Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      czwartek

czwartek

(23 wyniki)
    • Czyli kolejny wątek kinowy. Była któraś? Jak wrażenia?
    • pieczecie, czy kupujecie?
    • bo ja jestem nieszczęśliwa-mieszkam za granicą i nie będę mogła jutro zjeść nawet jednego, prawdziwego, pysznego pączusia, ociekającego lukrem...o ja nieszczęśliwa...to co oni tutaj nazywaja pączkami nawet się do tych naszych nie umywa...
    • Jako że będąc Matką Polką :-) (chociaż na obczyźnie) postanowiłam uczcić tłusty czwartek. Przeszukałam mnóstwo przepisów ale niestety nie znalazłam nic ciekawego. Dlatego też udałam się do najwyższej instancji (a raczej zadzwoniłam ) do mojej mamy, która przepisów kulinarnych na wszelkie okazje zna bez liku. Uzyskałam prosty przepis na szybkie pączki oraz dokładny opis jak je zrobić okraszony mnóstwem rad :-) .Ciasto na pączki zaczęłam wyrabiać przy pomocy chetnych i ciekawych nowego po...
    • ... taki zapisek przypięłam w zeszłym tygodniu na tablicy w kuchni, żeby nie zapomnieć, rzecz jasna. I... zapomniałam o czym to miałam pamiętać ;D. Ponieważ zapisałam tylko dzień i godzinę, za nic nie mogę przypomnieć sobie, czego do cholery ta notatka dotyczyła ;). Trafia mnie, bo pamiętam, że byłam bardzo zajęta, jak zadzwonił telefon i zanotowałam wszystko odruchowo. Nieźle, co? Powinnam się położyć do szpitala? Macie jakies pomysły, bo czwartek się kończy, a ja nadal nie podejr...
    • ale sie zdziwiłam,nie wiedziałam,ze to już jutro Pączki ,faworki..... a u mnie dieta scisła po żołądkowych przebojach:(także chyba w ukryciu połknę jakiegoś na szybko a faworki może w sobote nasmażę
    • No właśnie. Która z was ogląda? Bo ja Tak.
    • Musiałam ochłonąć - nie uwierzycie co mi się przytrafiło...od kilku miesiecy leczę się na przewlekłe zapalenie pęcherz, w czwartek poszłam na kolejną kontrolę, zrobiłam w przychodzi, na miejscu wyniki moczu siedze u lekarza,a pan doktor mówi, ze mam bilirubinę w moczu, natychmiast wyniki krwi - wszystko to robione na takiej zwykłej maszynie do testów paskowych, dodatkowo reszta krwi jedzie do laboratorium. Czekam na wynik minute i wychodzi bilirubina w krwi 4,0 (norma 1,0 ), ja ni...
    • AAAAAle będę jeść !!!!! Tylko,że pączki sprzedawane w tym dniu są gniotowate i już po paru godzinach od zakupu można nimi okno wybić... Gdzie zaopatrujecie się w pyszne, puszyste, lukrem ociekające pyszności ? Może macie jakąś godną polecenia cukiernię ? (w Warszawie) Słodkie pozdrowienia, Karolina
    • Witam mąz kupił mi dzis dwa pstrągi wypatroszone nie mrożone!!! wrzuciłam do wody z solą i co dalej??gdzie mam go przechować do czwartku w lodówce???czy w misce z wodą??niewiem moze głupie pytanie ale naprawdę niewiem!!!
    • Nasz kotek ma niecały rok no i ost. z tego co słyszeliśmy była walka z innym kotem. To było jakieś 3-4 dni temu. Kotek kulał na przednią łapkę ale czasami się też na niej podpierał. Dzisiaj rano ku naszemu zdziwieniu łapka jest 3 razy taka jak ta druga, taka spuchnieta. Dzwoniłam do weteryniarza ale bedzie dopiero w czwartek. Nie wiem co robic, inny lekarz przyjmuje 40km. od nas i nie chce kotka narazac na taka "długą" drogę. Czy jest coś co mogłabym sama zrobic? Jakoś mu pomóc? ...
    • Na czwartek rano znajomość excela mam miec w małym palcu. Szukam samouczka dla superpoczątkujących bo bladego pojęcia nie mam jak się poruszać w środwisku excela. Szukam w gu(ó)glach ale sam książki znajduję
    • ciekawe czy zdam , matko to gorsze niż obrona dyplomowa , wiadomo z czego będą pytać a tu wyjade na miasto i samo życie ze stresu , wjade pod prąd albo co ;{
    • dziś chyba jeszcze nikt nie założył wątku na ten temat, prawda?
    • Czy któraś z Was ma dziecko w podstawówce i wie od kiedy zaczynają sie ferie świateczne ? I kiedy dzieci wracają do szkoły po swiętach wielkanocnych ?
    • Jest dopiero 9.45 a ja już zjadłam cztery pączki. wprawdzie mojego zeszłorocznego rekordu - 10 pączków za jednym podejściem(no ale wtedy byłam jeszcze w ciąży)- nie pobije ale i tak sie boję.drogie mamy a jakie sa wasze grzeszne rekordy z ciąży i nie tylko? Ewa
    • Zacznę od tego że generalnie nigdy się nie dogadywałyśmy i byle jaka rozmowa najczęściej kończy się niestety kłótnią. Zresztą każda jej rozmowa czy to z własnym mężem czy bratem kończy się podobnie. Jak np. ona mówi to nie można wtrącić żadnego słowa bo już się obraża że się jej przerywa, i wiele tego typu. Ale do rzeczy. Tym razem poszło o Wszysktich Świętych. Otóż z racji tego że Święto Zmarłych wypadło w tym roku w czwartek ustaliliśmy z mężem że na groby mojej rodziny pojedz...
    • Z pamiętnika terrorysty - obywatela Wspólnoty Niepodległych Państw: *Poniedziałek* Porwaliśmy samolot na lotnisku w Moskwie, pasażerowie jako zakładnicy. Żądamy miliona dolarów i lotu do Meksyku. *Wtorek* Czekamy na reakcję władz. Napiliśmy się z pilotami. Pasażerowie wyciągnęli zapasy. Napiliśmy się z pasażerami. Piloci napili się z pasażerami. *Środa* Przyjechał mediator. Przywiózł wódkę. Napiliśmy się z mediatorem, pilotami i pasażerami. Mediator prosił, żebyśmy wypuścili połow...
    • Piątek ma kolor taki oliwkowo - żółty, sobota jest jasnoniebeiska, niedziela granatowa, poniedziałek zielony z zółtymi refleksami, wtorek, nie wiedzieć czemu, w kratkę siwą. Uwaga! Ten wątek to nie wygłup trolla:) dni tygodnia kojarzą mi się z kolorami. A piosenka, bywa, ma jakiś zapach. No to słucham Was teraz :)
    • Kochane Mamy!! A ja w czwartek się bronię, bronię mojej pracy magisterskiej na UJ. Strasznie się denerwuję, uczyć się nie mogę... brrrr...Bardzo proszę o duchowe wsparcie około 11.30 w ten mam nadzieję piekny dzień. Ech...:)) Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się