czwartek

(20 wyników)
  • witam, mała robi z rana tak obszerna kupę luzną,że az po same uszy.Oprócz tego nic nie je to juz od czwartku- dosłownie rano wypija pół kubka kakao, na obiad na siłe dwie łżki zupy, suche chrupki przy bajce.W sobote były wymioty po smectie, którą lekarka przepisała wieć oddstawiłam i podaję tylko lacid.zuzia duzo piję i w sumie jakas spokojna jest.Lekarka uznała, że to trzydniówka, w sumie wszyscy trochę chorowalismy ale jest ok.Ale u Zuzy to już dzień i dzis znów biegunka.Isć ...
  • Mój synek ma gorączke około 38,5 ropieje mu oczko i po za tym żadnych innych objawów .Dostaje antybiotyk od niedzieli a gorączka nie znika .Badanie moczu ok.Nie wiem gdzie szukac przyczyny?
  • W czwartek rano u mojej 2,5 letniej córki wystąpiły pierwsze objawy jelitówki w postaci wymiotów, trwały kilka godzin i popołudniu powtórzyły się jako chlustające wymioty. Nie było biegunki i wymioty nie powtórzyły się jak narazie. Codziennie jednak robi raz kupkę i stolec jest wyraźnie jasnozielony, rzadki i ma specyficzny do takich infekcji zapach. Trzymam córci dietę ale zastanawiam się czy powinnam cokolwiek podawać np. smectę jeżeli stolec jest raz dziennie, czy lepiej aby wirusa w...
  • Mam pytanie może ktoś miał podobny przypadek i mógłby mnie troszkę uspokoić. Od jakiegoś tygodnia zauważyłam, że mój 1,5 roczny synek ma na pępuszku w srodku taki malutki "guzek" jakby taki "wyrostek" nie wiem jak to nazwać. Jest to ciemno czerwone takie jakby mocno ukrwione. Mam wrażenie, że to go nie boli jednakże często sobie grzebie w pępuszku i w innych miejscach uszka, nosek itp. czyli rozumiem, że taki wiek - poznawanie swojego ciałka. Oczywiście wybieram się do lekarza ale...
  • Witam! Okazało sie ze moja roczna corka ma trzydniowke. Prosze, podzielcie sie informacjami na ten temat. W pon. i wtorek gorączka a w czwartek wysypka. Podobno to choroba zakazna. Nie mozna wychodzic na dwór (?). jak to jest napawde? Bede wdzieczna za kazda informacje. Pozdrawiam.
  • witam mam pytanko wkrapłałam synkowi atropine przez 3 dni wizyte miałam w czwartek ale jeszcze całkiem żrenice sie nie zmniejszyły kiedy to nastąpi
  • Wysypka(6)

Witam! Od jakiś 2 tyg mój synek (3lata) ma wysypkę pojawiła się najpierw pod pachą(cały bok) i brzuchu. Z brzucha zniknęła na boku wciąż jest i pojawiła się na ręce i plecach. Są to drobne czerwone krostki bez żadnej ropy, nie tworzą plam ani nic w tym stylu, są małe czerwone i jest ich sporo. Dziś zauważyłam że zaczynają się pojawić na twarzy. Byłam u 2 lekarzy i stwierdzili że nie jest to szkarlatyna (bo ostatnio dzieci sąsiadów chorowały) tylko "jakieś uczulenie" . przypisano mu maś...
  • Wybieramy się do neurologa, bo podejrzewana jest asymetria. Mały skończył 3 m-ce tydzień temu. Powiedzcie czy zrobić wcześniej gdzieś prywatnie USG główki i już z nim zgłosić się do neurologa? Na wizytę czeka się dosyć długo, więc może warto to już zrobić wcześniej, aczkolwiek nie wiem czy to w ogóle przy asymetrii potrzebne. Jakie macie doświadczenie? Dzięki za porady. Pozdrawiam, Efi.
  • Mam pytanie jak długo czeka sie na posiew?Nasza mala Zuzia miala oddany mocz tydzień temu w czwartek a szpital do tąd twierdzi ze nie ma wynikow badan,ze jeszcze nie dotarly,obawiam sie ze nie chca nam ich pokazac bo NFZ nie znalazl zuzi na liscie ubezpieczonych (mimo ze jest od 2 dnia zycia)
  • Witam Moja córka ma 3 lata. Miała mieć pod koniec marca usuwany migdałek. W związku z tym dostała skierowanie na badania krwi. Morfologia wyszła cudna, niestety po dwukrotnym sprawdzeniu krzepliwość krwi jest podwyższona. Pielęgniarak powiedziała mi że o0 zabiegu na razie nie ma mowy a byc może lekarz da skierowanie do poradni hematologicznej. Z lekarzem zobacze się dopiero w czwartek...ale umieram ze strachu...dlaczego....co to jest? Może któraś mama się z czymś takiem spotkała?
  • Witam, Moje pytanie bierze sie z tego, ze mam nieduze doswiadczenie w temacie goraczkowym u synka. Ma on 2 lata i 4 mce i do tej pory mial goraczke moze ze dwa razy. Teraz zalapal jakiegos wirusa w zlobku i "historia choroby" wyglada mniej wiecej tak: - czwartek: synek markotny, ospaly, skarzy sie, ze jest mu zimno i wczesnie zasypia. Innych objawow (katar, kaszel, goraczka) brak. - piatek: nie idzie do zlobka, w ciagu dnia pojawia sie temperatura 37,5, wieczorem wzrasta do...
