Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      czwartek

czwartek

(13 wyniki)
    • W czwartek wieczorem jakiś wstrętny wirus jelitowy dopadł moją 2-letnią córkę. Noc z czwartku na piątek - wymioty. Piątek - gorączka 39,3 stopnie. Sporadyczne wymioty. Sobota-Niedziela biegunka, nawet po wypiciu 2-3 łyżek wody... Podawałam Nifuroksazyd. Teraz sedno sprawy: od czwartku wieczór nic nie je, płyny przyjmuje bez problemu (na ogół wodę). Wczoraj wcisnęliśmy jej na siłę z 4 łyżeczki ryżu - od razu się ożywiła, lecz nie chciała już nic innego przyjąć. Odwodniona nie ...
    • HEJKA !!! nie wiem czy wiecie ale Zaklinaczka leci takze w piatki ok 12:35 a nie tylko w czwartki tak wiec za nami juz 4 odc a nie 2 - szkoda ze o tym nie wiedzialam bo przegapilam juz troche bo dopiero wczoraj wieczorem przegladajac program sie zorientowalam :-(((
    • witam w poniedziałek urodziłam mojego synusia siłami natury ,jestem taka szczesliwa z dzidzia wszytsko jak nalezy oprócz tego,że mały zrobił tylko smółke z 5-6 razy od momentu narodzin..natomiast od czawratku( tzn w czwartek rano-ostatnia smołka) nie zrobil mi kupki;(...tylko siku...pryka jedynie taki odruch na kupke;(..tak sie boje..dodam ze karmie piersia...i dokarmialam mlekiem kupnym...bo poplakiwal....a mialam problem z karmieniem przez sutki ale juz ok...kupilam wczoraj h...
    • W nocy z soboty na niedzielę u 8 miesięczniaka-nagle wysoka gorączka-39 st. Brak innych objawów, może ciut zaczerwienione gardło. W moczu czysto. Osłuchany-też czysto. uszy nie bolą. Kiedy ewentualne plamki, jak goraczka w nocy? Jutro, pojutrze? Druga noc gorsza, bo z płaczem-jakby go coś bolało-a temp. była już zbita. A jak nie trzydniówka, to co? Zęby? Dolne jedynki ma, wychodziły bez takich akcji, górnych jakoś nie widzę. Do lekarza się dostać dziś powtórnie-(bo wczoraj byliśmy u jakieg...
    • Witam! Dziewczyny, mam problem!! Wlasnie pękła mi membrana w laktatorze Medeli, a nie mam zapasowej! Serwis nie czynny w sobote i pewnie będą pracować dopiero w czwartek, a moje dziecko odstawiło się od piersi i karmie go odciąganym!!! Sztucznego dziecko nie chce! Może któraś z Was ma do odsprzedania zapasową membranę albo pomysł gdzie w Warszawie ją mogę jutro zdobyc!!?!?!?!? Proszę o kontakt tu albo na priv. Serdecznie pozdrawiam, Maja. ----------------------------------- Po...
    • Moja mała ma z tyłu główki taką kuleczkę,która przemieszcza się w obrębie 1- cm.Co to jest?Czy miałyście kiedyś doczynienia z czymś podobnym?Proszę o poradę-w czwartek idziemy dopiero do lekarza....
    • w czwartek wieczorem nasz synek (6 tygodni) miał pierwsze szczepienie (szczepionki - engerix B, hiberix, infanrix), w czwartek wszystko było w porządku za to w piątek i sobotę jest płaczliwy, zdenerwowany, zaciska piąstki, nie chce spać. wcześniej tak nie było i trochę się martwię.
    • Mam pytanie do mam, które mają juz to za sobą. W czwartek czeka nas podróż samolotem z naszą 5-miesięczną Amelką. Co zrobić aby mała nie odczuwała boleśnie zmiany ciśnienia, żeby ją uszka nie bolały?
    • W czwartek 27 lipca w Warszawie odbywa się casting do reklamy tv kaszek dla dzieci w wieku 8-12 miesięcy, zainteresowanych rodziców proszę o kontakt 0600311224 lub e-mail firma@prozano.pl
    • Dziewczyny, Wczoraj po kąpieli smarując córeczkę oliwką wyczułam wyraźny guzek na jednej z jej pieri, a dopiero w czwartek wybieram się z córcią do pediatry. Spotkałyście się z czymś takim? Madzia
    • od czwartku córeczka gorączkowała. Wczoraj przestała. Dziś jest wysypka. Tak podejrzewałam, więc nie szłam do lekarza ( doświadczenie przy pierwszym dziecku). Tylko, że synek miał wysypkę na brzuszku i pleckach, a córci doszła cała główka. Czy to normalne??? Na brzuszku i pleckach takie małe plamki a na głowce takie dość spore plamy.ania
    • jak to wlasciwie jest z tymi bioderkami? czy to prawda o faldkach na udach - jezeli ich liczba sie zgadza na obu udkach to jest OK? moja niunia jeszcze nie miala usg, a dzisiaj zauwazylam ze na lewej nozce ma o faldke wiecej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się