delikatny

(6 wyników)
  • Podoba mi sie Inga, ale wieszosc z Was i ja sama również twierdza ze imię to pasuje do charakternej, wyrazistej dziewczyny, a co jak moja mala będzie delikatna, skromna i nieśmiała, nie będzie sie imie gryzło z jego posiadaczka
  • Zadzwoniła do mnie bliska kuzynka (moja mama i jej tata to rodzenstwo) i zapytala mnie czy nie mam nic przeciwko by swoją córkę (rodzi za ok 2 tyg) nazwała Antonia. W pierwszej chwili pomyslałam ze przegina, ale w sumie nie mam z nią kontaktu na codzien, czasem od święta, mimo ze mieszkamy w tym samym mieście, wiec zero sprzeciwu. Zapytałam czy ma jakąś alteratywę i powiedziała że Lila (Liliana). Nie zapyta na forum, ktore lepsze waszym zdaniem (moje zdanie jest jasne, bo mam Antonię), ...
  • Zależy mi na słodkim,delikatnym imieniu:)) Jednym słowem dla uroczej dziewczynki i siotrzyczki Michasia.Czekam na propozycje imion. A co powiecie na Alicję albo Patrycję?
  • witam wszystkie emamy, mam termin na poczatek sierpnia , juz teraz wiem ze to bedzie dziewczyna:)) ale niemam imienia dla nie , tzn. myslalam nad julia no ale nie jestem pewna , moze ktoras z was zna ladne delikatne imiona. Pozdrawiam
  • Od dawna się szykowałam, żeby założyć wątek o kwestii imienniczej ;-) w "Wojnie polsko-ruskiej". Może zamiast się rozpisywać, po prostu przepiszę stosowne fragmenciki z małym wprowadzeniem. Otóż na początku książki Silny (Andrzej Robakoski) właśnie się był rozstał ze swoją dziewczyną, Magdą. (Silny o Magdzie:) "Ma złote serce, jest delikatna i romantyczna, na przykład lubi zwierzęta i często gęsto mówi, że chciałaby mieć różne zwierzęta, lubi oglądać chomiki w akwariach. Może naw...
  • Jeszcze nie wiem kogo noszę w brzyszku, ale oczywiście myślę już o imionkach. I mam pytanie, jak się Wam kojarzą imiona: Dominika, Emilka, Basia, Szymon, Filip? Tzn, z jakimi osobami? Mi strasznie podoba się imię Dominika, ale niestety znam same pyskate Dominiki....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.