-
Witam
Jestem mama niespelna dwuletniego chlopca. Syn 9 mies temu mial pierwszy napad w zlobku godz po zostawieniu go, lekarz okreslil to jako drgawki goraczkowe, poniewaz jego temp po ataku wynosila 38.4stC (w domu nie mial temp), karetka pojechal do szpitala, gdzie byl kolejny atak. Po masie badan nie stwierdzono przyczyny goraczki, nastepnego dnia minela i odeslano nas do domu, kazac sie nie martwic bo 4% dzieci miewa drgawki goraczkowe. Minelo kilka mies, zdarzylismy zapomniec o stresie, ...
-
Miesiac temu mialam swoj pierwszy i jak do tej pory jedyny napad typu grand. Lekarze w szpitalu postawili diagnoze: epi.
Zastanawia mnie tylko jedno: wiem od swiadkow mojego ataku, ze w jego trakcie nie mialam jednak zadnych drgawek, tylko napiecie wszystkich miesni. Oczywiscie inne objawy jak przygryzienie jezyka, mimowolnie oddanie moczu tez byly.
Powiedzcie mi Kochani, czy ktos z Was ma ataki epi bez drgawek? Moze to wcale nie padaczka?
-
Witam!
Moja 4,5-letnia córka miała dziś rano drgawki trwające ok. 1,5-2 minut połączone ze ślinotokiem. Po ich ustąpieniu wezwałam pogotowie, lekarz orzekł, że stan jest dobry. Pójdę z nią oczywiście dziś do lekarza rodzinnego po skierowanie do neurologa, ale jeśli ktoś może mi coś napisać, poradzić, gdzie szukać informacji, będę wdzięczna.
Krótsze drgawki zdarzyły się dwukrotnie w ciągu ostatnich trzech (?) miesięcy, trwały kilka sekund, przyznam, że je zlekceważyłam, bo myślałam, że mała ...
-
Witajcie!
Czy ktoś z Was spotkał się z napadami nocnymi (podczas snu)? Zesztywnienie
ciała, ślinotok, mimowolne oddanie moczu czasem.
Proszę o odzew!
masteroni@o2.pl
-
Moja 4.5 letnia siostrzenica kilka dni temu nagle dostała drgawek i straciła przytomność, po chwili sie ocknęła, ale była cała bezwładna
Siostra odrazu pojechała z nia na pogotowie
Przyjeli ja na oddział, wczoraj miała robione eeg i wyszło jak to określiła moja siostra "podwyższone impulsy" jutro beda jej robic tomografie
Co te podwyzszone impulsy oznaczaja, ktos sie z was spotkal z takim okresleniem?
Jest mi tak smutno tymbardziej, ze jestem daaaleko i nie moge jej nawet odwiedzic ani pr...
-
"Przegryzam" się przez to forum od kilkunastu dni i stwierdziłam, że chcę również podzielić się moimi obawami, zwłaszcza, że wciąż do końca nie wiem, jak to ze mną jest...
Od dwóch miesięcy drętwieje mi prawa noga i ręka, zawsze w nocy, a czasami kiedy np. w pozycji leżącej oglądam film. W dzień nigdy mi się to nie zdarza. Poszłam z tym do neurologa, bowiem dwa lata temu miałam napad z drgawkami i utratą świadomości, jednak wtedy po tk i eeg nie postawiono mi diagnozy, że to padaczka.
Z ko...
-
Zacznę od tego że mój syn ma 2 lata. Pierwszy atak epi (bez drgań) z utratą
świadomości miał w grudniu. Zrobili mu eeg wyszło napadowe. Konsultacja
neurologiczna była dosyc dziwna, pani doktor stwierdziła
żeby dziecko obserwować ale zupełnie się nie przejmować. Tak też zrobiłam. 3
dni temu mój syn miał kolejny napad tym razem zachowywał się tak jakby wypił 2
butelki wódki, nie był w stanie przejść kilku kroków ale tym razem bez utraty
świadomości.
Umówiłam się na kolejną wizytę u neur...
-
Tej nocy miałam dziwne uczucie. Spałam sobie i nagle jakby we śnie zobaczyłam
migające światła, nie wiem skąd się wzięły albo co. Za chwilę jakbym widziała
siebie leżącą na swoim łózku, czułam że mnie czepie, że mam drgawki. Pamiętam
że tak jakbym coś sobie majaczyła pd nosem albo mruczała żeby ktoś to
usłyszał. W czasie tego dziwnego jak czułam te drgawki słyszałam jeszcze, że
mój telefon dzwoni. Jednak równocześnie miałam świadomość, że nie mogę go
słyszeć nawet gdyby rzeczywiście dzw...