dokument

(3 wyniki)
  • Mam pytanie do rodziców, których dzieciaczki uczestniczą w tym programie. Czy mieliście problemy z otrzymaniem orzeczenia przez PPP? Jakie dokumenty dostarczyliście i jak wyglądała cała procedura orzekania przez zespół orzekający. W moim mieście są 2 PPP i prawdę mówiąc ciężko od nich otrzymać informację, sama nie wiem czy to ich brak wiedzy merytorycznej czy brak chęci. Pani z PPP nie dała mi wniosku o wydanie orzeczenie pomimo próśb, tylko umówiła do psychologa, na wizytę trzeba oczyw...
  • Może ktoś wie jak mogę dotrzeć do wykazu schorzeń zakwalifikowanych jako te przez które mogę ubiegać się o orzeczenie o niepełnosprawności. Niestety nie udało mi się dotrzeć do takiego wykazu.
  • Czy któraś z Wa odliczała w zeznaniu podatkowtym dowóz dziecka na rehabilitację swoim samochodem? Właśnie ostatnio się dowiedziałam, że można (chyba złożę korektę zeznania), tylko nie wiem na jakiej podstawie. Orzeczenie o niepełnosprawności dziecka mam ale czy to wystarczy, bo faktur za benzynę nie mam. A jak sobie wczoraj policzyłam, to byłam z synkiem ponad 60 razy na rehabilitacji i ok. 30m razy u specjalistów i to za każdym razem samochodem, czyli trochę benzyny poszło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się