drgawki

(4 wyniki)
  • drgawki(4)

witajcie, dawno mnie nie było bo byliśmy w szpitalu. Kubulek przy temperaturze 39.1 stopni dostał drgawek, po 5-10 min dostał lek przeciwdrgawkowy (nie wiem jaki bo zaaplikował go lekarz) silniejszy lek na zbicie gorączki, która jeszcze wzrosła do 39.4 (ale przed podaniem) no i było by wszystko ok gdyby nie to ze mały miał jeszcze 2 razy kilkusekundowe drgawki bez temperatury, a pożniej jeszcze takie drzenie całego ciała (takie jakby słabe drgawki) Kuba ma wnm, i jak jest zafascynowany ...
  • Przeczytałam wątek olgaz1 dotyczący padaczki i strasznie się przestraszyłam mój synek z obniżonym napięciem mięśni, asymetrią i opóźnionym rozwojem psychoruchowym często ma drgawki(drżą mu rączki i nóżki) ale to wtedy jak się czegoś przestraszy przynajmniej tak mi się wydaje jak np włączy się odkurzacz albo wodę z kranu. Czy to mogą być objawy padaczki?
  • Mam pytanie od was mamy, bo juz sama nie wiem co mam myślec na ten temat. Moja 8,5 miesieczna córka miewa praktycznie od urodzenia takie dziwne sekundowe drgawki jakby było jej zimno. Jakby ją przeszywało to zimno. Pamiętam, że czułam te jej drgawki jeszcze w łonie, raz trwało to kilka sekund. Natomiast teraz są to 1-2 sekundy. Obawiam się, że to może pierwsze objawy padaczki... Może ktoś mi podpowie czy to może byc właśnie ta choroba? Dodam, że córka jest śpiochem, Spi dosyć dużo ...
  • Jestem mamą 7 miesięcznej Martynki która od 3 miesiąca życia ma padaczkę.Bierze 3 rodzaje leków sabril depakine i luminal ostatnio zauwżyłam ze ciągle jest ospała i mam wrażenie że leki spowalniają jej rozwój a dodam że i tak jest opóżniona z nerologicznych powodów. Zaczęłam ten wątek poniewaz kilka dni temu w telewizji dowiedzialam sie ze istnieja nowoczesne leki ktore ni wywoluja ponownych napadów u dziecka i nie spowlniaja jego rozwoju ale lekarze ich nie przepisuja poniewaz nie sa ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się