Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      doberman

doberman

(18 wyników)
    • Witam! Założyłam kolejny wątek by prosić was o porady dot. zabawek, pielęgnacji i żywienia. Co warto w pierwszej kolejności kupić dla młodego Dobermana? Korzystam ze sklepu internetowego www.zooplus.pl i jest tam spory wybór. Co uważacie o zabawkach na inteligencję? Bo myślę że może to być ciekawe zarówno dla psa i dla właściciela. np: www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/interaktywne/na_inteligencje/228388 Pies ma 7 - 8 miesięcy ( ur czerwiec 2012 bez dokładnej daty). Jakie sz...
    • Chciałabym kupić psa tej rasy. Bardzo proszę, podzielcie się swoim doświadczeniem. Jesteśmy rodziną z czterolatkiem. Znajomi słysząc o wyborze rasy dziwią się, że tak ostry pies do domu z dzieckiem. Znam jednego dobermana, który kocha dzieci. To samo czytam w necie w opisach charakteru. Wczoraj usłyszałam w ogóle hit - dobermany na starość głupieją, bo mają za małą czaszkę w stosunku do wielkości mózgu !!! bardzo proszę o opinie na temat tych psów
    • Witajcie serdecznie. Stała się straszna rzecz. W niedzielę, spod sklepu (tak, nie przywiązuje się psa i nie zostawia pod sklepem, ale stało się:() mojemu Wujkowi jakaś dziewczyna odwiązała i zabrała dobermana. Wsiadła z nim do autobusu i odjechała w siną dal. Podobno wysiadła w Radości i podobno tam go widziano. Pies dał się wziąć bo jest przyzwyczajony do obcych, ponadto bardzo ufny, miły i przyjacielski. Jest trochę charakterystyczny, bo wyrośnięty jak na dobermana, nie ma c...
    • Witam, piszę ponieważ mam pewnien problem. Moi sąsiedzi kupili sobie dobermana (a właściwie mieszańca - dobermana z rottwailerem), zaś ja jestem właścicielką kota. Nie przeszkadzałoby mi to, gdyby nie nasze balkony, które się stykają, są obok siebie, a przegrodzone sa na wysokości mniej więcej jedna trzecia. Ich doberman, dość duży, chodzi sobie po ich balkonie, zaś ja na balkon wypuszczałam kota - teraz się boję - bo doberman zaczyna szczekać i podchodzi blisko barierki. Boję się...
    • Doberman.(14)

Czy ktoś może podpowiedziec czy ta rasa nadaje się dla dzieci i czy ktoś zna miejsce kupienia takiego szczeniaczka w woj. mazowieckim ?
    • Mam 1,5 rocznego synka.Moi teściowie mają dobermana, wychowywany w domu, łagodny ale to jednak doberman...Kiedy jestem u teściów pies nie odstępuje dziecka na krok, obserwuje, jest bardzo zazdrosny o małego. Boję się zostawic dziecko nawet na chwilke,bo przecież tyle się słyszy o pogryzieniach dzieci przez psy,a dobermany to jedne z najniebezpieczniejszych psów. Prosze o opinie
    • Witam, mam problem. Co moge zrobic, jezeli wlasciciel dobermana szczuje podworkowe koty? Koty znajduja sie na podworku kamienicy, gdzie im zanosze jesc i sa tak przerazone, ze siedza caly czas na murku, a jedzenie musze im dawac na pojemniki, bowiem na dol calkowicie nie zejda. Pies jest wyprowadzany bez smyczy i kagańcai celowo szczuty na koty (ostatnio bylam tego swiadkiem). Niestety rozmowa z tymi ludzmi nic nie dala i nie da. Sprawa przestala byc dla mnie tak oczywista bo spr...
    • Jestem posiadaczka 3-miesiecznej suczki. Cwicze ja od pierwszych dni i bardzo sympatycznie nam sie wspolpracuje, choc trzeba uwazac, zeby cwiczenia jej nie znudzily, bo wtedy marudzi – normalny pies :) Chcialam Was zapytac o jedna rzecz. Moja psina przez pierwsze dni u nas nie zwracala uwagi na ludzi, spokojnie sobie latala, a teraz nie pozwala zblizyc sie obcym do siebie (warczy, szczeka, gdy ktos sie dalej zbliza to potrafi ciagnac w kierunku intruza), jednak idac na ...
    • Witam !!! Pragnę kupić w najbliższym czasie młodego dobermana . Szukam więc kontaktu z hodowcami z Częstochowy i okolic. Mam jeszcze pytanie : Piesek (lub suczka) będzie towarzyszem dla mojego mającego się za sześć miesięcy narodzić bobasa , czy rasa ta jest dobrym wyborem ?
    • Który z powyższych psów jest inteligentniejszy, którego jest łatwiej wytresować ? Jakie mają wady a jakie zalety
    • Szanowni posiadacze psów. Zwracam się z serdeczną prośbą o opinię na temat rasy Doberman. Ostatnio przytrafiła mi się taka oto sytuacja: Będąc u weterynarza z suką moich rodziców (wyżeł), przywieziono młodziutką Dobermankę ze schroniska , którą ktoś dzień wcześniej porzucił. Mało tego , ta przepiękna kilkumiesięczna suczka ma złamaną przednią łapę. Zastanawiam się czy sobie jej nie wziąć. Mam bardzo dobre warunki, do z ogrodem , itp., ale nie wiem czego można się spodziewać po te...
    • Witam, doberman moich teściów leje w domu, podlewa wszystkie kwiatki. Od kilku miesięcy za karę śpi w drewnianym domku w ogrodzie, w dzień jest tylko na dworze w ogrodzie. Ma zakaz wchodzenia do domu. Ostatnio po kilku miesiącach był w domu na próbę i nadal wszystko zalał. Wszystkich już cholera bierze, wsadzanie mu nosa w siki nic nie daje. Za kilka miesięcy bedzie zima i trzeba coś wymyśleć, w domku na dworze zamarznie i dlatego trzeba będzie go do domu "przeprowadzić". Co zrobi...
    • doberman(11)