  • Dziewczyny, moja córcia ma teraz 3 miesiące. Pierwsze szczepienie miała zgodnie z planem, po 6 tyg. Dodatkowo szczepiłam ja wtedy pierwsza dawka Rota- Teq na rotawirusy. Teraz 4 września miała mieć druga dawkę. Niestety jest chora i kończy brać antybiotyk. W czwartek idziemy na kontrolę. Jaki czas po kuracji antybiotykowej lekarz wydaje zgodę na szczepienie????? Boję się że nie zdążę z tymi 3 dawkami Rota - Tequ. A 3 dawki musi mieć wzięte max do 24 tyg życia.
  • Parę dni temu zauważyłam u mojego dwuletniego synka ,że lewe oczko ma mniejsze.Nie ma opuchniętej powieki,nic go nie ugryzło ale ewidentnie jest mniejsze.Jaka może być tego przyczyna?Może to nic poważnego ale boję się.Pozdrawiam.Emma
  • Drogie mamy podejrzewałam u mojej 16 miesiecznej coreczki alergie, stosowałam wziewy sprzatalam, podawałam ketotifeny, diphergan a ona dalej miala brzydka szorsta i zaczerwieniona cere, czerwona pupcie, kaszlala kichala itp. probowalam odstawiac mleko, nie podawalam cytrusow i tych wszystkich pokarmow alergizujacych. Przedwczoraj mnie olsnilo i tyknelo bym zrobila karnce badania na pasozyty.......dzisiaj bylam u lekarki przepisala pytrynol i bede leczyc gliste ludzka. wlasnie o n...
  • Witam,moja 3 letna córa ma okropny kaszel,byłysmy u lekarza i przepisał antybiotyk bierzemy drugi dzień a temperatura rosnie. Bez antybiotyku miała tem.38,4zt.a z anybi.39,3st i kaszle jeszcze gorzej jak przed wizytą u lekarza.dzis sobota i nie wiem co mam robić:(jechać na izbę przyjęć czy odczekac, może temperatura spadnie? Nie wiem co robić:(
  • W nocy ze środy na czwartek moja mała (2,5 roku) miała wysoką gorączkę i lekki kaszel, w czwartek rano pediatra stwierdziła anginę i przypisał antybiotyk. Dzis jest poniedziałek - kaszel okropny, mokry, w nocy gorączka, wczoraj było lepiej, dziś znowu w nocy 39 stopni..Zaczynam dziś 5 dzień antybiotyku i anginy, chyba powinna być już poprawa? do perdiatry nie sposób sie dostać, zapisałam sie na jutro na 15, ale mam mętlik w głowie. Ktoś miał podobną sytuację?
  • Marta od środy ma ospę, tak naprawdę to dopiero w czwartek została stwierdzona i od czwartku mojej 3,5 latki nie kąpię tylko wycieram mokrymi chusteczkami pupkę, pipkę, pachy, nogi, buzie i ręce... cała jest strasznie obsypana, dosłownie prawie nie ma wolnego miejsca oprócz kilku miejsc na buzi i nogach bo wszystko zasłonięte pryszczami... narazie smaruję gencjaną, jak już będą podsuszone to dam pudroderm... ale jak to jest mam nie kąpać przez 2 tygodnie??? ktoś mówił że rozpuszczał nad...
  • Od czwartku nocy jesteśmy hospitalizowane, moja 3,5 letnia córeczka ma silna anginę( obecnie w domu na przepustce ze wzgledu na 2 dziecko)Dostaje Zinacef , dostała już 6 dawek leku i nie widze poprawy , goraczka nadal prawie 40 stopni i mocne bóle głowy i brzucha.Jezdzimy na zastrzyki i martwimy sie kiedy jakas poprawa. Czy nie powinna juz byc poprawa?
  • hej,jak wygląda wysypka po trzydniówce?Nie wiem, czy może mój mały akurat to podłapał.Zaczęło się od tego(czwartek) ,że zaczęły się wyżynac ząbki ,zaczęła się gorączka,bylismy u lekarza w piątek ,powiedziała że to od ząbków ,teraz temperatura jest mniejsza ale za to pojawiły się pryszczyki na brzuszku,i teraz nie wiem od czego ta wysypka ,czy coś go jeszcze nadodatek uczuliło czy to może trzydniówka.Jak ma wyglądac ta wysypka?Dodam że tagorączka we czwartek dochoziła do 39,w nast...
  • Mój Mikołaj dostał we wtorek wieczorem gorączki 38,4 około. Po podaniu Nurofenu, całą noc było ok. W środę dnia następnego rano gorączka była na tym samuym poziomie, Nurofen skutecznie ją pokonał. W czwartek wstał już bez gorączki i tak jest do dzisiaj. ZERO innych objawów ani wcześniej ani teraz. Apetyt standardowo, bawi się ładnie, wygląda na to że jest ok. MOCZ OK, bo oddaliśmy do badania w środę rano. I tak zastanawiam się do dziś co to było? Czy wychodzić na dwór już? Cz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się