gruzja

(3 wyniki)
  • Taszi Delek. Serwisy informacyjne donoszą, że gruzińskie wojska zestrzeliły rosyjski samolot. Jak wiadomo konflikt o Osetię trwa od kilkunastu lat, z różnym nasileniem. Nie mniej jednak, uważam, że obecne nasilenie walk ma związek z rozpoczynającemi się dzisiaj IO w Pekinie. Świat zajęty Olimpiadą nie będzie miał czasu zajmować się "nowym-starym" konfliktem. Mam niedobre przeczucie związane z tym konfliktem. Polska wiąże duże nadzieje na dostawy ropy i gazu drogą przez Gruzję. P...
  • W Gruzji osiągnięto pokój. Nie dyskutując, kto ten konflikt rozpoczął (co jak wiemy nie jest oczywiste) to co się stało wczoraj było bardzo nieodpowiedzialne. To była prowokacja ze strony prezydenta. Prawdopodobnie myśłał, że takie zachowanie może wzmocnić jego wątłą pozycję w kraju i na świecie. Nie rozumie jednak, że nie tak prowadzie sie politykę. Nieuzgodnione wystąpienie, gdzie wypowiada się mówiąc, że napewno strzelali Rosjanie?!, że ma inne zdanie na temat tego konfliktu ...
  • Dziś ja i moja żona dostaliśmy niechcianą pocztę od od kandydata Kaczyńskiego. Zamierzam coś z tym zrobić. Nie życzę sobie takich reklamówek od kogoś, kto nie raz wyśmiewał internet. "Wg ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną wysyłanie spamu jest wykroczeniem. Ten, kto przesyła za pomocą środków komunikacji elektronicznej niezamówione informacje handlowe, podlega karze grzywny. Ściganie tego wykroczenia następuje na wniosek pokrzywdzonego." Może, ktoś jest na forum, kto ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się