estrogeny

(14 wyniki)
  • Witam wszystkich starających się. Proszę o radę w przypadku zbyt małej ilości estrogenu. Ginka stwierdziła, że jest "za mała" aby leczyć mnie dalej. Przy okazji przyplątała się też hiperprolaktynemia oraz za mało progesteronu w drugiej fazie. Na pierwsze oczywiście Bromek na drugie Duphaston. Proszę także o namiary na dobrego specjalistę w Łodzi od leczenia niepłodności (to brzmi jak wyrok). Pozrdawiam cieplutko i życzę dużo uśmiechów losu.
  • Kochane, oświećcie! Leczę się na hiperprolaktynemie, ostatnio w tydzień po owulacji byla 22 (norma do 25), progesteron OK. Przez ostatnie dwa - trzy cykle mam bardzo skąpe miesiączki (2-max 3 dni,wcześniej były przez 6 dni!). W badaniu USG była sugestia lekarza "endo w 20 dniu cyklu jak przy niepełnej sekrecji, liniowe dwuwarstwowe, 8,9 mm". Wszystko to powiedziałam mojemu ginowi, a on tylko stwierdził: no tak, to może być skutek za niskiego poziomu estrogenów, może trochę ta pro...
  • Po co podaje się estrogeny między 7 a 10 dniem cyklu ? Dlaczego po przyjmowaniu estrogenów między 5 a 18 dniu zawsze plamiła bardzo wcześnie około 18 - 22 dnia, tak że zaliczałam to w końcu w regularną @ bo było tak obfite ??
  • skoro estrofem to estradiol i jest stosowany w przypadku menopauzy to moze idac analogicznie wszystkie takie sojowe produkty jak "soyafem" itp - bez recepty tez poprawią endo??? co o tym myslicie?
  • Witajcie, wszystkie doświadczone porażka dziewczyny proszę o pomoc. Kiedy mozna zaczac kolejny proces przed IVF po pierwszym nieudanym? 11 marca test okazal sie negatywny, lekarz powiedzial mi, ze jezeli chce(a chce jak najszybciej) to tylko czekac na @ i zaczynamy. Fajnie, ze tak szybko bo z wielu przyczyn bardzo mi sie spieszy, ale czy to nie za wczesnie, czy mój organizm nie musi sie jakoś zregenerować po całej stymulacji i hormonach po transferze(brałam estrogen w tabletkach i progesteron...
  • Estrogen(46)

Co może oznaczać podwyższony wynik tego hormonu?
  • Moje cykle niestety tak wyglądają, dni płodne wypadają ok 20 dc, mój gin stwierdził, że nie może tak być. Od przyszłego cyklu ma zamiar podać mi estrogeny i od 14 dc duphaston, czy ktoś się tak leczył???
  • Muszę zrobić badanie hormonów i nie rozumię czy Estrogen to to samo co Estradiol (E2)? Co prawda mam zgadać poziom estradiolu, ale zastanawiam sie tez nad zbadaniem estrogenu. A jęśli to jest co innego to w jakim dniu cyklu sie oznacza estrogen? Dziekuję za wyjaśnienia!
  • dziewczyny, co moze byc przyczyna cienkiego endometrium? mam takie (5,5), robie badania hormonnow w kolejnych fazach cyklu i na razie gin nic mi nie mowi, a ja sie denerwuje i mysle sobie, skad takie cienkie endo moze byc...
  • Dziewczyny czy słyszałyście kiedykolwiek o naturalnych estrogenach Tri-est w formie żelu? Właśnie czytam książkę pt Kobieta i hormony której autorka zachwala ten preparat i jednocześnie potępia syntetyczny estrogen, progesteron, itd. Na polskich stronach nie znalazłam informacji o tym leku, nie ma go też w spisie dostępnych leków, natomiast na str zagranicznych jest. Czy ktoś spotkał sie z tymn lekiem lub stosuje go w Polsce?
  • czy ktos stosowal olejki eteryczne? ja w akcie desperacji zaczelam dzis tymiankowy. jeszcze bardziej na hormony (stymulujaco na estrogeny) dziala geraniowy.
  • Mam pytanie kiedyś o tym słyszałam i nie wiem czy tym mozna cos poprawić dzis miałam usg 9 dzień cyklu pęcherzyk 18mm ale endo tylko 5mm. to slabiutkie mozna to jakos poprawić?
  • Mam prośbe wielką - co to jest za badanie - oznaczanie CCCT - mam skierowanie na nie i chcialabym wiedzieć jaki jest cel tego badania ? I oc ono wykzuje ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się