku z tym pytanie do was - czy mogę w piątek i sobotę wziąć 2 dodatkowe tabletki z drugiego opakowania żeby nie dostać okresu na sobotę?
  • Bardzo prosze o pomoc :(! Dostałam okres, powinnam zacząć dziś brac tabl. antykoncepyjne NOVYNETTE. Nie mam pojęcia od której tabletki rozpocząć opakowanie :(! Pierwsza z oznaczeniem start i potem dalej wg strzałek, czy którąś z dni tyg, które oznaczone są tylko przez pewien fragment listka (tylko jeden tydzien jest oznaczony). Nie mam pojęcia :( ola POMÓŻCIE PROSZĘ !!
  • Biorę Mercilon i mam pewne wątpliwości czy aby wszystko jest w porządku jeśli chodzi o występowanie krwawienia podczas 7-dniowej przerwy. Czytałam, że występuje ono na ogół 1-2 dni po wzięciu ostatniej pigułki, tymczasem ostatnią pigułkę biorę w niedzielę, a krwawienie pojawia się w czwartek po południu. Czy to jest OK?
  • Mam zamiar od tego cyklu rozpoczac branie pigulek(nigdy wczesniej nie bralam)...zaplanowalam sobie ze bede brala codziennie o 22-giej.Dzis o 13 zaczela sie miesiaczka z tym ze caly czas nie ma duzego krwawnienia tylko taka brazowa wydzielina ale czuje ze zacznie sie w nocy. W zwiazku z tym mam pyt czy wziasc dzis 1-wsza tabletke czy poczekac do jutra do 22-giej.Nie wiem czy to w ogole ma wieksze znaczenie jeden dzien zwloki.Bylabym bardzo wdzieczna za rozwianie moich watpliwosci. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się