sprzedam czarna suczke dobermana w bardzo dobre rece do kogos kto zna sie na tej rasie, ktora urodzila sie 27 lipca 2003 roku, zdrowa, zywa, radosna, wszystkie szczepienia aktualne tel 501 605 474,WARSZAWA PILNE!!!
    • Czy ktoś z Was wie coś więcej na temat tej choroby? Kiedy kupowałam psa dowiedziałam się, że w związku ze specyficzną budową jego żołądka niewskazane jest pozwalanie mu na bieganie i generalnie aktywność ruchową po jedzeniu. Zwłaszcza, że mieszkamy w na trzecim pietrze bez windy. Pytanie mam takie - jak długo po karmieniu trzeba odczekać przed wyjściem na spacer?
    • Jest to śliczny psiak z sierścią odrobinkę dłuższą niż u zwykłego dobermana.Będzie wspaniałym przyjacielem i obrońcą.Na spacerach posłuszny.Czeka na kochającego i odpowiedzialnego właściciela. Przebywa w schronisku na Paluchu, w KW 151(jego nr.rej.to 2771). Kontakt do wolonatriusza 0-502204595, madziorek23@poczta.onet.pl Jest juz po kastracji. Zdjęcie mailem!
    • Pilnie do oddania suka DOBERMANA 1/5 lat Czarno podpalana. Nierodowodowa. Właścicielom sie znudziła,jest bita i poniewierana. Jezeli nie znajdzie nowych właścicieli,niewiadomo co z nia zrobią. Suka jest wychowana z dziecmi,jest skora do zabawy,tresury. Pilnie szuka nowego domu. Tel osoby . Opiekujacej sie psem. P. Palowska. BYTOM. 032/ 286-24-60. Pilne!!!!!!!!!!!!!! Palowska Śląskie BYTOM 032 - 286-24-60
    • Witajcie, mam 3,5 letniego dobermana, kupionego z dzikiej hodowli - wiem, to był mój błąd... pies jest bardzo zdrowy, pełen energii, ale... od zawsze, odkąd pamiętam, był niezrównoważony i bardzo agresywny. Nie przechodził szkolenia - wiem, kolejny błąd... Chyba kilkanaście razy pogryzł różnych ludzi - począwszy od znajomych, rodzinie, a skończywszy na mnie i moim mężu. Kilka dni temu rzucił się na mnie, gdy chciałam go pogłaskać - leżał na łóżku, w pozycji tzw. uległej, widać mu był...
    • moja tesciowa bardzo by chciala kupic sobie do domu z ogrodem psa rasy mastif tybetanski. porosila mnie o pomoc abym sie zorientowala ile taki psiak moze kosztowac. czy ktos z was wie moze jakie sa sa koszty zakupu tego cudaka ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się