Gość: Nevez IP: *.cca.pl 08.11.04, 09:52 A skąd wziąć w Polsce cydr? Czy można go wyprodukować domowym sposobem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: El Padre Re: Flądra w cydrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 10:02 Cydr jest w Carrefuour. Niestety zrobiłem to wczoraj i klapa. Na pewno nie dwie szklanki cydru bo wszystko pływa. Śmietana się zwarzyła. Na pewno dłuższy czas pieczenia. Może popełniłęm błąd, że zamiast flądry dałem solę. Ale to przecież powinno być lepiej... Nie wiem. Jednym słowem, klęska. Nie będę tego więcej robił. Cydr wypiłem ze smakiem, zastanawiając się dlaczego w kraju w którym jabłka wyrzuca się na kompost nie robi się ani cydru ani calvadosu tylko wina z siarą. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Flądra w cydrze 21.04.05, 11:20 Przepis prawdopodobnie tylko przetlumaczony. Szklanki bywaja rozne w roznych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
zabitex1 Re: Flądra w cydrze 23.12.04, 07:32 Pewnie ze mozna. Trzeba pokroic ok.kilo jablek, zalac 2litrami wody , dodac 250.g cukru i 1.dkg drozdzy . Za tydzien bedziesz mial cydr , no prawie cydr, ale dodry do picia i do fladry . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP NIE tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:29 ja robie inaczej tłoczę czysty sok z jabłek trzeba mieć ze 2-3 taczki surowca albo i wiecej sok fermentuje potem druga fermentacja w butelkach [aby byl nauralnie gazowany] cukru nie wody tez nie sok jeno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Flądra w cydrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 07:36 bywea w supermarketach, ale smialo mozesz zastapic redsem jablkowym - to bardziej cydr jest (niz piwo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witajw2005@interia Re: Flądra w cydrze IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 21.04.05, 10:58 Mozna kupic w Carefourze. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Flądra w cydrze 21.04.05, 13:46 Moge sie zgodzic z El Padre w pewnym sensie bo zdarzylo mi sie wedlug podobnego przepisu robic rybe w winie i smietanie. No i klapa tez bo sie zwazylo i plywalo i niestety do ryb rodziny nie przekonalam. Moze ktos ma jakis wyprobowany przepis? Aha robilam mietusa. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Flądra w cydrze 21.04.05, 16:58 cydr bywa też w Blue City w sklepie z piwami Odpowiedz Link Zgłoś
giezik zamiast cydru 21.04.05, 18:43 reds jabłkowy. wlasciwie nazywanie go piwem jest nadużyciem Odpowiedz Link Zgłoś