Forum Komputery SAP R/3
ZMIEŃ
      dostawca

dostawca

(9 wyników)
    • Witam, U klienta, większość kontrahentów jest jednocześnie odbiorcami i dostawcami. Czy ktoś wie, co trzeba zrobić by w transakcjach np.: F.17 system generował potwierdzenie z pozycjami zaksięgowanymi na odbiorcy i dostawcy jednocześnie , który jest tym samym kontrahentem. Taki wydruk powinien zawierać wszystkie pozycje. Z góry dziękuję i pozdrawiam
    • witam, czy ktos z Was wie czy mozna wyswietlic stany magazynowe wg. dostawcy - czy to jest standard w SAP czy trzeba stworzyc nowy raport? dzieki za pomoc aga
    • Probuje stworzyc dostawce w module FI. Gdy wpisze juz wszystkie wymagane dane i chce zapamietac wyskakuje mi komunikat bledu o tresci ZFI:000 201000 (gdzie 201000 to konto zbiorcze dla rozliczen z dostawcami). Co to moze oznaczac i jak sie przez to przebic?
    • Witam, podpowiedzcie mi gdzie mogę sparametryzować system, aby dodać okno wyszukiwania dostawców po numerze NIP ? Wiem że jest to możliwe bo widziałem kiedyś w pewnej firmie że mieli to zrobione. Niestety, nie mam tam z nikim kontaktu. Pozdr. Kostek
    • Witam Tworzę zamówienie na środek trwały. Przy logistycznym sprawdzaniu faktur przy wiażaniu z zamówieniem system automatycznie wyrzuca mi konto zobowiązań z tytułu dostaw i usług, a mam w planie kont zobowiązania z tytułu zakupu środków trwałych i na to konto chciałbym, żeby system mi zaksiegował taką operację.Czy na etapie logistycznego sprawdzania faktur można zmienić to konto?? Wiem, że na etapie tworzenia zamówienia system wiąże konto zobowiązaniowe z dostawcą (tzn. w zależności jak...
    • Witam, Przy tworzeniu dostawcy w zakladce "korespondencja" - "korespondencja" mam do wypelnienia pole "k-to u dostawcy" (account with vendor) dostawca jest w innym systemie SAP moje pytanie jest nastepujace: jak moge sprawdzic ten numer konta, w systemie SAP dostawcy? czy jest to wpisane gdzies u niego w SD? 2. przy tworzeniu dostawcy musze uzupelnic pole "profil sterowania PROACT" (PROACT control profile) w zakladce "dane zaopatrzenia" - "dane sterowania" jednak F4 n...
    • Przy tworzeniu zamówienia systam nie przesyła informacji do systemu podrzędnego obsługującego terminale radiowe. dzieje się tak przy jednym z dostawców. Wyskakuje komunikat. "Proszę opracować dane wyjściowe połączenia EDI dla partnera 1010101" czy ktoś wie gdzie tworzy się takie opracowanie i o co tu chodzi.
    • Czy ktoś z was orientuje się moze co to jest i do czego słuzy i czym się różni od zwykłego zapasu ?
    • Witam, Mam taki problem, jak przenieść dane pomiędzy pozycjami dokumentu. Chodzi mi o to, że z pierwszej pozycji gdzie będzie dostawca system pobrał spółkę partnerską (pole vbund) i w pozostałych pozycjach dokumentu je uzupełnił. Jak w danych dostawców jest uzupełniona spółka partnerska to później na pozycjach pojedynczych dostawców jest wyświetlana, chodzi by była również na pozycjach kosztowych. pozdrawiam Łukasz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się