Forum Regionalne Śląskie Ruda Śląska
ZMIEŃ
      fakty i mity

fakty i mity

(4 wyniki)
    • Nie wiem czy czytaliscie ale Jozek O. strasznie zalis sie na jednego "PANA" co niby wczesniej cos mu obiecal (czyzby krzeslo vice ) a teraz tego nie dal. Ciekawe jak u nas w Rudzie wygladaly "Tasmy prawdy" ;)
    • witam, odchodzac od watku o rudzkiej sferze zastanawia mnie, ktore media najczesciej i najrzetelniej podaja informacje z naszego miasta? Prasa, radio, telewizja... pozdrawiam
    • Grgor; który tu obwołuje sie pierwszym kadrowym antykomunistą równocześnie wspiera prezia. A to krótka historia powiązań. W 2000 roku prezio po jednoosobowym opuszczeniu AWS /publicznie nazywano to zdradą/ razem z klubem SLD tworzy nowy Zarząd Miasta i staje na jego czele. Obsadza stołkami byłych komuchów jak leci. Wiceprezydentem zostaje na długie 6 lat u boku prezia towarzysz sekretarz KZ PZPR. Rady Nadzorcze spółek Miejskich aż puchną od mianowanych przez prezia towarzyszy z...
    • Wpadł mi w ręce nowy, uhm, uhm, magazyn, wydany na kredowym papierze, pod tytułem "SILESIA BUSINESS & LIFE". Wydawnictwo to, ma wszelkie cechy drogiego, wyborszego szajsu a'la Platforma Obywatelska. Redaktorem jest niejaki Klaudiusz Sevkowic, bohater tzw. "bigbrawera". I to już zwiastuje odpowiedni poziom. A wśród dziennikarzy, któż? Aaaa! Ewa Heszek, co piękna jest i studyja pokończyła. Wydawcą jest coś o nazwie Royal Consulting Corporation, przy czym słowo "royal" kojarzy mi s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się