Forum Religia Religia
ZMIEŃ
      fakty i mity

fakty i mity

(7 wyników)
    • przeczytany egz. tygodnika "Fakty i Mity" nie odkładam na makulaturę ale wkładam w kopertę formatu A-4 i wysyłam w celach informacyjnych do jakiejś parafii lub zakonu. niech ta grupa zawodowa wie co o nich pisze prasa , niech nie żyją w nieświadomości medialnej
    • www.faktyimity.pl/News/ObjectId/2982/Default.aspx Już się nie mogę doczekać pierwszych obrad.
    • www.rp.pl/artykul/409466_Terlikowski__Fakty_zamiast_mitow_.html
    • [i]Gdzie nie ma życia religijnego, tam nie ma powołań[/i]. Dowiadujemy się dzisiaj z Naszego Dziennika - www.naszdziennik.pl/index.php?typ=wi&dat=20100126&id=wi04.txt I to ma być sensowna ekonomia? Tam, gdzie pole wypielęgnowane (jest wysoka religijność) tam Bóg posyła swoich robotników, a tam, gdzie pola zaniedbane i czekają, aby ktoś je uprawiał (kiepska religijność), tam Bóg robotników nie posyła. Niech sie dalej tak gospodarzy, a wkrótce wszystko mu upadnie.
    • Teksty o Piusie XII. W "Faktach i Mitach": "Święty papież Hitlera", w "Gościu Niedzielnym": "Osobisty wróg Hitlera". To jak to w końcu z tym przyszłym świętym było?
    • "Fakty i Mity" podają, że kobiety w Polsce będące ofiarami przemocy domowej – przepytywane przez socjologów w latach 2000–2010, gdzie szukają wsparcia – na ostatnim miejscu wymieniały parafie i plebanie. Dlaczego? Bo tam mieszkają mistrzowie hipokryzji!
    • Ja to sprawdziłem, [b]Ty skopiowałeś z Wikipedii[/b]. To cała różnica miedzy nami. Sumujmy. 1. Nauczanie religii – przyjmuje Twoje dane : [b]260 milionów złotych. [/b] 2. „Do tego dochodzi bezpłatne udostępnienie sal i innej infrastruktury” – Jeżeli chodzi o szkoły, to i tak wszelkie koszty medialne byłyby ponoszone. 3. Nie finansowanie, a dofinansowanie uczelni katolickich: [b]ok. 82 miliony złotych[/b] (Źródło: pogaduchy.myiooi.com/attachments/1/6c990d9b0b6bb6...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się