Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      doberman

doberman

(4 wyniki)
    • Mam dobcia - szczeniaka, za kilka miesiecy chce go (ja) wysterylizowac, ale wet powiedzial mi, ze dobermany to rasa szczegolna i suki koniecznie musza miec szczeniaki choc raz. Moim zdaniem koniecznie to ja powinnam zmienic weta, a co Wy sadzicie? Co sadza o tym forumowi weterynarze? Kiedy najlepiej wysterylizowac mala? Ja mysle, ze po 1. cieczce (ku zgrozie obecnego weta), bardzo prosze o opinie...
    • Moj 10-letni doberman od jakiegos czasu wygryza sobie dziury w nodze. I to calkiem spore, skubie sobie wciaż skórę, sączy mu się krew.Kiedy zrobi się już bliznowiec, rozgryza drugą dziurę i tak wciąż. Ma już trzy spore bliznowce na jednej nodze. Dobry kielecki weterynarz powiedział, że robi to najzwyczajniej z nudów.Czytałam, że może w ten sposób próbować zwrócić na siebie uwagę. Owszem mam drugiego psa, ale on jest w domu juz od 6 lat. Czy to może być wynik źle dobranej diety?
    • Dzisiaj rano gdy zajrzałem do pasa bo bardzo rano szczekał to okazało się że ma problem ze wstaniem na tylne łapy. Tak jak by nie miał siły unieść tylnej połowy ciała. Spał w budzie i myśląc że może zmarzł pomyślałem, żeby położyć go w piwnicy. Oczywiście nie dał rady sam wstać, ale jakoś dzięki mojej pomocy ruszył i "śladem węża" jakoś doszedł. Po kilku godz leżenia w piwnicy już nawet nie próbuje wstać jak chcę mu pomóc. Co może z nim być? Lat ma 12-cie więc już starym pieskiem jest. ...
    • Moi rodzice tydzien temu przygarnęli uroczą 4-letnią dobermankę - jest tylko jeden problem: suczka warczy na mamę, potrafi zaatakować ją zębami. Prawdopodobnie była bita, bo reaguje tak często kiedy machnie się ręką, ścierką itp. Mamie nie pozwoli rownież odebrać sobie jedzenia. Co dziwniejsze, jest to pies spragniony pieszczot, przytulający się. Mama zaczęła jej się po prostu bać. Nie chcemy pozbywać się psa, rozumiemy, że potrzebuje czasu, ale tak zachowywać się nie może! Poszuk...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się