Forum Kultura Książki SF & Fantasy
ZMIEŃ
      czwartek

czwartek

(36 wyników)
    • Witam, i prosze na krystzałowych talerzykach pącze wielkie a w kieliszkach poncz:) I kawa of korbz, co by lżej troche na żołądku się zrobiło:) I w ogóle siadajcie , moi mili, bo zamek pusty:)
    • I tak już powinno zostać! :-))) To znaczy - nie czwartek, oczywiście, tylko to bardzo ładne na zewnętrzu. Zimową kurtkę kopnęłam precz i takoż samo buty :-) Dokonałam przedświątecznych postrzyżyn a dzisiaj będę gotowała wywar na żurek :-) A zaraz kolejną kawę sobie zrobię i wyjdę do ogródka na kwiatki popatrzeć :-)
    • Cześć, wczoraj usmażyłam faworki - ale niestety nic się nie ostało:((( Dzisiaj chyba powtórka z rozrywki:))) A wirtualnie to już zaczynam wałkować ciasto:)) Kto dostarczy alkohol? Jola jola - proponuję kawkę i krótki spacerek Pzdr PS To już faktycznie tylko 9 dni do premiery:))
    • już południe niemalże, a was nie ma .... haaaaaalo !!! na urlopiki wybyliście ??? a może rozpoczęliście juz weekend ???
    • ale za to jaki paskudny!! Deszcz ze śniegiem, ponuro, zimno, śpiąco...Bez porannej kawy po prostu przechlapane!!! Ktoś jeszcze ma ochotę???
    • Wesoły aniepokojący trochę ten czwartek w Mevepotamii:) Zaczął sie wcześnie, czerwonym słońcem pomazała szron na szybach i trwa. Szef zaspał w officie, więcej szczegółow nie zdradzę:)))) Ale ja mam świetną zabawę:)
    • a więc jest duże prawdopodobieństwo, że jutro będzie piątek. Mój czwartek jest ładniutki: ciepły i słoneczny...no i bez deszczu, naturalnie! No cóż, przyjdzie mi nauczyć się dodawania pieczarek do bigosu...:-( Nie wiem, na czym to polega, ale pomimo letniej pogody odczuwam już taki powiew jesieni. Taką malutką, jesienną nostalgię. Dzień coraz krótszy...:-( Jesienią i zimą nie lubię tego, że o 16 jest już ciemno...brrrr... Pozdrawiam nad kiscią dojrzałych winogron!
    • Hejo, czy U Was tez, jak w Mevopotamii wszyscy czekaja na te burze straszliwe i inne trąby powietrzne?:))) OKna pozamykane, pierwsza stronica horrroru napisana? Realcyji żądam! Meve
    • Witam w mglisty melancholijny czwartek, zadumany uśmiech przesyłam...i rozmyślam o przemijaniu, bo tak jesienią wypada;)...no, właściwie to samo przychodzi....ech... może by tak jakiegoś miodziku grzanego...(skończyłam antybiotyk:))))))
    • Witam wszystkich skoro świt !!! Baczę pilnie donieść wielce szacownemu gronu, że już jestem. Nadzieję wyrażam (nie płonną!) że Waćpanie oraz miły nasz rycerz, śpieszą w nasze skromne progi i lada minutka zechcą podjąć się dalszej, miłej sercom naszym, dysputom. P.S. Meve, masz jeszcze ten likierek ? Ja wiem że nic nie jest wieczne, lecz radzi byśmy byli wypić coś dla kurażu. Nala
    • Hej hej.....!!!!!!!!!!!!! Dołączam się do gratulacji (tym razem) dla bohaterskiej Joli ! :-))))) Precz z hydrą !!!!!!!!!!!!!!!!!! P.S. Czy zostało jeszcze trochę szampana ? ...no to co że tak rano ??????? Zostawię sobie na później, o..! :-))) P.S.2 Komu pierniczki, komu....??????????????????
    • pochmurny i ciepły- bez słońca , ale jaki optymistyczny - od jutra zaczyna się mój urlop!!!!!!!!!!!!!!! Hurrraaa, hurrrra!!!!!!! Leję leciutko wytrawne wino z tej okzji w piękne kilichy kryształowe, dla Tigesa/Vadera oczywiście soczek marchwiowy w szkalnicy potężnej:)) A dla okazji 2 kanistry oleum:)))
    • Będąc młodą;) matką na etacie zostałam przez rzeczywistość sadystycznie wyrwana z objęć pieskowego dziadka na zewnętrzny okrutny świat.:( Ogłaszam wszem, że wielkie zimno nadejszło....może jeszcze nie białe, ale zimno.:( Nos mam czerwony... z ust para bucha...chyba smokowi przypadnę do gustu :)))) Odrazu się obudziłam... obawiam się, że przeziębienie również :(
    • UUUUWAAAGAA, w przepisie, ktory wczoraj podałam jest błąd. Każą mieć torebkę przyprawy piernikowej, a potem nie mówią, co mam zrobić z tą przyprawą. Razem z Myszą, siedzą c w kuchni zamkowej, doszły śmy do wniosku, że wsypiemy ją do mąki - przyprawę, a nie Myszę. Jakieś skrzaty złośliwe, co pałętały się wokół nóg stołu doradziły, by wsypać do tej mąki coś jeszcze fajnego. Żeby taka biała nie była. Mysza na przykład w odpowiedzi na mój apel dosypala trochę ziela angielskiego. Potem...
    • Na Podlasiu "tylko" minus sześć. U mnie w Raszynie po piątej było minus jedenaście. Teraz już wiadomo kto nas "grzeje". Pozdr ;-)))
    • ...a zatem jutro piątek...:-))) Pogoda bardzo przyjemna - słoneczko swieci sobie wesoło i chyba będzie dosć ciepło...Zapraszam na kawę!
    • ...a tu tak cicho? Tak pusto? Nikt na kawę nie zaprasza? Śniadań nie organizuje? Rozkazów królewskich nie wydaje???? Zapracowani? Smutni? Pochorowani? (tak, Vereen, pamiętam - biedny Chomik!!! Lepiej mu troszkę?) Jak to się mówi w kryzysowych sytuacjach :"A może musimy od siebie odpocząć?" Nienienie!!! To niemożliwe!!! Ja protestuję!!!! ...zawsze mogę zacząć gadać sama do siebie... Poważnie zaniepokojona Monia
    • DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM !!! To ja !!! Pamiętacie mnie jeszcze ????? :-)))
    • Cześć, jutro juz piątek , świetnie nie??? Ide zaparzyć kawę i czekam na jakies newsy, pogaduchy Pzdr
    • Witam wszystkich...tak pięknie słoneczko świeci:) ale swoją drogą, czy 17C to nie dziwna temp. jak na połowę listopada...taka ma być jutro??? Jak zdrowie Królowej naszej??? Co z Elfem i Yulą...oblężenie przetrwali??? Kawa oczywiście ole(he,he)...wstawać śpioszki:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się