-
Z inicjatywy studentów medycyny zrzeszonych w IFMSA-Poland w październiku i listopadzie odbędą się pierwsze w Polsce publiczne projekcje filmu dokumentalnego "Under Our Skin" traktującego o medycznych i społecznych aspektach boreliozy - choroby z Lyme.
Projekcje skierowane są do studentów medycyny oraz innych osób zainteresowanych tematem chorób odkleszczowych. Po każdej projekcji odbędzie się dyskusja ekspertów. Koniecznie powiadomcie lekarzy, pielęgniarki, farmaceutów itp. osoby ze wzg...
-
Jest to monografia ILADS - grupy lekarzy zajmujacych sie badaniem boreliozy z USA. Normalnie jest sprzedawana jako ksiazka, ktora mozna zamowic na internecie.
Monografia jest z data 2003 ale identyczna z zeszloroczna 2004, a wiec najnowsza.
Dokument jest bardzo odpowiedni dla lekarzy. Opisuje rzetelnie trudnosci diagnostyczne, omawia literature medyczna ostatnich lat, sugeruje leczenie.
Jest podpisany przez wielu lekarzy.
Wymaga tlumaczenia na polski. Wydaje sie cenniejsza pozycj...
-
www.cdc.gov/ncidod/dvbid/lyme/resources/LD_Internet.pdf
CDC wypuscila dokument o stronach internetowych kategoryzujac je pod wzgledem
"poprawnosci" udzielanych informacji na temat boreliozy.
Dokument skutkował oddźwiękiem na forum miedzynarodowym boreliozy
flash.lymenet.org/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=044855
w dokumencie jako udzielające niepoprawnych informacji znajdują się takie
strony jak www.ILADS.org i inne
-
Może jednak warto spróbować tej kuracji ? Co o tym myślicie ?
www.samento.com.ec/sciencelib/sammain.html
-
Witam był kiedyś poruszany wątek odszkodawania w związku z boleriozą i
niechęcią ubezpieczycieli o uznanie uszczerbku na zdrowiu.Ja złożyłem wniosek
o nieszczęśliwy wypadek i uznano roszczenie i przyznano mi 5% uszczerbku na
zdrowi.Także składajcie wnioski jeżeli jesteście ubezpieczeni.
-
www.bm.cm-uj.krakow.pl/scripts/Expertus/expert3w.cgi?KAT=d%3A%5Cexpertus_db%5Cpar%5Cb%5C&FST=data.fst&FDT=data.fdt&ekran=ISO&lnkmsk=0&cond=AND&mask=0&F_00=01&V_00=Choroba+z+Lyme+-+farmakoterapia+