Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      dokument

dokument

(9 wyników)
    • Tak sobie czytam jaki to lekarze mają wieczny kłopot z tymi nierozgarniętymi pacjentami:-( Przychodzą do nich ciągle.. rano gdy Pan Doktor jeszcze kawy dobrze nie wypił, albo w południe gdy najlepsza pora na telefoniczne pogaduchy, no albo po 14 gdy normalny lekarz myśli już o popołudniowej pracy u prywaciarza. NIEROZGARNIĘCI!! Ale o tym już wszyscy wiedzą i nie rozwijam dalej tego wątku. Pracuję w urzędzie. Naszymi petentami są czasami lekarze. Są też budowlańcy, mechanicy, han...
    • Przez ostatnie pare lat bylo troche zamieszania w zakresie hormonalnej terapii substytucyjnej, stosowanej w odniesieniu do kobiet w okresie przekwitania. W lipcu tego roku ukazal sie "position statement" , sformulowany dla calej Ameryki Polnocnej przez North American Menopausal Society. Mozna sie z tymi 19 stronnicami (bardzo dobrze udokumentowanymi, trzeba przyznac) zapoznac tutaj : www.menopause.org/PSHT08.pdf Pozdrawiam dradam
    • miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,6905071,Niemozliwe__Lekarz_pracuje_240_godzin_na_tydzien.html "Są lekarze, którzy pracują 240 godzin w tygodniu, choć tydzień to tylko 168 godzin. To przykład na oszukiwanie NFZ-tu." To daje prawie 1000 godzin w miesiacu. Nie wiedzialem ze nasi lekatrze sa tacy pracowici Zaryzykuje stwierdzenie ze na dzien dzisiejszy dobry system informatyczny, rzetelnie analizujacy umowy urzednicy NFZ to dziesiatki milionow oszczednosci poprzez wylapywanie taki...
    • Co jakiś czas napadają mnie ludzie domagając się wypełnienia druczka dla PZU. Na dole tego druczka jest informacja, że "koszty wypełnienia dokumentu ponosi pacjent". Próbowałem się kiedyś nawet dowiedzieć w PZU który prezes PZU wydał takie zarządzenie, jaka jest jego dokładna treść i kiedy zostało wydane; niestety, ta informacja jest dla mnie nieosiągalna, bowiem wewnętrzne zarządzenia PZU są niejawne. W końcu odpuściłem (po co ma się kopać z koniem?), ale w takich przypadkach uprzejmie...
    • ani słowa o możliwości sporządzenia kserokopii, a zwracałam się o to pisemnie!!! To mam prawo skserować swoją dokumentację (karta /ta już przepisana/, opinia biegłego)czy nie mam takiego prawa? Od tego będzie zależało czy w ogóle warto się pofatygować te 100 km do izby lekarskiej... Nie wiem czy załatwiać sobie wolne na ten dzień. Nikt mnie o niczym nie informuje. Jezszcze chciałabym się dowiedzieć na czym polega "uczytelnienie dokumentacji medycznej", która "jest nieczytelna i prowad...
    • Otóż, ktoś z mojej rodziny poszedł do mojego lekarza z moją książeczką pacjenta - i znalazłem w niej dwa wpisy ("Porada kontrolna", podpis i pieczątka lekarza) z datami, kiedy ja tego lekarza na oczy nie widziałem! Czy to jest wogóle możliwe, tzn. dozwolone, żeby lekarz wpisywał info o stanie zdrowia do karty nie badając pacjenta, jeszcze dając pieczątkę że badanie faktycznie miało miejsce? I to jeszcze jakaś "porada"? Czy mogę zgłosić to do rzecznika praw pacjenta, a jeśli tak ...
    • Może ktoś będzie orientował się w tej sprawie. 1 grudnia założyłem działalność gospodarczą, ale z tego co wiem, to składki płaci się "do tyłu", czyli za grudzień mogę zapłacić chyba dopiero w styczniu, a nie w grudniu. Jeżeli tak jest, to w takim razie jak rejestrować się w grudniu u lekarza? Czy pokazać dokument, że od 1 mam DG i to wystarczy?
    • Dostałem wezwanie na komisje lekarską. To było trzeba zebrać wszystkie dokumenty dotyczące przebiegu choroby i poszedłem po moją kartotekę, nieoczekiwanie mogłem sobie to tylko skserować i chcąc mieć potwierdzenie o oryginalną, trzeba było wystawić pieczątkę i podpis kierownika kliniki którą wymaga komisja lekarska. Za każdą stronę trzeba było zapłacić 0,24 zł. + 22% Vat = 0,293 zł. Niby mało, ale po co to ?
    • nie wiem czy fachowo nazwalam ten dokument. chodzi mi o to gdzie nalezy wypelnic dokument, ktory podpisalabym, ze chcialabym po smierci przekazac swoje organa dla osob ich potrzebujacych. bede wdzieczna za odpowiedz. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się